Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar keratin bakim-sac botoksu(yardim)

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri

asena87

Guru
Kayıtlı Üye
15 Mart 2010
3.692
6.597
2018 2019 da botoks, keratini arastiriyormusum.
Son mesaja guncel sorularimi yazdim kizlar.

Kizlar saclarim yipranmis tel tel,ince,yagli ve az..
15 senedir de rofleli veya boyali.
Konuyla ilgili fikri olanlar cevaplarsa sevinirim.
-keratin bakimi kuaforde yapildiginda daha az kimyasal olan iyi bir marka kullanirlar mi?
-2,3 ay gectikten sonra saclar daha da kotu mu oluyor?
Keratin bakimi yaptirirsak onlarin onerecegi sampuani kremi veya spreyi kullanmamiz gerekiyor mu?
(Kendi kullandiklarima devam etmek istyorum cunku)
Bitoksla keratin arasinda fark nedir,internette botoksta zararli madde olmuyor yaziyor ama kuaforun yaptigindan bunu nereden anlayacagim?
-bunlari yaptirmam icin (iyi bir sekilde)
Ortamalama ne kadar ucret vermeliyim ki kotu bir sonuc cikmasin

Son düzenleme:
Hımm... Hatam olursa düzeltiniz. Bildiğim kadarıyla;
- keratin bakımı saçı düzleştirme açısından pek etkili değil daha çok bakım ve kabarmayı önlemek amacıyla yapılıyor.
- Düzleştirme etkisi olan uygulamarsa brezilya fönü ve saç botoksu. Doğal saçlara brezilya fönü tavsiye edilirken, boyalı ya da röfleli saçlara botoks tavsiye edilir çünkü brezilya fönünün boyalı saçta kalıcılığının çok az olduğunu söylüyorlar.
- kuaförün önerdiği şampuanı kullanmak zorunda degilsiniz. Drugstorlarda satılan sülfatsız şampuan serilerini kullanmanız yeterli olur diye düşünüyorum. Ya da internette kuaför ürünlerini çok daha ucuza bulabilirsiniz.
- 2-3 ay sonra kesinlikle daha kötü olmuyor. Tam tersi, keratin/brezilya fönü/botoks saçlarınızı koruduğu için 3 ay sonra 3 aylık değil max. 1 aylık yıpranmayla karşılaşıyorsunuz.
- Bu uygulamalar kesinlikle tedavi edici kökten çözüm değildir. Eğer yıpranmış saçın üzerine bu uygulamalar yapılırsa sadece saçın kötü görüntüsü ve uçlardaki kırıklar birkaç aylığına saklanmış olur. Saçtaki uygulama etkisini yitirdiğinde yine eski yıpranmış saçlar ortaya çıkar.
- Ancak kırıkları alınmış sağlıklı bir saç üzerine düzenli aralıklarla yapılirsa saç uçlarındaki kırık oluşumu büyük ölçüde azalır ve ısıya karşı daha dayanıklı hale gelir. Siz saçınızı düzleştirseniz bile eskisi kadar kolay yıpranmaz saçlarınız.
- Başka bir nokta ise bakımın etkisinin ne zaman bittiğini anlamak. Kuaförler genellikle bu uygulamaların süresini 6 ay olarak söyler tabi bu süre kullanılan ürüne ve uygulama çeşidine göre değişir ancak iyi bir uygulamanın ömrü 4-5 aydır (bence). Uygulamanın etkisi geçtikten sonra sanki uygulama saçlarımızda varmış gibi hunharca saçlarımızı düzleştirmeye devam edersek tabiki saçlarımız yıpranacaktır.
- ücreti saçınızın uzunluğuna ve gideceģiniz yere bağlı. Ben 2016'da ilk yaptırdığım zaman belimdeki saçlarım için brezilya fönü yaptırmıştım. Ağlaya zırlaya 250 lira vermiştim ama çok memnun kalmıştım. Şimdi evde kendim yapıyorum.
- Botoks/ keratin bakım/ brezilya fönü... en zararsızında bile kimyasal olduğunu düşünüyorum ama aralarından en zararsızı düzleştirme etkisi neredeyse olmadığı/çok az olduğu için keratin bakımı olabilir. Ama bu uygulamarda sonuçta aynı ürün kullanılıyor. Saçınızdaki işlemin cinsinde fark yaratan kullanılan üründen ziyade ürünün uygulanış tarzı.

Tsk ederim cvb icin.
Bugun bir kuafore gittim.
Keratin duzlestirir botoks dolgunlastirir dedi.
Keratinde urban marka vardi iyi mi kotu mu bilmem
Sanirim once keratini yaptiracagim.
Memnun kalirsam 1 kez de botoks yaptiririm.
Ama surekli yapacagimi sanmam.
Belki evde yapilanlara gecebilirim duruma gore ileride.

Merhaba evde hangi markakeratin kullaniyorsunuz acaba özelden yazabikir misiniz

ben de yaptırmak istiyorum ama kuaforum bir keratın bakımına ısı işlemli düzleştirilemden yapılana 75 lira dedi. hangi markayı kullandıgını sormamısım keske sorsaydım iyi mi bilmiyorum ama int den arastırdıgım kadarıyla sac botoksu cok iyiymis yaptıran var mı?

ben yaptırdım 16haziranda 10 temmuzda bozuldu yani bir ay bile sürmedi ,ilk yaptırınca hoş parlak ve düz olmuştu şimdi tiftik tiftik hale geri döndü ayrıca düz de değil , şimdi marka araştırıyorum kendm denemek için ,keza kuaför 30 tl ye aldığı ucuz ürünü sana 300 tl ye kaktırıyor fazladan yaptığı tek şey düzleştirme onu herkes yapabiliyor zaten şimdi ,markalarda ucuz olanıda var doğal organik vs diye pahalıya satılanı da var formadehit yok deniyor doğallarda ama yorumlara bakıorum en ucuzunu alanlarda kötü koku ve yanma hissinden bahsediyor en pahalıyı alanlarda o koku ve yanma hissinin formaldehit yada onun türevi madde sebebiyle olduğu söyleniyor demekki hepsinde var zaten formaldehit ve silikon yoksa saç düzleşmiyormuş. bence sonuçta hepsi kimyasal yapmak isteyen göze alıcak, kanserojen maaddeyi sürekli solumak ile saç arasında bir tercih gibi bişey bu , allah korusun kanser olunca o bir tutamını bile kestiremediğimiz , kesilirken ağladığımız saçlara ne oluyo hepimiz biliyoruz, seyrek , yılda bir filan , maskeyle dikkat ederek filan belki sorun yaratmaya bilir ama 2 ayda bir saçın düzlüğü gitti başa al bir uygulama kesinlikle zarar verir...

Saçlarımı düzleştirmeyecek keratin saç bakımı ürünleri arıyordum. Aynı zamanda Saç Botoksu için araştırmalar da yaptım. Instagramdan bir firmayı gördüm Liquid Keratin ürünlerinin üzerinde yazan isim. Saç Botoksu Plus Keratin Yükleme Seti aldım. Şampuanından tutun kremi, maskesi, yağı, gözenek açıcısı, 6adet serumu vardı içinde. Saçlarım o kadar kötü durumdaydı ki anlatamam sizlere. Gerçekten yaşam kalitemi etkiler olmuştu. Koptukları için sürekli toplamak zorunda kalıyordum. Sıkıca toplayınca da baş ağrılarım arttı ve saçlarım çok dökülmeye başladı. Instagramdan iletişime geçtim benimle çok iyi ilgilendiler sağ olsunlar. Saçlarımı kurtardılar resmen. Minnettar olduğum bir firma. Saçlarım için denemediğim avakado yağları, hindistan cevizi yağları daha nicelerini kullandım amaetki etmemişti. Bu ürünler de tamamen doğal içerikliymiş. Hamileler de kullanabiliyormuş, gerçekten bunu duyunca ekstra rahatlamıştım. Benim saçlarımı kurtardı.

Merhabalar.
Konu sahibi olarak konuyu actigim zamandan beri hala derdim sac goruyorum da
Hatta ustune 1 kez daha yandi galiba.
Şu an saclarim omzumun az altinda.
Cok acik bir sari, acarken yaktilar.
Neredeye yariya yakini da koyu kumral kendi sacim.
Kuafor boyamiyor bile, boyle kese kese uzasin sonra rofle yapalim yoksa bir ise yaramayacak diyor.

Tabi dokulmesi, zaten 2 3 tel ve ince yapida, yagli olmasi, isil islem yapamamam, bakimli sac degil de kadayif gibi gorunmem devammmm.

Son zamanlarda dokulme azaldi.

Hangi yaptigimdan dolayi bilmiyorum ama soyleyeyim.
* icinde biotin keratin olan bir vitamin kompleks kullaniyorum.
*biosfort sampuan aldim ama begenmedim sanki daha yaglandiriyor.
* en son icine cam terebentini ekledim.
Arada da hindistan cevizi yagi, hint yagi, cam terebentini ile yag bakimi yapiyorum.

En azindan dokulme durdu.

Sizce kestire kestire boyle devam mi etmeli, sarisi kendi dip sacimla cok alakasiz duruyor.

Sampuan, kesim ve bakimla ilgili onerileriniz var mi?

Bence ihtiyacınız yoksa kendi saç renginize dönün sarıya boyatmayın. Saçınız biraz dinlensin. Yağ bakımını eğer uğraşacaksanız her banyo öncesinde yapın. Ben yağ bakımlarını ıslak saça uygulayınca daha çok verim alıyorum. Ve mutlaka saç kremi ve saç maskesi şart ve bol miktarda uygulamalısınız. Duştan sonra da mutlaka ıslak ve kuru saçınıza silikon bazlı serum.

Yag bakimini her dusta da yaparim ama gozenekleri kapayacagini da soyluyorlar!
Evet ben de islak saca yapiyorum.
Bu yaglardan sonra zaten 2 3 kez mecburen sampuanlarken maske de agir gelir diye kullanmiyorum.

Dogrusu kuaforler sunu diyor, bu alttaki saca ne yapsan boş....
Sanirim bu hafta 10 cm kestirecegim modern bir model bulayim da.
Evet sarilar bitene kadar boyatmiyorum.
O gun geldiignde belki de boyle kalacak alisirsam.

Isin kotusu su an
Misal kendi sacim koyu kumral 10 cm
Altta turuncumsu kizilimsi 10 cm
Asiri acilmis sac olan 20 cm
Ve benim cok ciddi bir işim var
Surekli baglamaya basladim artik ve bu beni uzuyor.

Ben de saçımı yeni kestirdim uzatmak istiyorum ama halen kırıklarım var adama kısa kesmesin diye baskı yaptım. Saçlarınızı kestirirseniz belki 1 2 aya en azından kendi renginize evde boyayabilirsiniz. Ben tek kesim için kuaföre gidiyorum evde saçını kendi kesebilenlere çok özeniyorum valla kuaför bağımlılık resmen kendi gül gibi saç rengimizin nesi kötü kendimizi bize çirkin ve eksik hissettiriyorlar sanki sürekli gitmek zorundaymışız da elzem bir ihtiyaçmış kuaförler gibi hissettiriyorlar fanfin şampuan satmaya çalışıyorlar konsept olarak karşıyım. :)

Kuaforler muthis para tuzagi evet.ve surekli guncel bir sey cikariyorlar illa kendilerine baglayacak.
Ben firsat bu firsattan bazen kuponla gidiyorum.
Rofle ombre falan biraz sans artik.

Bugun hafif bob kestirdim sacimi.
Fon cekilince rengimi begendim.bir sure idare ederim boyle.
5, 6 ay kendine gelsin 1 kez sık olmayan rofle yaptiririm temiz temiz kullanirim belki de kendi sacimi kullanirim bugun baya kumral geldi gozume,sevdim

Bob çok kullanışlı bir kesim iyi yapmışsınız güle güle kullanın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…