• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kendini sevmemek??

Fenobarbital

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
24 Mayıs 2016
258
245
103
33
merhaba kızlarr sorun kendimi hiç beğenmemem ve sevmemem. Ne gitsem yakışmaz biraz kilo fazlam var ama çok değil esasen yani sorun kiloda değil. Boyum kısa. Sonuç olarak yakıştıramıyorum yani. Saçlarım seyrek :110: burnum büyük:110: estetik olucam 4 ay içinde onun için ama bakalım ne olacak:bicak:
Biliyorum bir kadının kendinç sevip beğenmesi birtek fiziksel özelliklerle değildir ama ben bunu başaramadım. Toplumda güzel kadınlar hep daha şanslı, kısmetli. Bense bu gidişle hep yalnız kalıcam :KK43: Kıskanmıyorum ama keşke bende biraz daha hayatla barışık olabilseydim. :KK51:

İşte yani zayıflasamda çok öyle güzel olmuyorum:KK43:
Yani bi ortamda en görünmez kişilerden biriyim.

Kendime saygım ve güvenim kalmadı resmen :/ 25 yaşındayım ama bir ortamda beni liseli falan sanıyorlar hep.

Senin kendini sevmediğini herkes hissediyordur. Yaydığın enerjiyle. Hem herkesin göreceli zevki farklı olur. Sen kendini beyenmezsin ama gün gelir biri seni beyenir. Sonuçta yaradilisin böyle. Kabullenmelisin kendini. Değişim programlarına katılıp estetik ameliyatlar olacaksan orası başka. Ama özün neyse sözünde de o olsun derim. Haline de şükür et.

Kendine motive edici şeyler yap. Yüz , güzellik kremleri al. Bakımlı ol. Tamam beyenmedim in yerler aynı kalabilir ama hep mis gibi kök mesela. Bir bakan bir daha bakar sana. Herşey diş görünüş değil. Gerçi bu dediğim eskidendi. Şimdi dış gorunus çoook önemli sayılıyor .ama iste sen elinden geleni yap.

merhaba kızlarr sorun kendimi hiç beğenmemem ve sevmemem. Ne gitsem yakışmaz biraz kilo fazlam var ama çok değil esasen yani sorun kiloda değil. Boyum kısa. Sonuç olarak yakıştıramıyorum yani. Saçlarım seyrek :110: burnum büyük:110: estetik olucam 4 ay içinde onun için ama bakalım ne olacak:bicak:
Biliyorum bir kadının kendinç sevip beğenmesi birtek fiziksel özelliklerle değildir ama ben bunu başaramadım. Toplumda güzel kadınlar hep daha şanslı, kısmetli. Bense bu gidişle hep yalnız kalıcam :KK43: Kıskanmıyorum ama keşke bende biraz daha hayatla barışık olabilseydim. :KK51:

Güzel kadınlar daha kısmetli olsaydı "allah çirkin şansı versin" diye bir ata sözümüz olmazdı.

Kilo fazlan varsa ver, boyunla yaşamayı öğren, burnun seni rahatsız ediyor olabilir zaten operasyon düşünüyorsun, saçlarına bakım yap, kendine bakım yap. Hiç birimiz bunlara zaman harcamadan dünya güzeli olamıyoruz. Tv'de gördüğün o çok güzel kadınlar bile saatlerce bakım yapıyor kendilerine. Doğru makyaj yapmayı da öğren. Ve en önemlisi kendini sevmeye başla acilen.

Şimdi ben burda bir sürü kusur sayarım sana kendimle ilgili. Ama yine de seviyorum bedenimi, kendimi. Bu yüzden karşıma çıkan insanlar da beni seviyor.

Kendime saygım ve güvenim kalmadı resmen :/ 25 yaşındayım ama bir ortamda beni liseli falan sanıyorlar hep.

Görünmez olman çok normal. Güzel kadınlar değil kendine güvenen, ortama neşe saçan kadınlar bir toplulukta öne çıkarlar. Sen kendine o kadar güvenmiyorsun ki muhtemelen topluluk içinde konuşurken sesin bile duyulmuyordur. Senin gibi bir kuzenim var ordan biliyorum, hayalet gibi hatun.

31 yaşındayım hala liseli sanıyorlar beni ve bu benim için çok güzel bişey, bundan neden rahatsızlık duyuyorsun?

Görünmez olman çok normal. Güzel kadınlar değil kendine güvenen, ortama neşe saçan kadınlar bir toplulukta öne çıkarlar. Sen kendine o kadar güvenmiyorsun ki muhtemelen topluluk içinde konuşurken sesin bile duyulmuyordur. Senin gibi bir kuzenim var ordan biliyorum, hayalet gibi hatun.

31 yaşındayım hala liseli sanıyorlar beni ve bu benim için çok güzel bişey, bundan neden rahatsızlık duyuyorsun?
Dediğiniz gb fikrimi söylesem sesim bile duyulmaz. Üniversitede sevdiğim tanıdığm arkadaşlarım vardı en azından şimdi iş hayatına başlarken en çokda bundan korkuyorum. Yalnız kalıyorum:110: insanlar benim yaşımdayken aile kuruyor ben hala ergenlik dönemi problemlerimleyim. Hayata yenik başlamak çok zor. İi bir çocukluk geçirmedim belkide bilmiyorum. Çoğu zaman evden çıkmak bile istemiyorum veya kutlama gb şeylere katılmak istemiyorum tedirgin oluyorum. Şuan da mesela önümde bir uzmanlık sınavı var ve çalışmam gerekirken ben oturup, şanssızım ve birçok insanın yaşadığı mutlulukşarı hiç yaşayamayacağm diye düşünüp üzülüyorum.

Dediğiniz gb fikrimi söylesem sesim bile duyulmaz. Üniversitede sevdiğim tanıdığm arkadaşlarım vardı en azından şimdi iş hayatına başlarken en çokda bundan korkuyorum. Yalnız kalıyorum:110: insanlar benim yaşımdayken aile kuruyor ben hala ergenlik dönemi problemlerimleyim. Hayata yenik başlamak çok zor. İi bir çocukluk geçirmedim belkide bilmiyorum. Çoğu zaman evden çıkmak bile istemiyorum veya kutlama gb şeylere katılmak istemiyorum tedirgin oluyorum. Şuan da mesela önümde bir uzmanlık sınavı var ve çalışmam gerekirken ben oturup, şanssızım ve birçok insanın yaşadığı mutlulukşarı hiç yaşayamayacağm diye düşünüp üzülüyorum.

İş hayatında da sevdiğin tanıdığın arkadaşların olacak zamanla. Ama sınavlar falan hikaye, tam puanla çıksan da o sınavdan bu kendine güvensizlikle mülakatlardan elenirsin. İnsan kaynaklarında en çok dikkat edilen şeylerden biridir kendine güvenmek, işin altından kalkabileceğini göstermek. Uzmanlık sınavından önce hayat sınavına hazırlanman gerekiyor.

Kuzenimden bahsettim ya az önce. Aynı senin gibi, üniversiteden mezun oldu o sınavdan bu sınava koştu giremedi hiç bir yere. Eş dost akraba talipler buldu (o kadar silik ki kendi bulamazdı zira görünmüyor bile) çirkinim diye (çirkin değil) adamların karşısına çıkmadı. 40 yaşına geldi, annesiyle bir evde kapalı kalmaktan başka yaptığı bişey yok. Ev işi temizlik ara sıra komşuya gitme o kadar. Annesi olmadan markete bile gitmez. Eğer böyle bir insan olmak istemiyorsan önlemini almalısın. Başarabiliyorsan kendin, başaramıyorsan yardım alarak. Ama bu şekilde kendi hayatını bitiriyorsun.

Merhaba bayanlar benimde sorunum kendime güvensizlik. Özellikle en büyük problemim topluluk olduruldu sessiz konuşmam. Ve konuşacak konu bulamamak. Sanki saçma saçma konusuyormusum gibi hissediyorum.
Böyle neşeli hiç çekinmeyen konuşkan biri olmak istiyorum.

Bunun için neler yapıyorsunuz?

Ya biliyor musun bakıyorum cevremdeki genclere en guzel adami, meslegi en iyi olani, en zenginleri genelde cirkin kizlar kapmis. Hem kendi hem huyu cirkin cogunun. Abartmiyorum.

Bence sen kuruntu yapmis sonra da inanmissin buna. Insan kendini var eder. Sen once kendi kendini sevmekle basla.
Dikkat et kendine, zayifla. Boy konusunu hic takma, uzun boylu erkekler neden bilinmez kisa hatunlara bayilir.

Baksana shaquille o'neal'ın sevgilisine :)

Fiziksel özelliklerinize niye bu kadar takılıyorsunuz ki, herkes manken gibi olmak zorunda değil, Allah hepimize bir özellik- güzellik vermiş... Kendi kendiniz psikolojisini bozuyorsunuz böyle şeyler düşünerek.

Benim de boyum kısa aksine eşimin boyu çok uzun, erkeklerin böyle kriterleri yok yani merak etme. Minik hatun falan der eşim bana... Topuklu ayakkabı giy çok rahatsız oluyorsan.

Ben mülakatla falan girmiycem memur olarak atanıcam allahtan. Gerçekten bir dönem mühendislik düşünmüştüm sırf bu iletişim problemim yüzünden iş ortamı uygun olmaz dedim. Ya teşekkür ederim cevaplarınız için. Zaten fiziksel öZelliler bncede hu kadar takılmamalı ama işte kızlar hep çok güzel beni kim ne yapsın :KK12: napalım kısmet :(

Bu durum yeni mi ortaya cikti yoksa çok önceden de mi böyleydi? Yazdığınız durumun aynısı bende de mevcut. Sadece fiziksel durumu takmiyorum, kendinden nefret etme hatta en ufak biseyde kendine kızmak, sinirlenmek, mutsuzluk, toplu yerde bulunmaktan rahatsız olmak, biriyle konuşurken uzun cümle kurarken sıkılmak oradan uzaklaşmak istemek gibi durumlar malesef bende de mevcut. Ama bu durumu tetikleyen bişey olabilir. İnsallah en kısa zamanda halledersiniz sorunlarinizi, kendinizi değerli hissedin çünkü değerlisiniz.

Back
X