Keneler, Fareler, Haşereler Uzakta Dursun!

seaBahAR

Nosce Te İpsum
Pro Üye
13 Nisan 2007
15.555
36.072
Köpişimi pire, kene gibi haşerelerden uzak tutmak için Frontline damla kullanıyorum. Bir paketten, kullanım süresi iki ay olan, üç adet çıkıyor, yaklaşık olarak 100 lira civarında. Ancak yaz aylarında daha dikkatli olmak gerektiğinden, damlayı ayda bir kere kullanmakta fayda var.
Damlayı kullandığım süre boyunca başımıza kötü bir şey gelmedi.

Geçen hafta sonu veterinere gittiğimde iki yeni ürünün çıktığını öğrendim.
Bir tanesini tasma şeklinde kedi ve köpeklerde kullanabileceğiniz bir ürün. Fiyatı oldukça makul. Veteriner fiyatı 50 lira, internette ise 30 liraya yakın fiyatlara rastladım.

Pille çalışıyor ve pil ömrü iki yıl. Damla kullanıldığında ne de olsa kimyasalın dostumuza geçmesini sağlıyoruz. Bu şekilde kana karışan kimyasal da kene yapışıp kan emmeye başladığında ölümüne yol açıyor. Yani kene yapışsa bile kandaki zehiri aldığı için, ölüyor ve tutunduğu deriden düşüyor.

Bir de aklıma ne geldi.. :uhm: Bunlardan kendimiz için alsak.. Mesela ne bileyim ayak bileğimize, ya da bileğimize taksak.. biz de keneden korunmuş olabilir miyiz acaba? Veterine sordum.. Tuhaf ama mantıklı bir fikir dedi..



PET’S PEST REPELLER Yeni haşere önleyici evcil hayvanlar için düzenlendi. Evcil hayvanınızı tehlikeli haşerelerden korumak için en etkin yöntem PET’S PEST REPELLER kullanmaktır. Pet’s Pest repeller ile West nile (Batı Nil) virüsüne karşı ve lyme hastalığına karşı önlem almış olursunuz. Pet’s Pest Repeller,hiçbir kimyasal madde kullanmadan devamlı bir surette hayvanınızın kene ve sivrisineklerden etkin olarak korunmasını sağlar.

Pet’s Pest Repeller’ı hayvanınızın boynuna takabilirsiniz.

Kullanımı
1-Bataryayı çalıştırmak için çekme ucunu çekin, LED göstergesinin ışığı yanınca, Pet’s Pest repeller çalışmaya başlar ve bataryası bitinceye kadar çalışmaya devam eder.
2-Bataryayı değiştirmek için: Batarya bölmesi, ünitenin arkasında bulunmaktadır.
Bataryayı değiştirmek için,batarya bölmesini döndürün,saat yönünde çeyrek saat mesafesinde döndürün ve bataryayı açın,daha sonra eski bataryayı alın ve yerine yenisini yerleştirin.Yeni bataryanın,3 pes AG13 bataryası olması gerekmektedir.
3-Ürünün kendisi 3 pes AG13 bataryasını içermektedir. Çalışma voltajı ise;4,5 Volt, elektrik akımı ise 20 mA kadardır.
4-Eğer ürünün çalışmasını istemiyorsanız , bataryayı çıkarmanız yeterli olacaktır.
Mode: Frekans seçimi
Reset: Yeniden Başlatma Butonu​




Diğer ürün de aynı hizmete yönelik ancak bu kez bahçelerimizi her türlü köstebek, kemirgen ve böcekten koruyor. Oldukça geniş bir alana yayılan (650 m2) ışınlarla köstebek, fare, kene..vs bahçemize giremiyor. Ayrıca bu ürün evcilimize de hiçbir şekilde zarar vermiyor. Güneş enerjisi ile çalıştığını düşünürsek ilk alım maliyeti dışında masrafı yok. Bu ürünün fiyatı da veterinerde 100 lira, internette ise 70 lira civarlarında.
Veterinerim kendi çiftliğinde bu ürünü kullanmaya başlamış ve sonuçlardan memnun olduğunu iletti.



Solar Rodent Repeller

Zehirli ilaçlar ve kapanla yapılan kemirgen ve haşere mücadelesi tarihe karışıyor…
Yıllardır süren bilimsel çalışmalar sonuç verdi. Fare ve sivrisinek gibi "istenmeyen konuk"lar, geliştirilen yeni cihaz sayesinde evinize giremiyor…
Solar Rodent Repeller adıyla Amerika ve Avrupadan sonra ülkemizde de piyasaya sürülen cihaz yaydığı özel titreşimlerle kemirgen ve haşereleri yaklaştırmıyor…
Batılı bilim insanlarının yıllar süren çalışmaları sonucu geliştirilen yeni kuşak cihazlar kemirgen ve haşere mücadelesinde yepyeni bir döneme girildiğini müjdeliyor. ıleri teknoloji ürünü, güneş enerjisiyle çalışan Solar Rodent Repeller fare, köstebek, kene, hamamböceği, karasinek, sivrisinek gibi "istenmeyen konuk"ları evlere yaklaştırmıyor.
Uzmanlar, Solar Rodent Repeller adlı bu çevreci yeni cihaz sayesinde yüzyıllardır kullanılagelen, kemirgen ve haşereyle kimyasallar ve kapan gibi konvansiyonel mücadele yöntemlerinin tarihe karıştığını belirtiyor. Yaklaşık otuz beş santimetre boyundaki cihazın şekli büyük bir çiviyi andırıyor. Üst kısmındaki güneş paneliyle kendi enerjisini üreten ve her türlü hava koşulunda on yıl boyunca kesintisiz çalışan cihaz toprağa gömüldükten sonra 30 ile 45 saniye aralıklarla saplandığı toprağa 100 ile 400 hertz arasında değişken titreşimler yayıyor, bu da kemirgen ve haşerelerin daimi tehlike algılamasına neden oluyor ve 650 metrekarelik bir alana yaklaşamıyorlar. Üstelik cihaz, insanın yanında kedi, köpek gibi ev hayvanlarına da hiçbir zarar vermiyor, kesinlikle çevre kirliliğine yol açmıyor.
Özellikle son yıllarda rağbet gören müstakil bahçeli evlerin en büyük sorunlarından biri haline gelen haşere ve kemirgenlere karşı biçilmiş kaftan olan Solar Rodent Repellerın, kene danaburnu gibi zararlılarla mücadelede de etkili olduğu ve tarımsal üretim yapılan alanlarda kullanılabileceği belirtiliyor.

Açıklama: • Güneş enerjisi ile çalışarak ultrasonik seslerle ve titreşimle köstebek, tarla faresi, yılan, çıyan ve diğer böcekleri uzaklaştırır.
• Her 30 saniyede bir ultrasonik dalga yayar ve 650 m2 alan içinde etkilidir.
• Engel olmayacak şekilde her 25 metrede bir adet kullanılarak tüm bir alan korunabilir.
• Güneş enerjisi ile tam şarj olarak 24 saat boyunca çalışabilir, bu şekilde gündüz şarj olduğunda tüm gece boyunca çalışacak enerjiyi de depolamış olur.
• Nicad pil ile 400-1000 hertz arasında yüksek frekanslı ses çıkarır.
• Mutlaka sert toprakta kullanılmalıdır.
• Alüminyum borunun 1 cm kadar kısmı toprak üzerinde kalmalıdır.
• 30 cm yüksekliğinde alüminyum boru üzerinde 16 cm çapında güneş enerji ünitesi vardır.


 
Bir de aklıma ne geldi.. :uhm: Bunlardan kendimiz için alsak.. Mesela ne bileyim ayak bileğimize, ya da bileğimize taksak.. biz de keneden korunmuş olabilir miyiz acaba? Veterine sordum.. Tuhaf ama mantıklı bir fikir dedi..

Bugün Samsun'da iki kişi gitmiş kene ısırmasından..
Ben bu fikri ciddi ciddi düşünmeye başladım..
Ama bir yandan da diyorum ki; 50 liraya böyle bir çözüm varsa neden daha yaygınlaştırılmıyor.. Ya da bırakın kendi bileğimize takmayı, evcilimizin boynundayken de bize fayda sağlar, ya da biz bileğimize takarız (ayak ya da kol) evcilimiz de korunur?

Ama ben süpersonik fikir uzmanı mıyım? Bu nasıl olur da başkasının aklına gelmez.. TR genelinde neden yaygınlaşmaz..

Çözümü bu kadar basitse neden ölünsün ki böyle bir sebep yüzünden..

Ya da daha mantıklı açıklama: bu tasmalar işe yaramaz? -tatlicadiarzu-
 

Dün bende gördüm Samsun haberini

Geçenlerde yerel bir gazetede Eskişehirde yeni bir uygulama denendiğini okudum, keşke bunu çoğaltsalar kene yerine karıncalarla başetmeye uğraşsak...

KENELERE KIRMIZI KARINCALI ÖLÜM
Eskişehir’in Çatacık ormanlarındaki formica rufa (kırmızı orman karıncası) türü karıncalar, kenenin en çok görüldüğü bölgelere nakledilecek. Kırmızı orman karıncaları, kene yiyerek besleniyor.

Eskişehir’in Mihalıççık ilçesi sınırları içindeki yaklaşık 1700 metre yükseklikte sarıçam ormanlarında bulunan karıncalar ilk önce aynı ormanda daha düşük rakımlı başka alanlara taşınıyor. Daha sonra bu karıncalar, keneden ölüm olaylarının en çok görüldüğü yerlerdeki ormanlık alanlara taşınacak.

Orman ağaçlarına zarar veren böcekleri yiyerek beslenen ve ormanların adeta ücretsiz koruyucuları olan kırmızı orman karıncalarına ait bir koloni ikiye bölünerek 300 metre daha düşük bir rakıma taşındı. Karıncaların nakledilmesi için Orman Genel Müdürlüğü’nden Eskişehir’e gelen uzmanlar güneşin yeni doğduğu saatlerde nakil işlemini gerçekleştirdi. Kolonide bulunan kraliçe karıncalardan 2 adedi de yeni yuvaya taşındı. Karıncalar yuvanın 80 metre çevresindeki bütün böcekleri yiyebiliyor. Keneleri de yediği tespit edilen ve üzerinde araştırmalar devam eden karıncaların daha düşük rakımlarda yaşayabilmesi için 300′er metrelik düşüşlerle taşınması gerekiyor.

Normal karıncalardan daha iri olan formica rufa’lar, böceklerin üzerine formik asit salgılayarak etkisiz hale getiriyor ve yuvalarına taşıyor. Yuvada işçi, asker ve kraliçe karıncalar bulunuyor. Kraliçe karınca sadece bir kez çiftleşiyor ve çiftleşmeden sonra erkek karınca ölüyor. Orman teşkilatı çalışmalar sırasında bu faydalı karıncaların yuvalarının bozulmamasına özen gösteriyor ve yaygınlaşması için uygun olan diğer alanlara naklediyor.

İLK ÖNCE ESKİŞEHİR’DEKİLER ÇOĞALTILACAK

Eskişehir Orman Bölge Müdürü Sıtkı Küçüköz, Eskişehir’in dünyaca ünlü Çatacık ormanlarındaki bu karıncaların özellikle kene zararlılarına karşı önemli bir rolü oynadığını uzmanların tespit ettiğini belirterek, “Ancak, bu karıncaların her yerde yaşayabilmeleri için uyum sağlamaları şarttır. Karıncaların bir bölümünü 1700 metre yükseklikten 300 metre aşağıya indirdik. Daha fazla indirirsek yaşamazlar. İlk önce Çatacık ormanlarında bu karıncaları yaygınlaştıracağız. Bir anlamda üretimini yapacağız. Sonra da, rakımı uygun kenelerin çok görüldüğü bölgelere göndereceğiz” dedi.



Bende veterinerin tavsiyesi ile tasma kullanıyorum.. Ev bahçeli diye kedi evden çıkmadığı halde onada basit pire tasmalarından takıyorum özellikle yaz aylarında ve bu basit bildiğimiz pire tasmalarındada keneye etkili olanlara çıktı geçen yıl ve suyada dayanıklıydı..
Ben 5 yıldır kedi 2 yıldır köpek beslememe karşılık tek bir pire ile karşılaşmadım bu güne dek pirede ve kenede görmedik ama buna rağmen her gün kontrol ederim Bu bende biraz saplantı haline geldi sokaktaki arkadaşlarımızı bile kontrolümde tutuyorum 5-6 kişilik bir mahalle çetemiz var...Mahallemiz, sokağımız özellikle yaz aylarında düzenli olarak ilaçlanır bu yüzden sokaktaki dostlarımızda bile tek bir pire dahi görmedim...

Püsküütüm damla şeklinde olan kimyasaldanda kullanıyoruz düzenli olarak aklıma bir şey geldi sanada sorayım, biz damlayı kullandığımız zaman özellikle göbek teninde renk koyulaşması oluyor sizdede varmı? normalde çok açık olmasada hafif lekeli pembe bir göbüşe sahibiz fakat ne zaman damlayı kullansak bu renk koyulaşıyor yer yer siyaha dönüşüyor...

Geçen yıl tatile giderken benim kızlarda ayak bileklerine bu tasmalardan almamı istemişlerdi, birde özellikle tatilci arkadaşlarımız için belirletim elbiselere sıkabileceğiniz etkisi 3-4 gün devam eden anti kene spreyler var mutlaka yanınızda bulundurunuz...
 
Kallisim kırmızı karınca ordusunun Ankarada da pilot uygulamaya başlatacaklarını okumuştum ben.. Bir gazetenin Ankara ekinde..

Dediğin gibi sonra da kırmızı karıncalarla uğraşmaya başlarız..

Yırtığın damlaya olan tepkimesinin sebebini anlayamadım canım.. Ben Sarpta da Bulutta da aynı markayı kullandım.. herhangi bir negatif belirtiyle karşılaşmadım.. Bizimkinin markası Fro... ile başlıyor.. Markalar mı farklı acaba?

Süpersoniklik konusunda yalnız olmadığıma sevindim.. Senin kızlar taaa geçen sene düşünmüşler..

Vallahi herhalde ben Bulutuma damlaya devam edip, kendi bileğime de ilk mesajda fotosunu verdiğim tasmayı alıp takacağım.. Halhal gibi takılabilir, diye düşünüyorum.. Ya da saat gibi..

Yani ölüm tamam da.. pisi pisine de ölünmez ki kardeşim.. yerimseniben

Not: Cevap için teşekkürler.. kendi kendime sordum, bekliyordum.. da henüz cevap verememiştim kendime..
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…