Akrep erkeği ile başım dertte beraberken harika çok ilgili temas bağımlısı kıskanç ama görüşmeden sonra o istemediği sürece ne telefonu açıyor ne mesaja dönüyor attığım mesajları anında okuyor ben sessiz kalınca kendiliğinden arıyor ne istediğini anlamıyorum lütfen yardım ?
Şimdi bu konunun üç şeyle hiç alakası yok. Bir burçlar, iki cinsiyet, üç siz.
Cinsiyetten bağımsız böyle bi insan modeli var. Her burçtan da üretimi yapılıyor üstelik. En önemlisi de bu modelin ve dolayısıyla sizin adamın kafanızı karıştıran, bi öyle bi böyle hallerinin sizinle hiçbi alakası yok. Olay tamamen adamın mizacı ile ilgili.
Haliyle sizin yapacağınız herhangi bi şeyin, uygulayacağınız bir taktiğin, yapacağınız duygusal bi konuşmanın ya da bi tavır ortaya koymanın durumu düzeltme şansı yok.
Duygusal zekası çocuk gibi çalışan bi adam düşünün. Çocuk deyince de aklınıza masum bi şey gelmesin.
Çocuk bencildir çünkü, dünyanın merkezinde sadece kendi ihtiyaçları / istekleri vardır. Duygusal gelişimi tamamlanmadığından empati henüz tam gelişmemiştir, o yüzden diğer insanların duyguları / düşünceleri diye bi konsept ortada yoktur. Birini mutlu ya da mutsuz etmek önemsizdir o yüzden kendini mutlu etmek önemlidir. Diğer insanlar da çocuğun ilgisini çektiği sürece vardır, çocuğun ilgisi başka yere kaymışsa o insanlar yoktur.
Mış gibi yapmak yalan söylemek değildir sonra. İyi, eğlenceli ve normaldir, yaparken kendin bile inanırsın, sonra naptığını bile hatırlamazsın.
İşte duygusal zekası tam olarak böyle çalışan, bunun ne kadar bencilce, diger insanlar icin ne kadar zararlı oldugunun da farkında olan ama bunu bile isteye görmezden gelen bi insan modeli var, sizinki de ondan.
Siz de onun yazlık / tatil arkadaşı gibisiniz sanki. Bir haftalığına tatile gelmemiş gibi bir yıla yetecek planlar yaptığınız, en iyi arkadaşınız olduğunu iddia ettiğiniz ve hatta buna hem kendinizi hem karşınızdakini ikna ettiğiniz, bi hafta birlikte yatıp birlikte kalkıcaz diye annenize dünyayı dar ettiğiniz, sevgiye ve ilgiye boğduğunuz, tatil bitip herkes evine dönünce de bi sonraki yaz tatiline kadar öldü mü kaldı mı umursamadığınız, adını bile unuttuğunuz yazlık / tatil arkadaşınız olmadı mı hiç?