yengem keratokonus hastası,gerçekten çok zor bi durum.ik gözlkle başladık ama artık yetmediği için sert lenslere geçti.umarım ilerlemesi durur da daha fazla ilerlemez.yoksa kör olması kaçılmaz( ve bu hastalık genetik bir hastalık,çocuklarına da geçebilme ihtimali war ( of offff :a015:
Geçmiş olsun arkadaşım..Ben Keratakonus Hastasıyım Ve Halka tedavisi oldum 7 ay önce lakin hiç memun degilim.. batmalar gözde kanlanmalar. kirpik dibi iltihap ne kadar baksamda bir türlü kurtulamadım. en son dün gittiğimde dr dediği su oldu Kornea nakli olmasılın. Keratakonus tedavisine 4000 bin lira gibi bir para ödedim kornea nakli ise 12 bin civarinda ödemiş oldugum 4 bin bosa gitti. göz haritalarınızı 6 ayda bir çektirin eger sivrilmeye dair ilerleme yoksa korneanızda hiç tedaviye gerek yok belli bir yastan soonra duruyor zaten. benimde acemiliğime denk geldi bu operasyon nettte de araştırdım bu haka tedavisinden memnun olan kimse yok. hep şikayet acil bir durum yoksa hiç dokunmayın ama çok gerekli ise direkt kornea nakli yaptirin.. kalıcı bir çözüm olur
Arkadaşlar bir sorum olacak ben normal kontak lens kullanıyorum numaralı ve renkli :)
Hatta hususi yurtdışından getirtiyorum. Bu hastalıkla ilgili olan sert lenslerden değil!
Bana şu an bu hastalığın teşhisi konulmadı fakat; muhtemelen sert lense geçiş yaptırlacak astigmatım çok yüksek.
Bana rica ediyorum İstanbul'da iyi bir doktor önerin bana dört doktora gittim hiçbiri bahsetmedi son doktor bellkii olabilirrr dedi uzattı lafı güvenemiyorum teşhis koymak için bile aynı testlerden ikişer kez yaptırdı detaylı olarak ama sonuç gözdamlası verip iki ay kullan oldu.
Ben adım atmak istiyorum. Bana sadece şu yoldan git diyecek birilerine ihtiyacım var.
Teşekkür ederim şimdiden.
AminnnnAllah hepimizin derdine derman olsun ben hastalımı 2009 da öğrendim ilk dünya gözde ameliyat ve halka önerildi hatta ameliyat olmazsan kör olursun iki yıla dendi o anki umutsuzluğumu hiç unutmam bunun üzerine farklı doktorlara gittim ve hastalığın çok ileri olmadığını öğrendim ve güzin hoca sayesinde lensesladım Allaha bin şükür şimdi lenslerimede alıştım burada hastalığımızı paylaşmanın önemli olduğunu düşünüyorum. Çünkü genelde hastalığı ilk öğrenenler korkuyla netten araştırıyor. birlik olmamız yeni tedavi yöntemlerini paylaşmak ve haber almak içinde önemli.
Aminnnn
lensleriniz nasıl lens hybrid mi? sert mi? nerden ve ne kadara aldınız?
sert lens 4 yıldır kullanıyorum ilk aldığım lens kontrolü basit geçti ve çok büyük ve rahatsız ediciydi 9 ay kadar kullandım ve cerrahpaşaya gittim orada doktorum yaklaşık 7 gün uğraştı lens için ve çok rahat ettiğim bir sens buldum ama şanssızlık ve alışamama nedeniyle 3 kez düşürdüm lensi ama son aldığım lens şükür 1.5 senedir gözümde Allah bidaha uğraştırmasın çünkü düştüğünde ciddi moral bozuyo yeni lensi beklemek hele ki tek başına dışarda düşürdüysen
kullanabiliyorsanız ne güzel maşallah diyelimbu arada 2 tane lensi 500 lira gibi bir fiyata almıştım
kullanabiliyorsanız ne güzel maşallah diyelim
benim eşim yumuşak bir lens kullandı daha doğrusu kullanamadı. sonra gözüne uygun hyrid lens bulduk, ama tanesi 1500 tl fln dediler.
Gözünden düştü mü gitti 1500 tldoktor bile dedi ne gereği var bu kadar masrafa, halka takalım daha rahat edersin hem de daha ucuza gelir dedi. ama işte cesaret edemedik. hala düşünme aşamasındayız...
doktorumuzdan memnunuz veçok güveniyoruz ona. şimdilik yeni bi doktor arayışında değiliz, umarım olmayız da. Çok doktor gezdik, bunda karar kıldık.çok iyi araştırmanızı tavsiye ederim uzman olmadığım için öneride bulunamam tabi ama iyi düşünün yinede. banada ilk önerilen tedavi halkaydım ama hem cesaret edemedim hem var olanı korumak daha mantıklı geldi. doğru lensi bulunca alışma süreci 1 ay kadar sürüyo ama alışınca varlığını ancak çok kuruduğunda fark ediyorsunuz lensi.ben 1500 tl vermedim lensin çifti 500 dü ben tek lensi düşürdüm 3 kez doktorumda o dönem fiyat konusunda yardımcı olmuştu ama yinede lens suları temizleme jelleri falan pahalı bi hastalık malesef ben size cerrahpaşada güzin iskeleliye gitmenizi önerebilirim çok iyi bir doktordur kendisi kornea nakli dışında ameliyatı pek önermiyor.Ancak bu tam gün yasası yüzünden randevu almıyo olabilir bu dönem.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?