- 19 Aralık 2010
- 912
- 1.268
- 303
- Konu Sahibi Aysegulce34
-
İnsanın kendisini sevmesi için sebebe ihtiyacı yok bence çünkü herkesten bi tane var benzirsiz olan herşey çok degerlidir degerli olan şeyler de sevilirbu arada çok güzel bi başlık olmuş
Birçok kişiye belki tuhaf gelebilir ama ben kendimi seviyorum veya sevmiyorum hiç demedim.. Bence şükürle alakalı. Herzaman halime şükrediyorum ve daha iyisini diliyorum.
Yaradılış itibariyle herkes zaten en çok kendini sever.
Sizin fikir fırtınası için sunduğunuz konu sanırım kendine deger vermek olmalı.
Herkes kendini sever ama kimileri maalesef kendi de olsa sevdiği bir başka şey/kişi de olsa değer vermeyi pek bilmeyebilir. Bu da yetişme tarzı ve yetiştiği ortamla ilgili olabilir.
Ben kendimi severim ama yeterince değer verebiliyor muyum ? Sanmam...
Ben mesela yaşadığımız ülke ve zaman diliminden kaynakli fazla değer veremiyorum gibi hissediyorum
Güçlü yanları zayıf yanları bilmek, başkalarından neden farklı olduğunu çok net görebilmek,sukretmek ve herseyden önce biraz bencil olabilmek. Evet bence kendini sevenlerde bu var,bencillik
Kimse için mükemmel olmak zorunda hissetmemek bence insanın kendine olan sevgisini ve değerini belirleyecek eşiklerden birisi,hatalarınızı, kusurlarınızı, olumlu ve olumsuz yanlarınızı kabullenip bunlarla devam edebilmek de çok büyük bir eşik bence. Hayatta her şey bizim için var ve kendimizle ilgili yaşadığımız her tecrübeyi içselleştirip kendi gelişimimiz için kullandığımızda insanın özbenliğiyle olan savaşı da bitiyor tamamen kabullenme başlıyor bu da kendine verdiğin değer ve sevgiyi otomatik artırıyor.
O zaman biraz arızalı ya da insana hayır getirmeyecek bir kavram olabilir. :) Hatta bazen narsisizmin toplumca kabul edilebilir masum bir maskesi.Tabii dozaj da önemli.
Benim dediğim yüksek doz değil ama:) Kendiyle barisik olmayan,kendini sevmeyen insanlar dis dunyada olan bitene daha çok kapiliyor gereksinim duyuyor gibi geliyor. E insanlar da duygusal,fiziksel zarar konusunda asmislar. Önce kendimizi düşünmek kötü birşey değil bence.O zaman biraz arızalı ya da insana hayır getirmeyecek bir kavram olabilir. :) Hatta bazen narsisizmin toplumca kabul edilebilir masum bir maskesi.Tabii dozaj da önemli.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?