Kentsel dönüşümden dolayi daire almaya korkuyorum

Ece1980

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
18 Ağustos 2024
392
460
Daire almak istiyorum yillardir oturdugum semtte. Fakat burada yapilar genel olarak eski. Buradanda vazgecemiyorum. Haliyle satin aldigim daire sonradan biz tasindiktan belirli zaman sonra yenilenmek amacli kentsel dönüşüme girerse ucret odememiz gerekiyormu onu merak ediyorum. Bir emlakci oturdugumuz daire kuculse dahi para odeyecegimizi söyledi. Ama sonradan söyle dusundum eger müteahhit yeni binada eski halinden daha fazla kat yapamaz ise vede daireleri ayni buyuklukte yaparsa ev sahipleri sadece o zaman para odemeli degilmi?

her dönüşüm farkli farkli. bizimkinde bizden para istemediler , hatta herkese döneme gore iyi bir kira geliri teklif ettiler . dedigin gibi fazla kat - hatta gökdelen olacakti. sonra belediye el degistirince izinleri alamadi heralde olmadi vs.
teyzemlerin evine de aynisinin daha saglamini dikeceklerdi. bir ev parasi kadar para istediler neredeyse. kimse vermeyince baslamadi

Muteahhitle olan anlasmaniza gore para verip vermeyeceğiniz değişir, bu kesin soyle olur böyle olur denilebilecek bir konu degil.

Teyzenizlerin binasinda fazladan kat cikamadigi icinmi para istemis müteahhit haliyle kat değil ama para kazanmak amacli yapmis oluyor ve bu yüzden para istiyor. Dogrumu anladim?

Son düzenleme:
Anlasmaniza gore degisir
Yasadigim sehirde asla yenilenemeyecek binalar var imar degismis arsa payi kucuk
Muhtemelen bir miktar paraya mecbur kalacaklar.

Kentsel dönüşüm de hemen olmuyor ya eski evimize tasindigimizda 5yila kalmaz komple yıkıp dönüşüm olacak vs diyorlardı 10 yıldır yerinde duruyor.

Kentsel dönüşüm de hemen olmuyor ya eski evimize tasindigimizda 5yila kalmaz komple yıkıp dönüşüm olacak vs diyorlardı 10 yıldır yerinde duruyor.
Bilmiyorum ki yengemlerde baya beklediler ama herkeste farkli olabilir diye korkuyorum. Aslinda kentsel dönüşüme girmesi iyi bir sey olur. Yeni deprem yonetmeligine uygun yapilmis binada oturmus oluruz ama neredeyse satin alinan daireye yakin mebla istenir gibi konusunca emlakci cok begendigim daireden vazgectim

Öyle olunca mantıksız geliyor sen 3 milyona ev alıp 3 milyon da geri dönüşüme vereceksen en baştan 6 milyona tertemiz sıfır daire alırsın.

En iyi cevabı belediyeden alırsınız bence. İmar planları nedir? kaç kat çıkmaya izin var? Eğer kentsel dönüşüme girerse müteahhit fazladan kat çıkabilecek mi? Eğer müteahhit kat çıkabiliyorsa, kat maliklerine arsa payları oranında daire verilir ve müteahhit para almaz ama kat çıkamıyorsa o durumda para istenebilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…