Kendine Güvensizlik Problemi

__kartanesi__

Daha fazla pozitiflik :)
Kayıtlı Üye
29 Ağustos 2014
223
916
Selamlar. Ben iş hayatına yeni başladım sayılır yani yaklaşık dört ay oluyor. Stajyer avukatım ve çevremdeki insanları görünce giyinmeyi bilmediğimi, güzel olmadığımı düşünmeye başladım. Aslında önceden de bu düşünceye sahiptim ama daha da bir son zamanlarda çoğaldı. Sanki kıyafet kombinlenmeyi yapamıyormuşum giyinmeyi bilmiyorumuşum gibi hissediyorum. Ayrıca bir de iletişim sorunu var tabi. İlk tanıştığım insanlara doğrudan isimleriyle hitap etmeyip (en azından üstadım olan kişilere) bey,hanım diye ekleme yapınca herkese tuhaf geliyor ve arkadaş ortamında da rahat edemiyorum. Sanki hep alaycı gözlerle izleniyormuşum gibi hissediyorum. Neler yapabilirim? Nasıl daha aktif bir sosyal hayat yaşayabilirim ve bu alanlarda kendimi nasıl geliştirebilirim? :/

Kendinize guvenmediginiz için karşınızdaki alaycı tavırda gibi geliyor muhtemelen size. Belki de hiç öyle bir tavırları yoktur. Ya aslında hepsi zincirleme. Kendine güven en insanlar çuval giyse kendine yakıştırıyor yada bize göre yakismasa bile öyle kendinden emin ki o çuvalı size dünyanın en sık elbisesi gibi aksettiriyor e bu da yine kendi ne güvenmekle alakalı. Hem siz hukuk kazanıp bitirmissiniz zeki olduğunuzu düşünüyorum öncelikle bunun farkına varın. Gerisi çorap söküğü gibi gelir
Ekleme yapayım yeni tanıdığınız insanlara tabi ki bey hanım diyeceksiniz bu çok normal aksi anormal olurdu. Çok samimiyete gerek yok iş ortaminda

Giyim kuşam öğrenilir de sosyalleşme kısmındaki sorunu tam çözemedim ortamınızda herkes birbirine nasıl hitap ediyosa siz de öyle hitap ederek başlayın biyerden?

Düşünce şeklinizi değiştirmeniz lazım bence. Neden merkeze başkalarını koyuyorsunuz? Neden begenilmek ya da begenilmemek korkusu içinde olasınız? Begenmeseler ne olur? Eminim kenidine cok güvenen çok bakımlı olduğunu sanan kisilere de bir sürü kulp takan vardır yani başkalarının sizin hakkında ne düşündüğü çok da önemli degil. Nasıl rahat ediyorsam öyle giyerim neyi giymek istiyorsam kendimi neyle iyi hissediyorsam öyle giyerim ve öyle de davranırım. Insanın kendine yapacağı en büyük iyilik çok fazla okumak, araştırmak ve bir birikime sahip olabilmek entellektüel anlam da bu sekilde hem kendini etkikersin hem de eger oyle bir niyetin varsa başkalarını da etkilersin. Hepimiz hayran olmaz mıyız bu tip insanlara ?

neden merkeze baskalarını koyuyorsunuz kı
karsısınızdakı kısının sızden daha ustun mezıyetlerı yok mesela gozlerınden ışın cıkarmıyor dusuncelerınızı okuyamıyor :)
oyuzden rahat olun ortam demek sohbet demek bır ınsanı gorunce sohbet edersın ortamına gore tabı kı
bey hanım dıye hıtap edılecek yer ve kısılerde var ama onun dısında herkes nasılsa bırbırıyle nasıl konusuyorsa ya da sıze nasıl hıtap edılıyorsa ortam nasılsa ona uyarsınız sızde

rahat olun ya gercekden hayat cok kısa boyle kendınızı kasmayın ortama uyun saygısızlık yapılmadıgı surece kım ne der dıye dusunerek yasamayın

gıyım konusunda da temız utulu ve ortama uygun oldugu surece hıc bırsey sorun degıl
ısınız geregı aşırı mini asırı uzun veya jean gıyemezsınız zaten ... ortalama klasık bır gıyım yeterlı onemlı olan utulu ve temız olması
tabıkı turuncu pantolon ustune yesıl bluz de gıyılmez onu yapmıyorsunuzdur heralde :)

Giyimi eger yakınında yönlendirecek birileri yoksa maddi durumun dahilinde bir magazaya gidip çalışanlara klasik kombinler yaptırtarak halledebilirsin
Zaten satıs yapmak icin önüne sereceklerdir tüm kıyafetleri kombinleri vs
Bey yada hanım demende bişey yok bakmalarıda ne kadar saygılı oldugundandır zamanla sende isimle hitap etmeye baslarsın

Giyim kuşam konusunda panik yapılacak birşey yok bence bende avukatım çok fazla blog sayfası moda sayfası takip ederim arada beğendiğim kombinleri denerim zaten adliyelerde olacağın için kıyafetlerin hep resmi oluyor hiçbirşey giyemezsen gri kumaş pantalonun üstüne beyazm gömlek altına siyah babet giy tamamdır.

Bu konular için youtube’da beyhan budak ve erden taşkınsu’yu şiddetle tavsiye ederim. Özgüven, sosyallik kaygısı, iletişim vs. tüm konularda faydalı videolar bulabileceğinizi düşünüyorum. İzleyin, izlettirin diyorum:)

Sevgili meslektaşım öncelikle klasik ve şık giyim kısmını çöZersen işine daha çok yarayacaktır. Pantolonlarını kumaş ama havuç model tercih edip (bilekler görünecek o önemli) altına zarif stilettolarla tamamlarsın. Üstüne ipek gömlekler,şifon bluzlar koy gitsin. Şık bi ceket ayakkabına uygun çantalar bu iş tamam.

Bu özgüven eksikliği durumunu sosyallestikçe zamanla aşarsiniz merak etmeyin. Ama sakın kendinizi geri çekmeyin dedigim gibi insanlarla konusun, sohbet edin.
Herkes sizi izliyor diye dusunmekten vazgeçin. Kurtulun şu görünmez seyircilerden.
Inanin kimse sizin kadar kafaya takmiyor sizi.
Arkadas ortaminda yeni tanistiginiz birine x bey demeniz bencede fazla resmi o nedenle insanlar sasirabilir. Ama siz bu şekilde hitap etmekten hoşlanıyorsanız devam edin.
Siz kendinize guvenin. Kendinize saygi duyun, insanlar da size saygı duyacak.
Ayrica stajda, çalışma hayatinda giyim kuşam çok önemli. Boyunuzu kilonuzu vucut tipinizi yazarsaniz burda herkes seve seve yardimci olacaktir.
Bunlar disinda benim giyimde en çok onem verdigim aksesuarlar.
Şık bir saat, şık bir kolye ve çanta en basit kiyafeti bile şaha kaldırır diye düşünüyorum.

Kendinize guvenmediginiz için karşınızdaki alaycı tavırda gibi geliyor muhtemelen size. Belki de hiç öyle bir tavırları yoktur. Ya aslında hepsi zincirleme. Kendine güven en insanlar çuval giyse kendine yakıştırıyor yada bize göre yakismasa bile öyle kendinden emin ki o çuvalı size dünyanın en sık elbisesi gibi aksettiriyor e bu da yine kendi ne güvenmekle alakalı. Hem siz hukuk kazanıp bitirmissiniz zeki olduğunuzu düşünüyorum öncelikle bunun farkına varın. Gerisi çorap söküğü gibi gelir
Ekleme yapayım yeni tanıdığınız insanlara tabi ki bey hanım diyeceksiniz bu çok normal aksi anormal olurdu. Çok samimiyete gerek yok iş ortaminda
Her akşam eve geldiğimde aynı şekilde düşünüp kendime güveneceğimi söylüyorum ama sonuç hüsran. Bey, hanım ise yetiştiğim çevreden kaynaklı aslında ailem iş hayatında kendinden üst mertebede bulunan kişilere özel hayatta da bey, hanım diye hitap ederdi o yüzden bende de bir nevi alışkanlık bu konudaki düşünceleriniz beni rahatlattı teşekkür ederim :)

Düşünce şeklinizi değiştirmeniz lazım bence. Neden merkeze başkalarını koyuyorsunuz? Neden begenilmek ya da begenilmemek korkusu içinde olasınız? Begenmeseler ne olur? Eminim kenidine cok güvenen çok bakımlı olduğunu sanan kisilere de bir sürü kulp takan vardır yani başkalarının sizin hakkında ne düşündüğü çok da önemli degil. Nasıl rahat ediyorsam öyle giyerim neyi giymek istiyorsam kendimi neyle iyi hissediyorsam öyle giyerim ve öyle de davranırım. Insanın kendine yapacağı en büyük iyilik çok fazla okumak, araştırmak ve bir birikime sahip olabilmek entellektüel anlam da bu sekilde hem kendini etkikersin hem de eger oyle bir niyetin varsa başkalarını da etkilersin. Hepimiz hayran olmaz mıyız bu tip insanlara ?
Aslında haklısınız. Mesela ben çok okurum çok da araştırırım. Ama beni beğenirlerse arkadaş olacaklarmış hissinden kurtulamıyorum ve maalesef herkes önce dışına bakıyor insanın :KK43:

neden merkeze baskalarını koyuyorsunuz kı
karsısınızdakı kısının sızden daha ustun mezıyetlerı yok mesela gozlerınden ışın cıkarmıyor dusuncelerınızı okuyamıyor :)
oyuzden rahat olun ortam demek sohbet demek bır ınsanı gorunce sohbet edersın ortamına gore tabı kı
bey hanım dıye hıtap edılecek yer ve kısılerde var ama onun dısında herkes nasılsa bırbırıyle nasıl konusuyorsa ya da sıze nasıl hıtap edılıyorsa ortam nasılsa ona uyarsınız sızde

rahat olun ya gercekden hayat cok kısa boyle kendınızı kasmayın ortama uyun saygısızlık yapılmadıgı surece kım ne der dıye dusunerek yasamayın

gıyım konusunda da temız utulu ve ortama uygun oldugu surece hıc bırsey sorun degıl
ısınız geregı aşırı mini asırı uzun veya jean gıyemezsınız zaten ... ortalama klasık bır gıyım yeterlı onemlı olan utulu ve temız olması
tabıkı turuncu pantolon ustune yesıl bluz de gıyılmez onu yapmıyorsunuzdur heralde :)
Yok yok turuncu pantolon üzerine Eylül bluz gibi kombin yapmıyorum :) düşüncelerinizi açıkladığınız için teşekkür ederim:)

Sevgili meslektaşım öncelikle klasik ve şık giyim kısmını çöZersen işine daha çok yarayacaktır. Pantolonlarını kumaş ama havuç model tercih edip (bilekler görünecek o önemli) altına zarif stilettolarla tamamlarsın. Üstüne ipek gömlekler,şifon bluzlar koy gitsin. Şık bi ceket ayakkabına uygun çantalar bu iş tamam.
Fikirler için çok teşekkür ederim :)

Ayrıca herkese düşüncelerini yazdığı ve tavsiyelerde bulunduğu için teşekkür ederim iyi ki varsınız beni ferahlattınız :)

Herşeyden önce, kıyafetin seni temsil ettiğini değil senin kıyafeti temsil ettiğini düşün.. Kıyafet önemli değildir sen önemlisin.. Kim olduğun nerede olduğun nasıl geldiğin ve nasıl devam edeceğinle alakalı tam olarak.. Kıyafet konusunu bir kaç moda dergisi karıştırarak çözebilirsin ama sosyalleşme kısmında herşeyden önce kendinle barış.. kendinle barışmadan insanlarla da sosyalleşemezsiin .. Sev sevil kuralı gibi.. Sen kendini sev iyi olduğuna inan insanlarla konuşurken bunu bilmen herşeyi daha da kolaylaştıracak..

Herşeyden önce, kıyafetin seni temsil ettiğini değil senin kıyafeti temsil ettiğini düşün.. Kıyafet önemli değildir sen önemlisin.. Kim olduğun nerede olduğun nasıl geldiğin ve nasıl devam edeceğinle alakalı tam olarak.. Kıyafet konusunu bir kaç moda dergisi karıştırarak çözebilirsin ama sosyalleşme kısmında herşeyden önce kendinle barış.. kendinle barışmadan insanlarla da sosyalleşemezsiin .. Sev sevil kuralı gibi.. Sen kendini sev iyi olduğuna inan insanlarla konuşurken bunu bilmen herşeyi daha da kolaylaştıracak..
Teşekkür ederim çok :)

X