Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Keratin Yüklemesi Ve sonrası

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri

damladam

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
12 Şubat 2016
325
133
35
Selamlar. Koyu renkli saçlarımı birkaç kez açtırıp sarı yaptırdım. Saçlar ince telli olduğu için yandı ve koptu zamanla. Keratin yaptırdım iyi gelir diye. İlkini yaptırdım saçıma çok etkisi olmadı. 2. sini daha 1 hafta olmadı yaptıralı. Saçlarımı bebe şampuanı (Tuzsuz şampuan sayılabiliyor) ile yıkıyorum. O kadar kurudu ve kötü oldu ki. Kimseye tavsiye etmiyorum. Sanki saçlarım iyice yandı. Saçlarınız ince telli ve üstüne çok yıpranmışsa yaptırmayın derim. Çünkü iyice kurutuyor ve saç biçimsiz duruyor. Ve şimdi saçı nasıl onaracağım onun derdindeyim. Kurumuş yanık duran keratinli saça ne yapmam lazım ? Bilen varsa sevinirim.

Selamlar. Koyu renkli saçlarımı birkaç kez açtırıp sarı yaptırdım. Saçlar ince telli olduğu için yandı ve koptu zamanla. Keratin yaptırdım iyi gelir diye. İlkini yaptırdım saçıma çok etkisi olmadı. 2. sini daha 1 hafta olmadı yaptıralı. Saçlarımı bebe şampuanı (Tuzsuz şampuan sayılabiliyor) ile yıkıyorum. O kadar kurudu ve kötü oldu ki. Kimseye tavsiye etmiyorum. Sanki saçlarım iyice yandı. Saçlarınız ince telli ve üstüne çok yıpranmışsa yaptırmayın derim. Çünkü iyice kurutuyor ve saç biçimsiz duruyor. Ve şimdi saçı nasıl onaracağım onun derdindeyim. Kurumuş yanık duran keratinli saça ne yapmam lazım ? Bilen varsa sevinirim.
Canım bebe sampuanini kullanmakla hata etmişsin. Kazık gibi iğrenç bı şey yapıyor saçını. Onun yerine bir sürü sulfatsiz daha etkili şampuan var. Ayrıca açık renk saçlar için bildiğim kadarıyla mor şampuan kullaniliyor. Hem renk daha uzun süre gitsin hemde yipmamasin diye. O sampuamlardan kullanabilirsin.

merhaba aynı sorun bende de var.nısan ayında yaptırdım bende 300 tl verdim. birde iyi kuvvetli bir makineyle kurutmak lazım dedıler kuaforden 150 tlye makına aldım toplam 450 ye mal oldu bana. tuzsuz sampuan aldım. ama sorun şu ki ıslakken saçlarım lastik gibi uzuyor ve hemen kopuyor. sanki acıcıyla ıyıce rengını acmıs gibi ama sacım doğal renginde. sız bır çözüm buldunuz mu yıpranmaya.

Ben de bilmeden keratin yaptırdım kötü oldu saçım, keratin gitsin diye sülfatlı şampuana döndüm geri. Yalnız eskiden hep boyardım saçımı bakımlarımı da yapardım aylardır bıraktım boyayı, dökülme var. Mevsimsel de olabilir ama kuaförüm diyor ki boya olmadığı için dipler uçlara göre yağlı ve bu da saçı döker. Siz duydunuz mu böyle bir şey? Saç bakımlarımı tekrar yapmak istiyorum, ama kuaförün dediği doğruysa daha da yağlandırıp dökersem diye korkuyorum bir yandan :olamaz:

Son düzenleme:
Keratin yerine bitkisel yağları tercih et ve kestirme imkanın varsa birkaç ayda az az aldırıp kendine gelmesini sağlayabilirsin saçın, ben de yıllarca boyadım hep yağlarla bakım yaptım, kendim boyamama rağmen bir sıkıntı olmadı düzenli bakım yapınca

Ben de bilmeden keratin yaptırdım kötü oldu saçım, keratin gitsin diye sülfatlı şampuana döndüm geri. Yalnız eskiden hep boyardım saçımı bakımlarımı da yapardım aylardır bıraktım boyayı, dökülme var. Mevsimsel de olabilir ama kuaförüm diyor ki boya olmadığı için dipler uçlara göre yağlı ve bu da saçı döker. Siz duydunuz mu böyle bir şey? Saç bakımlarımı tekrar yapmak istiyorum, ama kuaförün dediği doğruysa daha da yağlandırıp dökersem diye korkuyorum bir yandan :olamaz:
Canim boya malum saçı kurutuyor. O yüzden boya olmayan yerler olan yerlere göre yağlıdır zaten. Ama benim kndi saçım da yağlı ama öyle bı dökülme problemim yok. Hatta bazen biraz dikulsede saçım azalsa rahatlasam dediğim oluyor. Saçın yapısına göre dgsir. Her yağlı saç dikuluecek diye birşey yok. Tam tersi saç kendi yağından beslenir nemlenir. Eğer sacindaki yağ oranı azalırsa kuruyup dökülür.

X