- 9 Aralık 2020
- 608
- 215
- 33
- Konu Sahibi Sonbaharimhep
Kendime yabancilasmam yillardir var .geciyor mu cok zor yasamdan zevk alamiyorum
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Kendini hissetmiyorsun sanki rüyada gibiyim sanki yasayan ben degilim.kolllarim ellerim sanki bana ait degil.hatta bazen konusurken bile ayni seyler oluyor.Biraz daha açar mısınız, nasıl oluyor bu yabancılaşma?
Tedavi oluyorum henuz gecmedi cunku cok uzun suredir varTedavi olun
Panik atak anksiyete ve depresyon var.ayni zamanda yillardir atlatamadigim bi.kac olay var.yakin zaman dada bu hastaliklarim yuzune uzucu bi olay yasadim bu yuzden daha da,arttiDiğer adı depersonalizasyon. Bu durumu tetikleyen bir şeyler vardır. Mesela çok stresli bir hayatınız mi var ya da geçmiste büyük bir travma yaşamış olabilir misiniz. Çok sevdiğiniz birini kaybetmek gibi..
Msjiniz icin cok saolun.evet en az 10 yildir asiri stres altindayim v.s tek basima atlatamiyorum sanki ailem anlayisli degil bu konuda tembellik yaptigimi dusunuyolar ve bunlar beni daha da kotu yapiyor.eski konularimi okursaniz bu hastalik nedeniyle cok uzucu bi olay yasadim hala cok uzgunum atlatamiyorum zaten kotuydum daha da cikmaza girdim.psikiyayriye psikolga gidiyorum heniz faydasi olmadi yasamak istiyorum artik et yigini gibi olmak degilMerhaba :)
2,5 yıl önce aynı şikayetlerim vardı benim de.Tam olarak sizin dediğiniz gibiydim.Hiçbir şey hissetmiyordum,bir perdenin arkasındayım,yaşamı oradan izliyor gibiydim. Bazen o kadar rahatsız ediyordu ki bu durum beni,gidip elimi kasten sıcak suyun altına sokuyordum ya da iğneyi küçük küçük batırıyordum parmaklarıma.Sırf "yaşıyosun,bak hissediyosun" diyebilmek için.
Size şunu kesin olarak söyleyebilirim.Bilerek ya da bilmeyerek müthiş bir stres altındasınız. İyi düşünün,sizce ne tetikliyor olabilir? bir korkunuz,endişeniz? her şey olabilir bu. Vücudun aşırı strese karşı geliştirdiği bir yöntemmiş bu. Korkmayın,inanın ki geçiyor. Sadece sakin olmaya çalışın,kafanızı dağıtın,asla bu konuya odaklanmayın.Biliyorum zor olabiliyor ama bir süre sonra geçtiğini fark edeceksiniz. Zaman zaman yine yaşıyorum bu durumu ama geçeceğini bildiğim için çok rahat atlatıyorum. Siz de sakin olun. Çok geçmiş olsun.