• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kendini sevmek ne menem bir şey...?

Aysegulce34

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
19 Aralık 2010
912
1.268
303
Merhaba Hanımlar.

Bu aralar sorguladığım bir şey var.Ara ara kafama takılıyor.Son senelerde zaten çokça duyar olduk: Kendini sevmek.
Bu kadar çok söz edilse de sizce de çok muallakta kalmış bir kavram değil mi?

Kendini sevmek nedir?

İnsan ne yaparsa,nasıl olursa kendini sevmiş olur?Sadece belirli duygular hissetmek yeterli mi?Ya da kişi bu duyguları hissetse de kendini kandırıyor olabilir mi?

Kendini sevmemek her zaman kötü müdür?Yani hayırlı olduğu durumlar olabilir mi?

İnsan her koşulda kendini sevebilir mi ve sevmeli mi?

Kendimizi sevmek için gerekenler (iç ve dış ihtiyaçlar) nelerdir?

Bu duygu gerçeği görmemek için bir paravan olabilir mi?

Uzar gider sorular. :) Biraz beyin fırtınası yapalım mı?

İfadeleriniz için şimdiden teşekkürler.

İnsanın kendisini sevmesi için sebebe ihtiyacı yok bence çünkü herkesten bi tane var benzirsiz olan herşey çok degerlidir degerli olan şeyler de sevilir 😍😍 bu arada çok güzel bi başlık olmuş

İnsanın kendisini sevmesi için sebebe ihtiyacı yok bence çünkü herkesten bi tane var benzirsiz olan herşey çok degerlidir degerli olan şeyler de sevilir 😍😍 bu arada çok güzel bi başlık olmuş

Teşekkür ederim.Değer penceresinden bakarak kendini sevmek gayet mantıklı :)

Birçok kişiye belki tuhaf gelebilir ama ben kendimi seviyorum veya sevmiyorum hiç demedim.. Bence şükürle alakalı. Herzaman halime şükrediyorum ve daha iyisini diliyorum.

Çok farklı ve güzel bir bakış açısı.Beynimde bir ampul yandı resmen.Teşekkür ederim.

Kendini sevmekten önce kendini kabul etmek gelir bence. Önce kendimize bir bakmalıyız ben kimim diye. Hepimizin eksiği var. Zayıf olduğumuz noktaları da güçlü olduğumuzlari gibi kabul etmek lazım ilk. Önce kendimize iyi davranmayı öğrenmemiz lazım çoğu zaman. Cünkü bir cok insan cocukken istediği sevgiyi, ilgiyi ve duyguyu yaşamadığı için bazen bunda zorluk çekebiliyor. Eskiden hakkımda kendi düşüncemden çok başkalarının ne düşündüğüne önem verirdim. Simdi tam tersi. Kendini sevmek önce kendini tanimakla başlar, sonra kendine saygı göstermekle devam eder. Cünkü kendine saygın yoksa kendini zor duruma da düşürebilirsin. Ben daha yeni yeni öz sevgiyi keşfediyorum. Duygusal dünyamızı kendimizin de doldurabiliriz. Bunun için ama bir çok zaman eski yaralarımızi sarmak da gerekir. Ve en önemlisi: Sevgiyi hak edecek mükemmel birseyleri yapmanıza gerek yok.

Yaradılış itibariyle herkes zaten en çok kendini sever.
Sizin fikir fırtınası için sunduğunuz konu sanırım kendine deger vermek olmalı.

Herkes kendini sever ama kimileri maalesef kendi de olsa sevdiği bir başka şey/kişi de olsa değer vermeyi pek bilmeyebilir. Bu da yetişme tarzı ve yetiştiği ortamla ilgili olabilir.

Ben kendimi severim ama yeterince değer verebiliyor muyum ? Sanmam...
Ben mesela yaşadığımız ülke ve zaman diliminden kaynakli fazla değer veremiyorum gibi hissediyorum

Kendini sevmek kavramında aaa kendime aşığım durumunu anlamıyorum ben...
Daha çok kendimi seviyorum olduğum gibi kendimi kabul ettim,başkalarıyla kendimi kıyaslayamayacak kadar özelim ve bundan dolayı da seviyorum....

hata yapsam da kendimle yüzleşip yoluma devam ediyorum sürekli nasıl nasıl demiyorum...

vander olarak bir sürü hatam olacak yıllarca hata yapıcam hatalarımı da kabul ediyorum...

Güçlü yanları zayıf yanları bilmek, başkalarından neden farklı olduğunu çok net görebilmek,sukretmek ve herseyden önce biraz bencil olabilmek. Evet bence kendini sevenlerde bu var,bencillik 🙃

Yaradılış itibariyle herkes zaten en çok kendini sever.
Sizin fikir fırtınası için sunduğunuz konu sanırım kendine deger vermek olmalı.

Herkes kendini sever ama kimileri maalesef kendi de olsa sevdiği bir başka şey/kişi de olsa değer vermeyi pek bilmeyebilir. Bu da yetişme tarzı ve yetiştiği ortamla ilgili olabilir.

Ben kendimi severim ama yeterince değer verebiliyor muyum ? Sanmam...
Ben mesela yaşadığımız ülke ve zaman diliminden kaynakli fazla değer veremiyorum gibi hissediyorum

Kesinlikle değerle çok at başı giden bir şey bu.Ama sadece kendini sevmek deniyor ve bu çok havada kalıyor.Bunu açmak için değişik bakış açıları gerekiyor.

Kimse için mükemmel olmak zorunda hissetmemek bence insanın kendine olan sevgisini ve değerini belirleyecek eşiklerden birisi,hatalarınızı, kusurlarınızı, olumlu ve olumsuz yanlarınızı kabullenip bunlarla devam edebilmek de çok büyük bir eşik bence. Hayatta her şey bizim için var ve kendimizle ilgili yaşadığımız her tecrübeyi içselleştirip kendi gelişimimiz için kullandığımızda insanın özbenliğiyle olan savaşı da bitiyor tamamen kabullenme başlıyor bu da kendine verdiğin değer ve sevgiyi otomatik artırıyor.

Güçlü yanları zayıf yanları bilmek, başkalarından neden farklı olduğunu çok net görebilmek,sukretmek ve herseyden önce biraz bencil olabilmek. Evet bence kendini sevenlerde bu var,bencillik 🙃

O zaman biraz arızalı ya da insana hayır getirmeyecek bir kavram olabilir. :) Hatta bazen narsisizmin toplumca kabul edilebilir masum bir maskesi.Tabii dozaj da önemli.

Kimse için mükemmel olmak zorunda hissetmemek bence insanın kendine olan sevgisini ve değerini belirleyecek eşiklerden birisi,hatalarınızı, kusurlarınızı, olumlu ve olumsuz yanlarınızı kabullenip bunlarla devam edebilmek de çok büyük bir eşik bence. Hayatta her şey bizim için var ve kendimizle ilgili yaşadığımız her tecrübeyi içselleştirip kendi gelişimimiz için kullandığımızda insanın özbenliğiyle olan savaşı da bitiyor tamamen kabullenme başlıyor bu da kendine verdiğin değer ve sevgiyi otomatik artırıyor.

O kadar doğru ki...Sadece özünden yola çıkmak,yolunu önemsemek ve anlayabilmek,anlamlandırabilmek...

Kendimi bildim bileli kendimi seviyorum ve mukemmel oldugumu dusunuyorum
Mukemelligi kusursuz anlamda kullanmiyorum , kotu huylarimi , zayif noktalarimi biliyorum, hep bildim ve seneler icerisinde duzelttim pek cok kusurumu
Her insan eşsizdir ve degerlidir ve her insanin da bunun bilincinde olmasi gerekir
Ozellikle bizim ulkemizde bu cok onemli , kendini sevmeyen ve degerini bilmeyen kadinlar cok aci cekiyor , kendilerinden cok eslerine , ailelerine , eslerinin ailelerine , konu komsuya , akrabalarina kendinden cok deger veren kadinlarin aci hikayeleriylr dolu bu platform bile

Kendini seven ve deger veren kadin , deger gorur , mutlu olur , guclu olur ve dimdik durur

Kendinizi sevin , bir insanin kendisine yapabilecegi en buyuk iyiliktir kendini sevmek

O zaman biraz arızalı ya da insana hayır getirmeyecek bir kavram olabilir. :) Hatta bazen narsisizmin toplumca kabul edilebilir masum bir maskesi.Tabii dozaj da önemli.

yo hiç öyle değil..
gereksiz fedakarlıklardan insanı otomatikman koruyor.
her ilişki için geçerli eş dost kv akraba vs.
mesafe kendiliğinden oluşuyor.
insanların davranışları ona göre şekilleniyor.

Benim dediğim yüksek doz değil ama:) Kendiyle barisik olmayan,kendini sevmeyen insanlar dis dunyada olan bitene daha çok kapiliyor gereksinim duyuyor gibi geliyor. E insanlar da duygusal,fiziksel zarar konusunda asmislar. Önce kendimizi düşünmek kötü birşey değil bence.

Back