kendimle olan sorunum beğenmiyorum kendimi yardım lütfen

deniz1992

♥ vefasızın sermayesi yalanmış.. ♥
Kayıtlı Üye
2 Ekim 2009
1.663
135
kızlar başlıktaki gibi bir türlü beğenemiyorum kendimi hem fiziksel hem de kişilik olarak
öncelikle kişilik olarak sessiz sakin bir yapım var asosyal değilim ama konuşkan da değilim ama muhabbet edemiyorum karşımdaki kişiyi uzun süredir tanımıyorsam. sorularına cevap verip bitiyor konuşmalar.
geçmişte yaptığım küçük yada büyük tüm hatalar kafamda. aklımdan çıkaramıyorum . sürekli davranışlarımı yargılamaktan kasıntı biri olmaktan yoruldum.
fiziksel olarak
dişlerim sağlıklı evet ama güzel bir gülümsemem yok hep fotolarda kapalıdır dudaklarım dişlerimi yaptırmak istiyorum ama şuan bu mümkün değil.
ergenlikten beri artan kilolarım var 73 ten şuan 62ye indim sıkılaştımm ama hala kilomu ileri derecede takıyorum balık etli normal arası görünüyorum ama kabul ettiremiyorum
göğüslerim küçük destekli sütyen kullanıyorum onlar da olmasa ne yapardım bilmiyorum
burnum büyük değil ama üstü kemikli dini boyutu beni düzelttirmekten alıkoyuyor
saçlarım genetik olarak az uzunken çıtçıt kullanıyordum ama kestirdim şuan ve bu kesimle uzun saçlara elveda edişim beni üzdü gerçekten saçlarım çok yıprandı o yüzden kestirdim az ve sönük saçlar hiçbir saç modelini yakıştıramıyorum bu kesimden sonra
alnım geniş ama kahkül yakışmıyor..

böyle uzun uzun sürüp gidiyor . herşeyimi değiştirirsem benden başka geriye ne kalır ki ama kendimi de sevemiyorum , hastalık lduğunu düşünmüyorum çünkü bunun nedenlerini araştırıyorum ve kurtulmak için ne yapabilirim düşünüyorum.
çevremdeki insanlara bakıyorum hepsinin bir kusuru var tabiki ama ben uzun süredir kendimi beğenemiyorum.

benim gibi olanlar var mı yada bunu aşanlar var mı?
nasıl sevebilirim kendimi ..

ALLAH başka dert vermesin.Off arkadaşım bu mu yani yapma lütfen Allah her kulunu özene bözene yaratmıştır bence vakit harcadı emek harcadı o burnunu kim bilir ne kadar uğraştı yaparke. Böyle şeyleri kafana takma daha kötü sıkıntılar yaşıyor insanlar. Kaç yaşındasın ?

Kendini olduğun gibi kabullenmeye bak.

Geçmişteki hatalarını fark etmen de güzel bir şey. Farkındasın ve bir daha tekrarlamayabilirsin aynı şeyleri. Fark etmek, ders çıkarabilmektir bir anlamda.

Fiziksel olarak da, kilondan memnun değilsen dikkat et yediklerine. Her gün daha fazla hareket etmeye çabala. Daha fazla su iç. Ki ciddi bir kilo problemin de yok sanırım. Kolayca üstesinden gelebilirsin :)

Beğenmediğin kusurlarını takıntı haline getirmek yerine onlarla barışmaya çalış bence. Emin ol şuan sorun ettiğin fiziksel problemlerini çözsen bile gözüne yeni yerler takılmaya başlayacak. Bunun sonu yok. Onun için daha pozitif bakmaya çalış kendine, barış kendinle :KK16:

İşte bunlar hep kapitalist sistem. Ayna kibirdir, az bakıverin. Kişiliğini beğenmemek de nedir açın bir iki gelişim kitapları okuyun.
gelişim kitapları da okudum ama fayda göremiyorum okuyan birisiyim ama bunu kafamda bitiremedikten sonra okuduğum hiçbir kitabın yararı olmuyor maalesef
Kendini rahat bırak:KK66:
Kendini beğenmiş olmandansa kusurlarını görmen daha iyi ama bunu takıntı haline getirme

takıntı haline gelmiş durumda şuan
mantıken ikna ediyorum kendimi ama hep yine yeniden tekrarlıyorum kendimi..
Kendinle barisik ol. Seni mutlu eden seylerle mesgul ol. Bi ugras bulmazsan kendine,boyle kendinle ugrasirsin.
işte kendimle nasıl barışacağımı bilmiyorum ikna ettikten sonra mutlaka başka şeyler çıkarıyorum kendime :KK43:

Herkes yazsa buraya kusurlarini seninkiler kadar olur ...

Kimse seni senin gördüğün gibi görmüyor buna emin ol ...disarda bakip ne kadar kusursuz Dediklerin dahi kendilerine senin imrenerek baktigin gibi bakmiyor..

Kendini kabullenmesi ve sevmeyi ogrenemezsen asla mutlu olamazsin, kimse de seni mutlu edemez..

Valla kendinde kusur bulanı gördüm de bu kadarını görmedim. Kendinizi sevmezseniz kimse sizi sevmez. Hastalık değil demişsiniz ama psikolojik bir problem olduğu kesin. Bir yardım almayı deneyin.

Ben geçenlerde bir haber okudum fazla aynaya bakıp kendinde kusur arayanlarda psiklojik bir rahatsızlık olabilirmiş,
sizinkide bayağı ileri derecede olduğu için bir psikologa gözükseniz belli düzelir düşünceleriniz.

Kendine bu kadar takmakta psikolojik bir rahatsizliginin oldugunun gostergesi. Bence bir psikologa git. Dusunce yapin degistiginde kendine bu kadar takacagini sanmiyorum fakat hala ayni dusunursen , fiziksel olarak kendi cabanla degistirebildikleri degistirirsin.

Ne geçmiş hatalarına takılı kalacaksın ne de gelecek endişesi ile yanacaksın bugünü yaşamalısın öncelikle
Sessiz sakin kişilik yapısına sahip olmak güzel bir şey bana kalırsa etrafımda hep böyle insanlar saygı görüyor
Ayrıca her insanın kendinde beğenmediği bir özelliği vardır kusursuz hiçbir insan yoktur

Hep eksik yönlerine odaklanacağına güzel yönlerini ön plana çıkarsan daha mutlu olursun
Kendinde neyi beğenirsin mesela fiziksel olarak ??

Ayrıca saç konusunda sana bir link vereceğim incele bakalım..

http://www.kadinlarkulubu.com/forum/index.php?threads/kel-kuzenime-saç-çıkardım.608237/

ALLAH başka dert vermesin.Off arkadaşım bu mu yani yapma lütfen Allah her kulunu özene bözene yaratmıştır bence vakit harcadı emek harcadı o burnunu kim bilir ne kadar uğraştı yaparke. Böyle şeyleri kafana takma daha kötü sıkıntılar yaşıyor insanlar. Kaç yaşındasın ?

21 yaşındayım daha hayata başlamadım zorlukları görmedim evet ama işte takıntı .. Takıntılarımı bile sorun yapacak birisiyim
Kendini olduğun gibi kabullenmeye bak.

Geçmişteki hatalarını fark etmen de güzel bir şey. Farkındasın ve bir daha tekrarlamayabilirsin aynı şeyleri. Fark etmek, ders çıkarabilmektir bir anlamda.

Fiziksel olarak da, kilondan memnun değilsen dikkat et yediklerine. Her gün daha fazla hareket etmeye çabala. Daha fazla su iç. Ki ciddi bir kilo problemin de yok sanırım. Kolayca üstesinden gelebilirsin :)

Beğenmediğin kusurlarını takıntı haline getirmek yerine onlarla barışmaya çalış bence. Emin ol şuan sorun ettiğin fiziksel problemlerini çözsen bile gözüne yeni yerler takılmaya başlayacak. Bunun sonu yok. Onun için daha pozitif bakmaya çalış kendine, barış kendinle :KK16:
evet kesinlikle öyle yeni yerler illa ki çıkacak zaten yaptırma taraftarı değilim aslında dışarıdan beğeniler de alan biriyim ama neden böyle oluyor anlamıyorum kendimi sabah çok güzel hazırlanıp dışarı çıkıyorum eve çok bitik mutsuz bir suratla geliyorum bunları duşunmekten :KK43:

Herkes yazsa buraya kusurlarini seninkiler kadar olur ...

Kimse seni senin gördüğün gibi görmüyor buna emin ol ...disarda bakip ne kadar kusursuz Dediklerin dahi kendilerine senin imrenerek baktigin gibi bakmiyor..

Kendini kabullenmesi ve sevmeyi ogrenemezsen asla mutlu olamazsin, kimse de seni mutlu edemez..

evet zaten dışarıdan gelen iltifatlar beni memnun etmiyor inandırıcı gelmiyor yani çünkü bu iş bende bitiyor tam kendimi sevmeye başlıyorum yeni bir sorun kafamı tırmalıyor . Saçlarımı kestirdiğim için gerçekten mutsuz hissediyorum
kuş tüyü kadar kaldılar günlerdir bunun için ne yapsam nasıl çok gostersem diye herşeyi araştırıyorum . Ama bu takıntı beni yordu ve burada paylaşmak istedim sizinle

21 yaşındayım daha hayata başlamadım zorlukları görmedim evet ama işte takıntı .. Takıntılarımı bile sorun yapacak birisiyim

evet kesinlikle öyle yeni yerler illa ki çıkacak zaten yaptırma taraftarı değilim aslında dışarıdan beğeniler de alan biriyim ama neden böyle oluyor anlamıyorum kendimi sabah çok güzel hazırlanıp dışarı çıkıyorum eve çok bitik mutsuz bir suratla geliyorum bunları duşunmekten :KK43:

evet zaten dışarıdan gelen iltifatlar beni memnun etmiyor inandırıcı gelmiyor yani çünkü bu iş bende bitiyor tam kendimi sevmeye başlıyorum yeni bir sorun kafamı tırmalıyor . Saçlarımı kestirdiğim için gerçekten mutsuz hissediyorum
kuş tüyü kadar kaldılar günlerdir bunun için ne yapsam nasıl çok gostersem diye herşeyi araştırıyorum . Ama bu takıntı beni yordu ve burada paylaşmak istedim sizinle
ben de 21 yaşındayım. evlendim gelinlik giymedim ailem benimle görüşmüyor. eşim çalışmadığı için kürtaj olmak zorunda kaldım. ve şuan 2 gün sonra kiracı olduğumuz evden atılıcaz. bak benim senden de kötüymüş durumum gördünmü? Şükrett...

Bu boşluktan oluyor.. Bir iste calismak, önemli bir sinava hazırlanmak gibi şeyler kendinden cçok hayata yönelmeni sağlar..

Kendini düşünecek zaman sayisini azalt...

psikolojik rahatsızlık mı diye birkaç makale okudum yalnız dışarı çıkmaktan insan içine girmekten hoşlanan biriyim toplumdan hiç kaçmadım sadece bunları kendime takıntı haline getiriyorum ara ara soylediğiniz rahatsızlığın nedenleri ve sonuçlarını kendimle karşılaştırdım bu hastalıktaki gibi ciddi derecede uyan etkiler yok bende birkaç maddesi uyuyor sadece

Ergenlik diyeceğim de çok da küçük değilsiniz.
Siz manken,oyuncu değilsiniz.Televizyonlarda gördüğünüz "TAŞ HATUN"(!)lar gibi
olmak zorunda değilsiniz.Önce bunu kabul edin.İlla yok diyorsanız kendinize daha iyi bakın.
Baktınız yine olmuyor,siz bir psikoloğa görünün..

Bu boşluktan oluyor.. Bir iste calismak, önemli bir sinava hazırlanmak gibi şeyler kendinden cçok hayata yönelmeni sağlar..

Kendini düşünecek zaman sayisini azalt...
haklısınız yardım edici mesajınızdan dolayı teşekkür ederim üst mesajlardaki garip tutum rahatsız etti beni ben dertleşmek için açmıştım konuyu ilginizden dolayı ayrıca teşekkür ediyorum
sanırım yaz tatili çok uzun geldi ben hızlı bir tempoya alışıktım tatilden önce umarım okulların açılmasıyla herşey yoluna girer zaten sınavlar dersler derken insan zamanı geçirip gidiyor .

ben de 21 yaşındayım. evlendim gelinlik giymedim ailem benimle görüşmüyor. eşim çalışmadığı için kürtaj olmak zorunda kaldım. ve şuan 2 gün sonra kiracı olduğumuz evden atılıcaz. bak benim senden de kötüymüş durumum gördünmü? Şükrett...
umarım herşey düzelir sizin için üzüldüm gerçekten. Tabiki şükretmeli..

X