• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Keratokonus

Elif

Onur Üyesi
Pro Üye
12 Temmuz 2006
35.058
30.510
1.123
61
Konya
Keratokonus, şemada görülen ve saat camı gibi ileriye yönelmiş olan kornea tabakasının deforme olarak daha da incelmesi ve öne doğru uzamasıdır..

Hastalık çocuk yaşlarında pek belli değildir. Ama aslında iyi bir göz doktoru küçük yaşlarda bile kornea yarıçapının normalden küçük olduğunu fark edip anne - babayı uyarabilir; tabii bunun için ebeveynlerin hiç şikayeti olmasa dahi 2, 4, 7, 10 , 12, 14 yaşlarında yavrularını muayene ettirmeleri gerekir. Eğer daha önce doktora gidilmemiş ise, 20 yaş civarında bulanık görme, ışık yansımasından ileri derecede rahatsız olma, baş ağrısı gibi şikayetler ile doktora gidilir. Önceleri verilen gözlük ile bir miktar görme sağlanırsa da gözlük ile giderek yetersiz kalır, hatta bazen gün boyunca gözlükle bile görmede dalgalanmalar olur..

Başlangıçta tedavisi kolaydır: sert veya gaz geçirgen diye adlandırılan kontakt lensler ile ilerleme durdurulabilir veya en azından yavaşlatılabilir. Yandaki resimde görülen safha lens için uygun son dönemi göstermektedir; meslektaşlarımız bu safhada sert lens önerince nedense hastalar lensi genelde istememekte, gözlükle idare etmekte, fakat keratokonus ilerleyip, aşağıdaki resim evresine gelince artık hasta istese dahi lens kullanımı mümkün olamamaktadır!!

Çünkü bu orta safhada da tedavi edilmez ise, hastaya artık halk arasında ölü gözü nakli diye adlandırılan kornea transplantasyonu gerekir. Bu devreye gelmeden tedaviye başlanması en doğrusudur. Çünkü memleketimizde ölü korneasının bulunması hem zordur, hem de ameliyat her zaman ne yazık ki başarılı olmamaktadır... fakat halkımız bu hastalığın erken teşhisi ile tedavisinin ne kadar kolay olduğunu bilmediği için, seneleri boşu boşuna geçirmekte, ancak kornea transplantasyonu (ölü gözü nakli) devresine geldikten sonra göz doktoruna başvurmaktadır.. O zaman ise, doktorun yapabileceği yardım, ne yazık ki tıbbın bu günkü imkanlarıyla kısıtlı kalmaktadır.. Genelde transplante edilen kornea hastanın gözü tarafından kabul edilmekte, fakat konulan korneanın eskiden olan miyop, astigmat veya hipermetrop gibi kırıcılık kusurları hastanın görüşünü daha da rahatsız edebilmektedir. Böyle bir hastaya nakledilen kornea sonucunda hasta tam 7.00 diyoptri hipermetrop olmuştu ve ne yazık ki artık, daha önceden sahip olduğu görmeden de daha az görüyor şimdi.. Bu nedenle keratokonus hastalarına mümkün olduğu kadar kontakt lens tedavisini uygulamalarını öneririm..
keratocone2.jpg

Eğer kontakt lens fayda etmiyorsa 2. aşamada özel bir cihaz ile ultraviyole A ışınları verilmesi denenebilinir. Bu tedavi nispeten yenidir ve son 5 senede 1.400 hastada uygulanmıştır. Hiç bir yan etkisi yoktur ve doku yapısı bozulmuş kornea hücrelerinin çapraz bağlarını kuvvetlendirmeye yöneliktir. Gözler yarı zamanlarda yarım saat süre ile ultraviyole A ışınlarına tutulur. Sonuç 6 ay sonra görülür.

goz_kesiti.jpg

Eğer ışın tedavisi fayda etmiyorsa 3. aşamada kornea katmanları arasına konulan Kornea Halkaları ( Korneal Ring ) denenebilir. Bu yöntem de az riskli ve geri dönüşümü olduğundan hasta korneasına zarar vermeden, halkalar gerekirse ileride çıkartılabilinir.

Ancak Kornea Halkalarından fayda bulmayan hastalara son çare olarak Kornea nakli önerilir.

Ama unutmayın ki nakledilen kornea her zaman vücut tarafından kabul edilmez ve ne yazık ki ameliyat sonrasında göz eskisinden bazen daha kötü dahi olabilir...
ahmetgirgin.net

yengem keratokonus hastası,gerçekten çok zor bi durum.ik gözlkle başladık ama artık yetmediği için sert lenslere geçti.umarım ilerlemesi durur da daha fazla ilerlemez.yoksa kör olması kaçılmaz :(( ve bu hastalık genetik bir hastalık,çocuklarına da geçebilme ihtimali war :(( of offff :a015:

yengem keratokonus hastası,gerçekten çok zor bi durum.ik gözlkle başladık ama artık yetmediği için sert lenslere geçti.umarım ilerlemesi durur da daha fazla ilerlemez.yoksa kör olması kaçılmaz :(( ve bu hastalık genetik bir hastalık,çocuklarına da geçebilme ihtimali war :(( of offff :a015:

Arkadaşım nasıl bir şey yazmışsın bilgi desem değil, felaket telalalı gibi. Hiç düşünmüyormusun bu hastalığı araştıracak olan buraya gircek bakıcak kör olması kaçınılmaz falan...

Bende keratakonus hastasıyım körlük falan doktorların ameliyet ol diye gaz verdiği bişey en son aşama. 6-7 tedavisi var, Yumuşak lens, sert lens, croslinking,halka, kornea nakli vb... bu tedaviyi doktorunuz belirlicek aşamanıza göre. Ben sert elns kullandım ama göz kapağım düştü kabul etmedi yumuşak kullanıyorum şu an çok şükür görüyorum. Zor bir hastalık ama hemen gaza gelip de ameliyata yönlenmeyim mutlaka sert elnsi deneyin görmeyi sağlıyor gerçekten. Daha sonra alternatife yönelin ilk aşamada ameliyat diye doktordan kaçının....

benim arkadaşım ameliyat oldu bu rahatsızlıktan şimdi gayet iyi.3 seansta ameliyat oldu.şu an iyim diyor.stersten uzak dur bitanem.cil şifalar diliyorum.

Arkadaşlar bir sorum olacak ben normal kontak lens kullanıyorum numaralı ve renkli :)
Hatta hususi yurtdışından getirtiyorum. Bu hastalıkla ilgili olan sert lenslerden değil!

Bana şu an bu hastalığın teşhisi konulmadı fakat; muhtemelen sert lense geçiş yaptırlacak astigmatım çok yüksek.

Bana rica ediyorum İstanbul'da iyi bir doktor önerin bana dört doktora gittim hiçbiri bahsetmedi son doktor bellkii olabilirrr dedi uzattı lafı güvenemiyorum teşhis koymak için bile aynı testlerden ikişer kez yaptırdı detaylı olarak ama sonuç gözdamlası verip iki ay kullan oldu.

Ben adım atmak istiyorum. Bana sadece şu yoldan git diyecek birilerine ihtiyacım var.

Teşekkür ederim şimdiden.

cerrahpaşada güzin iskeleli var mükemmel bi doktor benim gezmediğim doktor kalmadı ama güven veren bi isimdir.

Merhaba,
Halka taktıran var mı hiç? Taktıranlar bilenler cevaplarsa çok sevinirim.

Arkadaşlar yok mu keratokonus hastası olan ya da yakını keratokonus olan? Halka taktıran? Lens kullanan? Birbirimize yardımcı olalım, fikir paylaşımı yapalım...

Ben Keratakonus Hastasıyım Ve Halka tedavisi oldum 7 ay önce lakin hiç memun degilim.. batmalar gözde kanlanmalar. kirpik dibi iltihap ne kadar baksamda bir türlü kurtulamadım. en son dün gittiğimde dr dediği su oldu Kornea nakli olmasılın. Keratakonus tedavisine 4000 bin lira gibi bir para ödedim kornea nakli ise 12 bin civarinda ödemiş oldugum 4 bin bosa gitti. göz haritalarınızı 6 ayda bir çektirin eger sivrilmeye dair ilerleme yoksa korneanızda hiç tedaviye gerek yok belli bir yastan soonra duruyor zaten. benimde acemiliğime denk geldi bu operasyon nettte de araştırdım bu haka tedavisinden memnun olan kimse yok. hep şikayet acil bir durum yoksa hiç dokunmayın ama çok gerekli ise direkt kornea nakli yaptirin.. kalıcı bir çözüm olur

Ben Keratakonus Hastasıyım Ve Halka tedavisi oldum 7 ay önce lakin hiç memun degilim.. batmalar gözde kanlanmalar. kirpik dibi iltihap ne kadar baksamda bir türlü kurtulamadım. en son dün gittiğimde dr dediği su oldu Kornea nakli olmasılın. Keratakonus tedavisine 4000 bin lira gibi bir para ödedim kornea nakli ise 12 bin civarinda ödemiş oldugum 4 bin bosa gitti. göz haritalarınızı 6 ayda bir çektirin eger sivrilmeye dair ilerleme yoksa korneanızda hiç tedaviye gerek yok belli bir yastan soonra duruyor zaten. benimde acemiliğime denk geldi bu operasyon nettte de araştırdım bu haka tedavisinden memnun olan kimse yok. hep şikayet acil bir durum yoksa hiç dokunmayın ama çok gerekli ise direkt kornea nakli yaptirin.. kalıcı bir çözüm olur
Geçmiş olsun arkadaşım..
Görmen ne düzeydeydi? Bizim doktor ilerleme durmuş ama görmen az dedi. lens kullan dedi. ama lens kullanamayınca halka için gözün çok uygun, halka takalım dedi.. ama cesaret edemedik.. gözlük zaten fayda etmiyo... napıcaz görmeyi düzeltmek için bilemiyorum:50:
kornea nakli olacak kadar ileri durumda değildi bizimki

Çok müteşekkilim arkadaşım sağol sizede geçmiş olsun. Kontakt Lens ile benim görmem düzeliyor Retinada bir Problem yok Korneanın retinadan uzaklaşmasından dolayı görme kaybı oluyor ama Lens kullanmakta bir yere kadar ilerleyen yıllarda Lens te sorun açabiliyor. Benim Görmem pusulu bulanık gibi bu görme tembellliğide göz kaymasına sebeb oldu ama ciddi bir durum söz konusu değil tekrar kendi yaptıgım egzersizle dzelme durumu var ama halkayı kesinlikle tavsiye etmem. Doktorlarla Resmen akraba oluyorsun. ayrıca halkalarda kayna ovalıyor bu operasyonu geçirdiğiniz andan itibaren gözünüzü herseyden sakınıyorsunuz. ve lokal anesteziyide kesinlikle tavsiye etmem o gözüme gelen ışık hala beynimde boğuluyor gibi oluyorum..Durumunuz çok ciddi ise Devletin yeni taslağında 10 bin kişiye Kornea nakli yapılacagı resmi gazetete yayımlandi. takibe alınız tekrar geçmiş olsun,

Arkadaşlar bir sorum olacak ben normal kontak lens kullanıyorum numaralı ve renkli :)
Hatta hususi yurtdışından getirtiyorum. Bu hastalıkla ilgili olan sert lenslerden değil!

Bana şu an bu hastalığın teşhisi konulmadı fakat; muhtemelen sert lense geçiş yaptırlacak astigmatım çok yüksek.

Bana rica ediyorum İstanbul'da iyi bir doktor önerin bana dört doktora gittim hiçbiri bahsetmedi son doktor bellkii olabilirrr dedi uzattı lafı güvenemiyorum teşhis koymak için bile aynı testlerden ikişer kez yaptırdı detaylı olarak ama sonuç gözdamlası verip iki ay kullan oldu.

Ben adım atmak istiyorum. Bana sadece şu yoldan git diyecek birilerine ihtiyacım var.

Teşekkür ederim şimdiden.

Sevgili Arkadaşım Malesef Keratakonus Hastalarının Lensi dediğiniz gibi farklı. Miyop- astigmat gibi Ölçülerinize göre Lensler Kullanılabilir. istanbulda tanıdıgım bildiğim Dr Şişli Memorial Göz Bölümünde Doç. Dr Barış Sönmezi Tavsiye ederim.

Allah hepinize şifa versin inşallah...
Benim eşime lokal anestezi ile ccl yapıldı, cidden çok zordu. Çok ağrısı oldu. Doktor aslında lens önerdi ama eşim kullanamadı. Birde halka kalıcı olduğu için daha hesaplı olacaktı lensten. Doktor çok emin kendinden, hiç bi sorun yaşamayacaksın, gözün halkaya çok elverişli diyor. Ama yinede etraftan böyle olumsuz şeyler duymak insanı tekrar tekrar düşündürüyor. Doktorumuz memnun kalmazsan çıkartırız dedi ama yine de cesaret edemiyoruz.
Lensle de enfeksiyon, kornea çizilmesi fln yaşarız diye korkuyorum...
Walla çok zor bir hastalık, insan ne yapacağını bilemiyor:50:
Allah yardımcımız olsun

Allah hepimizin derdine derman olsun ben hastalımı 2009 da öğrendim ilk dünya gözde ameliyat ve halka önerildi hatta ameliyat olmazsan kör olursun iki yıla dendi o anki umutsuzluğumu hiç unutmam bunun üzerine farklı doktorlara gittim ve hastalığın çok ileri olmadığını öğrendim ve güzin hoca sayesinde lensesladım Allaha bin şükür şimdi lenslerimede alıştım burada hastalığımızı paylaşmanın önemli olduğunu düşünüyorum. Çünkü genelde hastalığı ilk öğrenenler korkuyla netten araştırıyor. birlik olmamız yeni tedavi yöntemlerini paylaşmak ve haber almak içinde önemli.

Allah hepimizin derdine derman olsun ben hastalımı 2009 da öğrendim ilk dünya gözde ameliyat ve halka önerildi hatta ameliyat olmazsan kör olursun iki yıla dendi o anki umutsuzluğumu hiç unutmam bunun üzerine farklı doktorlara gittim ve hastalığın çok ileri olmadığını öğrendim ve güzin hoca sayesinde lensesladım Allaha bin şükür şimdi lenslerimede alıştım burada hastalığımızı paylaşmanın önemli olduğunu düşünüyorum. Çünkü genelde hastalığı ilk öğrenenler korkuyla netten araştırıyor. birlik olmamız yeni tedavi yöntemlerini paylaşmak ve haber almak içinde önemli.
Aminnnn :16:
lensleriniz nasıl lens hybrid mi? sert mi? nerden ve ne kadara aldınız?

Aminnnn :16:
lensleriniz nasıl lens hybrid mi? sert mi? nerden ve ne kadara aldınız?

sert lens 4 yıldır kullanıyorum ilk aldığım lens kontrolü basit geçti ve çok büyük ve rahatsız ediciydi 9 ay kadar kullandım ve cerrahpaşaya gittim orada doktorum yaklaşık 7 gün uğraştı lens için ve çok rahat ettiğim bir sens buldum ama şanssızlık ve alışamama nedeniyle 3 kez düşürdüm lensi ama son aldığım lens şükür 1.5 senedir gözümde Allah bidaha uğraştırmasın çünkü düştüğünde ciddi moral bozuyo yeni lensi beklemek hele ki tek başına dışarda düşürdüysen:43:

sert lens 4 yıldır kullanıyorum ilk aldığım lens kontrolü basit geçti ve çok büyük ve rahatsız ediciydi 9 ay kadar kullandım ve cerrahpaşaya gittim orada doktorum yaklaşık 7 gün uğraştı lens için ve çok rahat ettiğim bir sens buldum ama şanssızlık ve alışamama nedeniyle 3 kez düşürdüm lensi ama son aldığım lens şükür 1.5 senedir gözümde Allah bidaha uğraştırmasın çünkü düştüğünde ciddi moral bozuyo yeni lensi beklemek hele ki tek başına dışarda düşürdüysen:43:

bu arada 2 tane lensi 500 lira gibi bir fiyata almıştım
kullanabiliyorsanız ne güzel maşallah diyelim :nazar:
benim eşim yumuşak bir lens kullandı daha doğrusu kullanamadı. sonra gözüne uygun hyrid lens bulduk, ama tanesi 1500 tl fln dediler.
Gözünden düştü mü gitti 1500 tl:53: doktor bile dedi ne gereği var bu kadar masrafa, halka takalım daha rahat edersin hem de daha ucuza gelir dedi. ama işte cesaret edemedik. hala düşünme aşamasındayız...

kullanabiliyorsanız ne güzel maşallah diyelim :nazar:
benim eşim yumuşak bir lens kullandı daha doğrusu kullanamadı. sonra gözüne uygun hyrid lens bulduk, ama tanesi 1500 tl fln dediler.
Gözünden düştü mü gitti 1500 tl:53: doktor bile dedi ne gereği var bu kadar masrafa, halka takalım daha rahat edersin hem de daha ucuza gelir dedi. ama işte cesaret edemedik. hala düşünme aşamasındayız...

çok iyi araştırmanızı tavsiye ederim uzman olmadığım için öneride bulunamam tabi ama iyi düşünün yinede. banada ilk önerilen tedavi halkaydım ama hem cesaret edemedim hem var olanı korumak daha mantıklı geldi. doğru lensi bulunca alışma süreci 1 ay kadar sürüyo ama alışınca varlığını ancak çok kuruduğunda fark ediyorsunuz lensi.ben 1500 tl vermedim lensin çifti 500 dü ben tek lensi düşürdüm 3 kez doktorumda o dönem fiyat konusunda yardımcı olmuştu ama yinede lens suları temizleme jelleri falan pahalı bi hastalık malesef ben size cerrahpaşada güzin iskeleliye gitmenizi önerebilirim çok iyi bir doktordur kendisi kornea nakli dışında ameliyatı pek önermiyor.Ancak bu tam gün yasası yüzünden randevu almıyo olabilir bu dönem.

çok iyi araştırmanızı tavsiye ederim uzman olmadığım için öneride bulunamam tabi ama iyi düşünün yinede. banada ilk önerilen tedavi halkaydım ama hem cesaret edemedim hem var olanı korumak daha mantıklı geldi. doğru lensi bulunca alışma süreci 1 ay kadar sürüyo ama alışınca varlığını ancak çok kuruduğunda fark ediyorsunuz lensi.ben 1500 tl vermedim lensin çifti 500 dü ben tek lensi düşürdüm 3 kez doktorumda o dönem fiyat konusunda yardımcı olmuştu ama yinede lens suları temizleme jelleri falan pahalı bi hastalık malesef ben size cerrahpaşada güzin iskeleliye gitmenizi önerebilirim çok iyi bir doktordur kendisi kornea nakli dışında ameliyatı pek önermiyor.Ancak bu tam gün yasası yüzünden randevu almıyo olabilir bu dönem.
doktorumuzdan memnunuz veçok güveniyoruz ona. şimdilik yeni bi doktor arayışında değiliz, umarım olmayız da. Çok doktor gezdik, bunda karar kıldık.
sert lensler daha uygun fiyat olarak ama benim eşimin gözüne uyan hybrid lensti. o da pahalı işte maalesef :( eşimin gözünde keratokonus sürekli ilerliyordu. o yüzden durdurmak için ccl yaptırdık. ilerleme durdu, hatta az bir şey gerileme bile olmuş topografide :16: şimdi sadece iyi bir görüş için çare arıyoruz. sert lensleri uzun süre kullanınca corneada aşınma yaptığını duymuştum. yumuşak lensi de takmak da zorlanıyor. hybrid lens desen pahalı... Allah bütün hastaların yardımcısı olsun

Back