Kendini herkesten aşağı hissetmenin sebebi ne olabilir

Sevin kendinizi, çocuğunuzu, ailenizi :) sevgiden başka ne işe yarar ki. Barışın kendinizle. İnsanları parası, dış görünüşü üstün kılmaz. Edebi, ahlakı, kalbi önemli olan

Seni en iyi ben anlarım 17 yaşındayken olmuştum bende ben neden yaşıyorum bi hiç olsam hep uyusam derdim intiharlar ederdim en son 10 gündür tanıdığım ve sevmediğim birine kaçtım haplarimi çöpe attı bana sevginin alasını verdi ve su an iki kızım var iyikide yazmış kaderimizi allah diyorum çok mutluyum pskiyatris fasa fiso bence esinle konuş kimse senden mükemmel deyil

Annen baban nasıl insanlar? Fazla mükemmeliyetçi ya da çok eleştiren bir yapıları olması muhtemel. Büyürsen ilişkiniz nasıldı?

Bunun sebebi tek taraflı olarak sizden kaynaklanmıyor aslında. İnsanlardaki kibir ve kendilerinden başkasına itaat etmeme duygusu; aynı zamanda sizin de insanları göğe çıkarmanızdan kaynaklanıyor.
ayni hatalari bende yapiyorum.

Ben uzun yıllardır bu durumu çekiyorum. Dışarıya belli etmemeye çalişiyorum ama içimde hep bu his var.
Kaç yaşıma geldim kurtulamadım.
İnsanlarla beraber olmaktan keyif alamıyorum.
İnsanlarla her görüşmem aşagılık duygularımı yaşamama neden oluyor. O gece rüyalarıma bu hisler daha abartılı sekilde giriyor. Rüyalarımda da mutsuz oluyorum.

Her zaman içerimde bir donukluk var. Boş boş durmak, hiçbirşey yapmamak istiyorum. Ama hayat boşluk kabul etmiyor.
Çocuğum var sırf onun için dışariya iyi görünmeye çalışıyorum.
Dönem dönem antidepresanlar da kullandım. Hicbir faydasını görmedim.

Sizden de biraz akıl almak isterim.
psikolojik destekle içini dökebilirsin ve döktüşün kişi de uzman bilgileriyle yardımcı olur

özgüveniniz yok demekki kendizi değersiz hissediyorsunuz. Bencede piskologa görünün ama öyle ilaç kullanıp kendinizi uyuşturmak yerine daha somut şeyler yapmaya çalışın

bazen bu asagilik duygusundan dolayi icimde cok buyuk bir ofke var ciglik atiyorum evde kendi kendime. bagira bagira agliyorum.

bazen bu asagilik duygusundan dolayi icimde cok buyuk bir ofke var ciglik atiyorum evde kendi kendime. bagira bagira agliyorum.
Ben özgüven eksikliğinden değilde bazen etrafınızdaki insanların kendini üstün görmesinden kibirle öyle etki yarattığını düşünüyorum.

Ben uzun yıllardır bu durumu çekiyorum. Dışarıya belli etmemeye çalişiyorum ama içimde hep bu his var.
Kaç yaşıma geldim kurtulamadım.
İnsanlarla beraber olmaktan keyif alamıyorum.
İnsanlarla her görüşmem aşagılık duygularımı yaşamama neden oluyor. O gece rüyalarıma bu hisler daha abartılı sekilde giriyor. Rüyalarımda da mutsuz oluyorum.

Her zaman içerimde bir donukluk var. Boş boş durmak, hiçbirşey yapmamak istiyorum. Ama hayat boşluk kabul etmiyor.
Çocuğum var sırf onun için dışariya iyi görünmeye çalışıyorum.
Dönem dönem antidepresanlar da kullandım. Hicbir faydasını görmedim.

Sizden de biraz akıl almak isterim.
bazen esimi cok kiriyorum. onu asagiliyorum sonra cok uzuluyorum. cok pisman oluyorum. icimde bir pomba var sanki. benim oturdugum ev kendi annemin evi. esime s.... git dedim. aslinda adam cok sabirli bana karsi. seni en iyi ben anlarim yani

bazen esimi cok kiriyorum. onu asagiliyorum sonra cok uzuluyorum. cok pisman oluyorum. icimde bir pomba var sanki. benim oturdugum ev kendi annemin evi. esime s.... git dedim. aslinda adam cok sabirli bana karsi. seni en iyi ben anlarim yani
Bende esime karsi cok rahatim ama disarda oyle olamiyorum bir turlu kasiliyorum resmen.sanki ne varsa onlarda insan bende iste bosvermek istiyorum artim ve onumr hep bir engel biri cikiyo yine ben altust oluyorum.bu aralar icimden kendimi telkin ederek ve neden boyle davrandigimi o insa lara karsi niye kendimi savunmadigimi icimden kendime anlatip duruyorum sanki biraz iyi geliyo gibi...

Bunun sebebi tek taraflı olarak sizden kaynaklanmıyor aslında. İnsanlardaki kibir ve kendilerinden başkasına itaat etmeme duygusu; aynı zamanda sizin de insanları göğe çıkarmanızdan kaynaklanıyor.

Çok güzel tespit. Zaten ozguven konusunda problem yasayan bir insan bir de boyle kibirli egosu yuksek kisilerle iletisim halinde olmak zorunda kalinca isler daha da arap sacina dönüyor.
Boyle küçük dağları ben yarattim edasindaki kisilerle nasil mucadele etmek gerekir??

Çok güzel tespit. Zaten ozguven konusunda problem yasayan bir insan bir de boyle kibirli egosu yuksek kisilerle iletisim halinde olmak zorunda kalinca isler daha da arap sacina dönüyor.
Boyle küçük dağları ben yarattim edasindaki kisilerle nasil mucadele etmek gerekir??
Aslında onlara karşı salağa yatmak en doğrusu. Haklı olduklarını hissettirip aslında ne olduklarının farkında olmak bir süre sonra eğlenceli bir durum haline geliyor. Sen onlara haklı olduklarını hissettirdikçe onların egosu daha çok şişiyor. Ama eninde sonunda patlıyor. Çünkü böyle insanlara kendilerine zıt düşecek bir fikir söylediğinde imkanı yok susmazlar. O yüzden hesaba almamak saf ayağına yatmak bence en doğrusu. Ben öyle yapıyorum yani :)

Aslında o kibirli insanların aşağılık kompleksi var bence. O yüzden egoları da tavanda. Bence bu sorunu psikologtan çok kendi kendinize çözebilirsiniz. Daha çok insanla muhatap olun. İletişim halinde oldukça zamanla aşarsınız.

İnsanlarin tutumuyla ilgili degil. İçimden gelen bir değersizlik hissi.
Birkaç misal; kendimi iyi ve kaliteli şeylere layık görmemek.
Herşeyden kendini suçlamak..gibi.

İyi hissetmek diye bir kitap var. Onun konuyla ilgili bölümlerini okuyorum.
Sürekli uygularsam iyi geliyor.
Unutup bırakırsam gene degersizlik hisleri başlıyor hemen

Aslında onlara karşı salağa yatmak en doğrusu. Haklı olduklarını hissettirip aslında ne olduklarının farkında olmak bir süre sonra eğlenceli bir durum haline geliyor. Sen onlara haklı olduklarını hissettirdikçe onların egosu daha çok şişiyor. Ama eninde sonunda patlıyor. Çünkü böyle insanlara kendilerine zıt düşecek bir fikir söylediğinde imkanı yok susmazlar. O yüzden hesaba almamak saf ayağına yatmak bence en doğrusu. Ben öyle yapıyorum yani :)

Bence bu üzeri kapatılmaması gereken önemli bir sorun. Bu yüzden insanlarla haklı olduğunuz konularda bile hakkınızı savunamayabilir düşüncelerinizi başkalarına karşı açıkça söyleyemeyebilirsiniz. Bu düşüncenizi ardında aşırı egoist kendini beğenmiş insanlarla birlikte vakit geçirmeniz yatabilir. Mümkün olduğunda bu tarz insanlardan uzak durun çünkü onlar sorunu insanlar bana göre. Bir de şöyle düşünün kendine değer vermeyen birisi kimseden kolay kolay değer ve saygı göremez önce kendinizi sevmeli ve kendinize değer vermelisiniz. Hiç kimse birbirinden üstün değil herkes insan, insan üstü bir varlık olduğunu idda eden varmıdır. He varsa da o kişinin akli bir sorunu vardır ya da psikolojisi bozuktur :--) Bu yüzden kendinize değer verin Peygamberimiz bile hiç kimsenin kimse üzerinde bir üstünlüğü yoktur demiş. Kendinizi siz olduğunuz için sevin

kendine vakit ayır... imaknın varsa spora git yüzmeye git resim kursuna falan git.. zamanla kendine güvenin gelir

X