Kendin yap fikirleri 💡 El emeği dönüşümler 👩‍🔧

Chocolita

Nirvana
Pro Üye
30 Ocak 2017
12.984
195.608
Selam kızlar siz de benim gibi dönüşüm meraklısıysanız burada el emeği göz nuru işlerimizi paylaşabiliriz. En sevdiğim, eşyalarımızı zevkimize uygun dönüştürüp daha kullanılabilir hale getirebiliriz

Şimdi gelelim düşük maliyetli dönüşümlerime

Bu ilk evimde halihazırda bulunan koyu kahverengi bir dolaptı. Ben boyayıp bu hale getirmiştim. Gelin çiçeğimden de anlaşıldığı üzere yeni evliydim şu an evimde yer olsaydı bunu da getirmek isterdim

Yakınımıza bir eğlence merkezi açılmıştı. Yerleri oyun halısıyla kaplayıp boş kalıpları da atmışlar. Yani soldan ilk resimde gördüğünüz kalıpları. Bunların renkleri de oğlumun dikkatini çekince düşündüm ne yapabilirim. Bunların metresi bayağı pahalıymış kaplayıp sonrasında sağlık açısından uygun olmadığını düşünüp çıkardım

Geçen yıl yaptığım tablo. Göründüğü üzere bir sürü dal ve yaprak toplamıştım. Bunlar 2019'un Eylül yaprakları Böyle bir hal almak için 2 yıl beklediler. Eskitme boyasıyla beraber 20 liraya geldi

Üçlü zigon sehpam vardı. En büyüğü kırıldı. Bende ortancadan komodin yapmak istedim. Çekmece rayı 100 lira tutarmis. Sonra boya ve vernik. Bundan iyi bir şey çıkarsa yine düşük maliyetli güzel bir dönüşüm olacak. Bakalım
Şu an bu şekilde

Bitmiş halini de paylaşırım. Evde yapılan küçük değişiklikler insana çok iyi geliyor. Hele benim gibi vaktinizin çoğunu evde geçiriyorsaniz. Bence eşyalarında bir ruhu var. Çünkü hepsinin kendine has bir enerjisi var. Hele ki o şeye emek verdiyseniz çok daha tatlı oluyor. Gelip gidip bakıyor insan

Sizin de yaptıklarınız ya da yapmayı düşündükleriniz varsa merakla bekliyorum

Güncelleme :
Sehpami komodin yaptım

Yatak başlığımı boyadım

Bir de tarçınlarla şu şekilde mum süsledim

Ayakları kırılan sehpamin üst tablasını saklıyordum. Çöpten bulduğum metal parçayla birleştirip yeniledim

Çerçeve yenileme

Son düzenleme:
MashaAllah şimdi daha çok inceledim ne güzel şeyler yapmışsın öyle ellerine sağlık canım ...

Ben de yıllar önce en sevdiğim en yakın arkadaşım dostuma bir hediye yapmıştım evde bir tahta parçası vardı onu beyaza boyadım spray ile, sonra çiviler çakıp iplerle böyle bir şekil yaptım..

Kendi fikrim değildi internetten görmüştüm

Çok güzel olmuş ya buram buram el emeği bundan güzel hediye yok. Seninde ellerine sağlık canım

Vaktiyle 200 liraya aldığım üniteyi eski evde bıraktım o kadar pişman oldum ki sonra. Küçüktü her şekilde değerlenirdi. Konsolu ünite gibi kullandım içine bir şeyler koyarım diye. Oda bayağı hantal bir şeydi. Göze hitap etsin diye sekilden şekile soktum. Kapaklarını ayna kapladım. Lazer kesim desen yapıştırdım üstlerine. Sonra o deseni kırıp çerçeve geçtim. Boyadım eskitme yaptım. Ama o büyüklükte bir eşyanın oluru yoktu yine çıkarmak zorunda kaldık. Yani eskiden uyguna alınan ama rengini tarzını beğenmedik diye bıraktığımız eşyalar o kadar değerliymis ki onu anladım
Kesinlikle hem çok zevkli senin de yazdığın gibi daha bir kıymetli oluyor sanki sonuçta kendi emeğin oluyor

Ay canım ne kadar çok uğraşmışsın..

Evet aynen öyle haklısın değerini sonradan anlıyoruz.

Çok iyi düşünmüşsün herkese fikir olur. Ben olsam atardım mesela o zigon sehpayı ama bu fikri duyunca neden olmasın dedim eline emeğine sağlık canım

Özellikle Tabloya bayıldım

Çok iyi düşünmüşsün herkese fikir olur. Ben olsam atardım mesela o zigon sehpayı ama bu fikri duyunca neden olmasın dedim eline emeğine sağlık canım
Çok teşekkür ederim Ikea nin komodinlerine bayiliyorum ben ama şu an onu almak gereksiz geliyor. 1000 lira var sanırım. Ona benzer bir görüntü elde etmeye çalışıyorum bakalım nasıl olacak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…