Kenti terketmeleri istendi. Aksi halde kelleleri alınacak!

GazozGofret

Moonlight Sonata...
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
18 Kasım 2008
4.164
1.938
248
İstanbul
Musul’da denetimlerini artıran IŞİD, tüm Hristiyanlara, "Kenti terk et" çağrısı yaparken, Hristiyanlara ait ev ve iş yerlerinin üzerine, "İslam Devleti’nin malı" yazısı asıldı. Kentte bulunan Süryani Katolik Metropolitik Merkezi ise IŞİD tarafından ateşe verildi.

Musul’da tarihi ve dini mekanları tahrip eden IŞİD'in, Hristiyanları din değiştirmeye zorladığı kabul etmeyenleri ise kenti terketmeye zorladığı bildirildi. Basnews ajansı, Hristiyanları ölüm veya İslamiyeti dayatmayla tehdit eden IŞİD'in, Musul’daki Hristiyanlara tanıdığı süre dün doldu. Duyuru üzerine kentte binlerce Hristiyan, gruplar halinde kaçmaya başladı. Kaçanların büyük bölümü Kürt bölgesine geçti. Sürenin dolması ile Hristiyan avına başlandı. Kentte tutuklanacak olan her bir Hristiyana verilecek ceza ise kollarının gövdeden ayrılması olacak.

IŞİD, kentteki Hristiyanların ev ve iş yerlerininin kapı ve duvarlarına ise, "İslam Devleti’nin malı" yazısı asarken kenti terk edecek Hristiyan ailelere mal ve mülklerini bırakmaları istendi. Kenti terk ederken yanında mal mülk ya da değerli bir eşya bulunduranların ağır şekilde cezalandırılacağı belirtildi.

Keldani Katolik Kilisesi Piskoposu Luis Sako, durumu vahim olarak değerlendirerek, "Hristiyan aileler Kürdistan Bölgesi kentlerine, Dohuk ve Erbil’e yöneliyor. Musul, tarihinde ilk defa Hristiyansız kalacak" dedi. Musul’da bulunan Süryani Katolik Metropolitik Merkezi'nin ise IŞİD tarafından ateşe verildiği belirtildi.

2003'ten önce Irak’ta 1 milyon 800 binin üzerinde Hristiyan yaşıyordu. ABD askerlerinin işgali, mezhepsel ilişkilerde giderek tırmanan gerginlik ve aşırı dinciliğin güçlenmesi nedeniyle 2008'de sayı 60 bine düştü.

Bu arada IŞİD'in, eski devrik lider Saddam Hüseyin’e ait köşkleri işkence merkezi olarak kullandığı ileri sürüldü. IŞİD'in, rehin aldığı Alevi, Şabak ve Ezidi Kürtlere işkenceler yaptığı, Müslümanlığı kabul etmeyen rehinelerin de dil ve kollarını kestiği belirtildi.

Alıntı:Milliyet

Musul’da denetimlerini artıran IŞİD, tüm Hristiyanlara, "Kenti terk et" çağrısı yaparken, Hristiyanlara ait ev ve iş yerlerinin üzerine, "İslam Devleti’nin malı" yazısı asıldı. Kentte bulunan Süryani Katolik Metropolitik Merkezi ise IŞİD tarafından ateşe verildi.

Musul’da tarihi ve dini mekanları tahrip eden IŞİD'in, Hristiyanları din değiştirmeye zorladığı kabul etmeyenleri ise kenti terketmeye zorladığı bildirildi. Basnews ajansı, Hristiyanları ölüm veya İslamiyeti dayatmayla tehdit eden IŞİD'in, Musul’daki Hristiyanlara tanıdığı süre dün doldu. Duyuru üzerine kentte binlerce Hristiyan, gruplar halinde kaçmaya başladı. Kaçanların büyük bölümü Kürt bölgesine geçti. Sürenin dolması ile Hristiyan avına başlandı. Kentte tutuklanacak olan her bir Hristiyana verilecek ceza ise kollarının gövdeden ayrılması olacak.

IŞİD, kentteki Hristiyanların ev ve iş yerlerininin kapı ve duvarlarına ise, "İslam Devleti’nin malı" yazısı asarken kenti terk edecek Hristiyan ailelere mal ve mülklerini bırakmaları istendi. Kenti terk ederken yanında mal mülk ya da değerli bir eşya bulunduranların ağır şekilde cezalandırılacağı belirtildi.

Keldani Katolik Kilisesi Piskoposu Luis Sako, durumu vahim olarak değerlendirerek, "Hristiyan aileler Kürdistan Bölgesi kentlerine, Dohuk ve Erbil’e yöneliyor. Musul, tarihinde ilk defa Hristiyansız kalacak" dedi. Musul’da bulunan Süryani Katolik Metropolitik Merkezi'nin ise IŞİD tarafından ateşe verildiği belirtildi.

2003'ten önce Irak’ta 1 milyon 800 binin üzerinde Hristiyan yaşıyordu. ABD askerlerinin işgali, mezhepsel ilişkilerde giderek tırmanan gerginlik ve aşırı dinciliğin güçlenmesi nedeniyle 2008'de sayı 60 bine düştü.

Bu arada IŞİD'in, eski devrik lider Saddam Hüseyin’e ait köşkleri işkence merkezi olarak kullandığı ileri sürüldü. IŞİD'in, rehin aldığı Alevi, Şabak ve Ezidi Kürtlere işkenceler yaptığı, Müslümanlığı kabul etmeyen rehinelerin de dil ve kollarını kestiği belirtildi.

Alıntı:Milliyet

bu işid nasıl bu kadar acımasız olabiliyor. insanllıktan çıkmış bunlar:53:

ya bunlar kendilerini ne saniyorlar,müslümanligi kabul etmiyor diye ne bu iskence :47::47:

birde müslümanlik adina yapiyor bunu ,yok böyle birsey :53:

zorlami be zorlami,dinimizde zorlama bile yok :47::47: önce islam dinini ögrensin :47::47:

Bu işid belasından nasıl kurtuluruz hic bilmiyorum . Bir an evvel kendi uydurdukları kurallarla yok olmalarını temenni ediyorum .
Destekçi bulmalarına şaşırıyorum ama maalesef varmis .

Allah Allaaah sonra da Müslümanları nasıl terörist sanmasınlar :41::41:

Allah Allaaah sonra da Müslümanları nasıl terörist sanmasınlar :41::41:

Asil amaçları İslam ı karalamak zaten bence , sonuçta bizler İslam da asla bu tür uygulamaların olmadıgını biliyoruz . Bilmeyen ise tum dış basından bunların yaptıgı vahşiliği , eziyeti İslam ile bagdastiriyor ve maalesef doğruyu anlatan da yok. Uluslararası platform da varsa da ben her hangi bir yerde okumadım , izlemedim .

Asil amaçları İslam ı karalamak zaten bence , sonuçta bizler İslam da asla bu tür uygulamaların olmadıgını biliyoruz . Bilmeyen ise tum dış basından bunların yaptıgı vahşiliği , eziyeti İslam ile bagdastiriyor ve maalesef doğruyu anlatan da yok. Uluslararası platform da varsa da ben her hangi bir yerde okumadım , izlemedim .

Aslında ben bu ve bunun gibileri gördükçe İsrail pislikleri dışındaki yahudileri daha iyi anlıyorum yani yahudiliği adam gibi yaşamaya çalışanları
tamam Kuran'da lanetli ırk orası tamam ama Amerika'daki yahudiler eylem yapmış mesela israil 'in yaptığı caniliğe karşı
sonra kitaplarında "Öldürmeyeceksin" yazıyor .Yani aslında İsrail'in yaptıklarıyla biz de ister istemez "tüm yahudiler ölsün" moduna giriyoruz
ama işte kitabını okuyan bilen adam öldürmemesi gerektiğini bilecek aslında..
Böyle bir pay biçtim ama aklıma geldi söyleyeyim dedim...

Son düzenleme:
Ben bu işidin müslüman olduguna inanmiyorum zira müslüman olsaydi dinimizin emrettigi gibi zorla din değistirmezdi. Bunun altindan ne vikacak acaba. Ama ortada olan bir sey varki muslumanlari karalamak kötü göstermek amerika ve israilden beklenir bunlar zira emellerine ulaşmak için kendi milletini bile kullanir bunlar.

Aslında ben bu ve bunun gibileri gördükçe İsrail pislikleri dışındaki yahudileri daha iyi anlıyorum yani yahudiliği adam gibi yaşamaya çalışanları
tamam Kuran'da lanetli ırk orası tamam ama Amerika'daki yahudiler eylem yapmış mesela israil 'in yaptığı caniliğe karşı
sonra kitaplarında "Öldürmeyeceksin" yazıyor .Yani aslında İsrail'in yaptıklarıyla biz de ister istemez "tüm yahudiler ölsün" moduna giriyoruz

Ben bütün yahudileri bir tutmuyorum , kaldı ki Kuran da bile aralarında iyi insanlar olduğu yazar ( Ali İmran 112-113) . Benim bütün nefretim ve bedduam zulüm yapan ve buna göz yumup destek olana .

Biz masum olanlar için degil bu zulmü yapanlar destek verenlerin hakettiklerini bulmasini istiyoruz yojsa kadiba cocuga yahudi diye olmesini istemeyiz. Tabiki hristiyanlarda da masum olanlar vardir inanlar ve bu zulmu istemeyen desteklemeyen
Ama benim kafamin almadiğu nokta yillar once boyke bir katliamu sizlerde yasadiniz nasil kötü birsey oldugunu anlamaniz gerekirdi bu kadar ofke ve kin niye bur avuc toprak daha eline gecirmek icin bu katliam be kadar doğru bu dunya sanada banada herkese yeter...
Rabbim devletimizi milletimizi bu tur katliam yapmaktan uğramaktan ve destek olmaktan korusun insallah Rabbim sen nazlumun ahini zalimlerden Cikar Ya Rabbb.

Dün diyanet in yaptığı açıklamayı okudum ve şok oldum.

Dünyada hergün 1000 tane Müslüman öldürülüyormuş ve bunun% 90 ı yine müslümanlar tarafından öldürülüyormuş.
Katil Israil diye basbas bağırıyoruz ya hani , asıl müslümanlar kendi kendini yiyip bitiriyor.
Hadi bu işid çillerde birilerinin oyuncağı, diğerlerine ne demeli?
Yazık, vallahi yazık..
Hristiyan ları eleştiriyoruz, dini kendilere göre çevirmişler diye, şimdi bu Müslüman ülkelerdekiler Islamı mı yaşıyor?
Bizim dinimizde insan öldürmek var mı?

Back