Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Kepek Neden Olur, Nasıl Geçer?

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri

Rline

Guru
Kayıtlı Üye
17 Aralık 2012
2.530
297
Kepek Neden Oluşur Günlük ihtiyacı olan su miktarının çok altında su içen kişilerde kepek problemi oluşabilmektedir. Günde 2 litre su içmek saç derisinin de beslenmesini sağlar. Stres ve kaygı bozuklukları gibi rahatsızlıkları bulunan kişilerde saç dökülmesi problemi daha sık görülür. Egzama ve sedef gibi hastalıkları bulunan kişilerde kepek oluşabilir. Kuru bir cilde sahip olan kişilerde kepek problemi daha sık gerçekleşir. Saç derisinin kuru olmasıyla deri pullanıp dökülür. Saçlara şekil vermek için kullanılan jöle gibi ürünler saç derisindeki gözenekleri kapatarak kepek oluşumuna neden olur. Saçlarını az yıkayan kişilerde kepek oluşabilir. Saçlarını çok fazla yıkayan kişilerde de yine kepek oluşumu görülebilir.

Kepek Nasıl Geçer Saç derisinde kepek oluşumu derinin dökülmesinden kaynaklanan bir durumdur. Bakım uygulamalarının düzenli olarak yapılmasıyla kepek probleminden kurtulabilirsiniz. Kepeğe iyi gelen maskeler ve şampuanları sizler için inceleyip ele aldık. Kepeğe Karşı Bitkisel Çözümler Duşa girmeden önce saçlarınız kuru haldeyken tuz ile saç diplerinize masaj yapın ve sonrasında saçlarınızı şampuanla temizleyin. Saç diplerine Hindistan cevizi yağı masaj yapmak kepeklerin azalmasına yardımcı olacaktır. Hindistan cevizi yağı ile masaj yaptıktan sonra 20 dakika bekleyin ve saçlarınızı temizleyin. Suyun içinde 5 sap kekiği kaynatın ve ılımasını bekleyin. Ilıyan karışımı saçlarınıza sürüp 15 dakika bekleyin ve şampuanla yıkayarak temizleyin. 1 tatlı kaşığı sirkeye yarım tatlı kaşığı limon suyunu karıştırıp saçlarınızı duruladığınız suyun içine karıştırırsanız kepek problemine iyi gelecektir. Elma sirkesi ve suyu eşit miktarda oranladıktan sonra saç diplerine bu karışımla masaj yapın. Bir müddet bekledikten sonra saçlarınızı temizleyebilirsiniz.

Kepeği Geçiren Şampuan Önerileri Foltene Pharma Kepek Şampuanı 29 TL Sebamed Kepek Önleyici Şampuan 28 TL Loreal Elseve 2si 1 Arada Kepek Şampuanı 9 TL Moos Kepeğe Karşı Etkili Sülfür Şampuan 18 TL Vichy Dercos Kepek Karşıtı Şampuan 32 TL Phyto Phytheol Kepek Şampuanı 40 TL Babe Seboreik Kepek Şampuanı 39 TL Druide Kepek Önleyici Şampuan 36 TL Novocrin Placenta Kepek Şampuanı 25 TL Farmona Radical Kepek Önleyici Şampuan 29 TL Dermokil Kepekli Saçlar İçin Şampuan 12 TL

ben kepek sorunuma çareyi head and shoulders ta buldum valla . okadar çok şampuan denedim bunların içinde pahalı şampuanlarda vardı bir gün tesadüf markette gördüm deneyeyim dedim . kepek yok oldu düzenli kullanıyorum tabi sonuç aldım tavsiye ederim .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…