- 5 Ağustos 2014
- 599
- 571
Ben rest çektim geçtiğimiz aylarda. Üç hafta kadar konuşmadım. Babamı üzmek istemediğim için asgari düzeyde bir barışma oldu. Ama zaman geçtikçe yine aynı formuna döndü. Anne eleştirme artık kabullenemiyorum diyorum. Bu sefer laf sokuyor. En basitinden dün eşimle konuştu eşim hastaydı. Covid testi vermişti. Eşime “AyşeNeva beni düşünüp haber vermez. Sonuç çıkınca geç te olsa haber ver.”diyor. Anneme hastalık söylemek istemiyorum. Çünkü hasta olan kişiden çıkıyo konu onun paniğine konuyu kendine bir şekilde çevirmesine dönüyor. Hastalığın abartılmasını da sevmiyorum. Annem de hastalıktan dramdan besleniyor sanki. Kısacası en basit şeyde ima laf sokma eleştiri. Ve kotam doldu. Eşim laf sokma amaçlı olmayan bir eleştiri dahi yaptığında aktarım yapıyorum. Ona da çıkışasım geliyor. Halbuki haklı olduğunun farkındayım. Umarım terapi faydalı olur.Psikolojik destek insanın kendine yapabileceği en büyük iyilik bence. Bir de bize zarar veren insanlardan aile bile olsa uzak durmaya çalışmak gerek anladığım kadarıyla.