• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kendini saf bulanlar, yada ben devrin insanıyım diyenler...

hiç saf değilim maalesef bazen keşke biraz saf olsamda bazı insanlar gibi bişeyleri geç algılasam yada iyisini düşünsem diyorum...insanlar benimle bişey konuşurken iki kere düşünüp ilkini sona bırakıyor vericeğim tepkiden çekiniyorlar :1:

Eskiden belki biraz daha saftım ama artık akıllandım.
açıkçası iyiliği bile çoğu zaman insanların kendini iyi hissetmek için yaptığını düşünüyorum o kadar.
ha benim tercihim nedir derseniz, hiç tanımadığım ve yüksek ihtimalle de çok tanımayacağım birisine sonsuz iyi olabilirim.
ama tanıdıklarıma samimi arkadaşlarıma karşı biraz daha ketumumdur.
öyle kolay kolay iyilik yapmam ancak canım isterse yaparım.

hiç saf değilim maalesef bazen keşke biraz saf olsamda bazı insanlar gibi bişeyleri geç algılasam yada iyisini düşünsem diyorum...insanlar benimle bişey konuşurken iki kere düşünüp ilkini sona bırakıyor vericeğim tepkiden çekiniyorlar :1:

he he süpper:52:

Eskiden belki biraz daha saftım ama artık akıllandım.
açıkçası iyiliği bile çoğu zaman insanların kendini iyi hissetmek için yaptığını düşünüyorum o kadar.
ha benim tercihim nedir derseniz, hiç tanımadığım ve yüksek ihtimalle de çok tanımayacağım birisine sonsuz iyi olabilirim.
ama tanıdıklarıma samimi arkadaşlarıma karşı biraz daha ketumumdur.
öyle kolay kolay iyilik yapmam ancak canım isterse yaparım.

buda güzelll:46:

ben normalde çok iyi bi insanımdır,
ayrıca soğuk ve resmi bir insanımdır,
kimseden bir şey beklemem, kimseye tenezzül etmem
ama kötüler iyilerden üstün olunca her nedense devrimiz böyle:37: o zaman çileden çıkıyorum
ve bu konuda bana sinir geldiğinde eser gürler hakedene her şeyi söyleyebilirim:1:
yakar yıkarım tabiri caizse:52:

başak burcu musunuz yoksa?

iyiliğiniz sizi küçültürmü?
yada herkesle herşeyle hergün bıkmadan başedebilirim tarzında bir insanımısınız siz?
toplumdaki yerinizi neye göre konumlandırıyorsunuz?
siz hangi kategoridensiniz yada yerinizden memnunmusunuz?
geniş bi konu oldu hade bakalım.......
umarım konuyuda doğru yere açmışımdır[/Q

Ben benim gibi iyi insanlara iyilik yapılması taraftarıyım:)

Şaka bi yana şimdi iyilik yapanı anında çıkar uğruna kullanmaya başlamışlar.Kötüler ön planda.
Herkesle herşeyle baş ederim ama bu arada içime dert atarım.
Toplumda çok iyi niyetli, içinde kötülük olmayan , hiç bir söze alınmayan biri olarak tanınırım.
Şu an bu durumu değiştirme çabalarındayım.Hadi hayırlısı bakalım.

Karşımda ki nasılsa öyle olanlardanım

Ayna misali..

Kimseyi fazla çekemem,kimsenin nazıyla kaprisiyle uğraşamam.

İnsan gibi duracaksa durur yanında değilse yol alır.

Ne safım ne de çok bilmiş sadece hayatı kuralına göre oynarım

iyilik kesinlikle yapanı küçültmez
ama iyilik yapınca insanlar seni küçük aciz değersiz önemsiz görüyorlar
ben çevremi çok iyi gözlemlerim insanlarıda
ama bu gidişat iyi değil
çocuklarımıza öğreteceğimiz en büyük şey sevgi ve iyilik olmalı
devir dönmeli

bende sızın gbı dusunenlerdenım
ama ne yazıkkı herseye ıyılıkle yaklasılmayacak bı devırdeyız
dun buraya cvp yazarken dusundum de herseyı ıyılıgımden kaybetmısım
ınsanları kendım gbı gordugumden
art nıyetlı olamadgm ıcın
bu yuzden de cok sey kaybettım
ıyılık yapmaktan vazgecmemek lazım tabıkı
ama temkınlı olmakta fayda var her zaman

insanlar hesapçı yaşıyor
çıkar için kullanıyor bir diğerini
hiç bir çıkarı olmayan kişiyi otomatikman ezmeye hırpalamaya çalışıyor devrin insanı
bencillik kibir almış başını gidiyor
bir diğerinin hakkını gaspedebiliyor kendi rahatı için ama bunu yaparken rahatsızlık duymuyor vicdanı
doğru düzgün tanımadığı birini bile arkadan gammazlamaya çalışıyor bu nasıl bi nefret ise
ufacık bir iyiliğin karşılığını bekliyor devrin insanı
kötülük yapmak birini zarara uğratmak birilerini moralman çökertmek başarı gibi sayılıyor
ne kadar zalim ve zorba isen ne kadar ezip geçiyorsan o kadar güçlü bir kişiliğin varmış gibi görünüyorsun
ve en tehlikeli olanıda bunları egonu tatmin etmek için yapıyor olması insanın
kişiliğini güçlü hissetmek için başvurduğun bi yöntem olmuş bu yazıkki
kendi iyiliğinde bi insansan herkes sana zayıfsın gözüyle bakıyor ve seni çıkar için kullanmaya kalkıyor
sahtelikler ve sahtekarlar devri sanki şuan içinde yaşadığımız devir
iyilik merhamet doğruluk yardım alçakgönüllülük dürüstlük sevgi....... bunlar mutlaka değerlidir bi yerlerde....
bunlar toplumdan insanlardan gözlemlerim...
herkes kendi açısından bi düşünsün
hareketleriniz yada davranışlarınızla içinde yaşadığınız çevreye, dünyaya neler veriyorsunuz???
olumlularınız olumsuzluklarından çok mu?
yaptığımız en ufak iyilikten yada zarar veren kötülükten mesul tutulacağız farkında mısınız??

yada herkesle herşeyle hergün bıkmadan başedebilirim tarzında bir insanımısınız siz?
umarım konuyuda doğru yere açmışımdır

İyiliğim beni küçültmez iyiliğimin beni küçülttüğünü düşünen varsa bu onların küçüklüğünden kaynaklanıyordur.
Herkesle herşeyle her gün bıkmadan başedebilirim peygamber sabırlıyımdır diyebilirim...
Toplumdaki konumumu beş yıl önceki durumumla(maddi manevi) şimdiki durumumu kıyaslayıp ona göre konumlandırıyorum...Yani kendime birşey katıp katmamış olmamla... Şu anki yerimden kısmen memnunum ama tam değil...

devrin insanı değilim ama saf da değilim.sesiz kendi halinde biriyimdir kimileri beni çok sessizde bulur ama asla kendimi kullandırmam :19:herkesle mesafeli ve seviyeli ilişki kurarım kendimi çıkarcı bencil insanlardan belki böyle koruyorum:40:birinden bana zarar geleceğini hissetsem hemen uzaklaşırım.asla da kendi doğrularımdan taviz vermem hiç kimseyi çıkarlarım için sevmem kimseye de sonsuz güvenmem:50:bu yaşıma kadar böyle yaşadım kimseden büyük bir zarar görmedim bundan sonra da böyle devam edeceğim

Bugüne kadar hep eöpati yaptım ,kendimden çok karşımdakini düşündüm ama hep kazık yedim belkide ben salağım ailem ,nişanlım çevrem genelde hep kullandı ve onları bu imkanı tanıyan ben oldum yapacak bişeyim yok çünkü ben böylerim art niyetli düşünemiyorum :15:

İyiliğe iyilik "her" kişinin harcıdır, kötülüğe iyilik "er" kişinin...

Allahtan gelen, gelmeyen herşeye eyvallah demeyi bildiğim için zorlukların şiddeti ne olursa olsun evelallah gelirim üstesinden...

umarım konuyuda doğru yere açmışımdır[/QUOTE

iyilik beni küçültmez hakedene iyilik yaparım haketmeyene hiç bişi yapmam nabza göre şerbet veririm herkesle herşeyle bıkmadan kayda değerse baş edebilirim kayda değmez hiç bir kişi ve konuyu sallamam herkesin ne düşündüğünü umursayıp kafama takmam bir laf var herkese söyleyecek sözüm var lafa bakarım lafmı diye söyleyene bakarım adammı diye aynen böyleyim kimseye kin falan besleyemem kötülük düşünüp kazık atamam sadece uzak dururum yerimden memnun değilim müdür olmak istiyoruuuuuuuuuuuuuuuuuuuuum

iyilikten maraz doğar... hiçbişi olmasa bile ben zamanında şuna şunu yapmıştım dönüp bi kere şu işime yardım etmedi diye içlenirsiniz.
o yüzden hiiiiç elleşmeyin...
bırakın herkes kendi yağında kavrulsun... sizin de başınız ağrımaz hiç olmazsa..

Back