Kepekli galeta kilo yapar mı?

foreverlove

Hadi beni aşka inandır..!
Kayıtlı Üye
1 Temmuz 2012
377
3
kızlar malum kilo vermeye çalışıyorum. ama hiç ağzım boşi durmak istemiyor. kepekli galeta kilo yapar mı? yada ne kadar yemeliyim günde. ben 1 paket yerım gunde yesem yani.. ne diyosunuz bilgisi olan var mı?

onlarında ekmekten pek bir farkı yok dıye bılıyorum ama ara öğün olarak ıkı galeta bır meyve seklınde tavsıye edıldığını duydum

Geçen hafta 60'ı gördüm diye kıstım boğazımı biraz. Hep 57'de durmak istiyorum. Şimdi yine 57'yim. Bir haftada bu şöyle oluyor: Beyaz ekmek hiç almıyoruz. Ya çavdarlı ya da kepek alıyoruz, kepek çok ufalanıyor diye genelde çavdarlı. Kahvaltıda ilk günler YARIM dilim ekmek yedim. Akşam da max 2 dilim. Kahvaltıda yumurta yediğimde uzun süre tok tutuyor. Yumurtasız kahvaltıda bir saat sonra acıkıyorum. Yumurta öneririm. Bol domates salatalık peynir zeytin ve az ekmekle kahvaltı yapın. Tahin-pekmez bal salam sucuk gibi şeyleri çok çok az koyun tabağınıza. Patates kızartması varsa iki yemek kaşığından fazla yemeyin. Akşam da beyaz pilav sakın yemeyin. Derisiz tavuk, bulgur pilavı ve sebze yeyin. Salatayı bol yaptığınızda daha az yemek yersiniz. Bol bol yeşillikli salata yapın. Sebzeleri susuz koyun ki suyuna banıp banıp ekmekleri götürmeyin. Her yemekten önce bir bardak su içerseniz daha çabuk doyup daha az yiyorsunuz. Bir hafta sonunda yine 56-57'yim ve yine hiç bir öğün iki dilimden fazla yememeye özen gösteriyorum.

kızlar malum kilo vermeye çalışıyorum. ama hiç ağzım boşi durmak istemiyor. kepekli galeta kilo yapar mı? yada ne kadar yemeliyim günde. ben 1 paket yerım gunde yesem yani.. ne diyosunuz bilgisi olan var mı?

diyet listelerinde 1 dilim ekmek yerine 1 kepekli galeta verilebliiyor yani 1 dilim ekmekle aynı kalori galeta.ekmeğe göre avantajı galeta kuru olduğu için kıtır kıtır yavaaaş yavaaş yediğin için daha erken doyman , yok doymuyor ha bire yemek istiyorsan sende işe yaramıyor demektir.
sana tavsiyem boğazım durmuyorum diyorsan şekersiz meyve çayı içmen.
örneğin: elma+ tarçın çayı
ıhlamur çayı
kuşburnu çayı
yaban mersini çayı
nane limon çayı
-yeşil çay, rezene, papatya, adaçayı gibi şifalı bitki çaylarını da çok da abartmadan listeye ekleyebilirsin'
inan bunları içmekten yemeye fazla vakit kalmıyor:)
tarçın çubuğunu çaylarına koyarsan iştahını keser...
- bu arada doğumdan sonra başıma geldiği için biliyorum bu ha bire atıştırıp durmaları kaldırmalısın, belki öğünlerden 2 saat sonra günde 2-3 araöğün yapabilirsin ama bu kadar sık yemeye devam edersen insülin direnci gelişir...şeker hastalığı obezite hepsi başlar Allah korusun

:)) rejime karşıyım spora varım . kepekli ekmek em fayda hem zararlı . kansızlık yapması mesala. yaşlandığında zaten yediklerin kısıtlanacak ölçülü yemek ye. bol hareket et. başka birşey yapma derim benim hayat felsefem bu. sağlıklı kalmak istyorsan az ye bol çiğne ve bol eğzersiz yap. :)

çok fazla acıkmamak için su için dişlerinizi fırçalayın meyve kurusu yeyin. acıkmak fikri olmasın aklınızda yemek düşünürseniz acıkırsınız. birde çörek otu iştah keser tavsiye ederim.

X