• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kendimle harpteyim herşeyi kafama takıyorum psikolojim alt üst :(

mistero35

Guru
Kayıtlı Üye
25 Mayıs 2009
616
28
298
İzmir
öncelikle merhaba kızlar sık sık bu bölümü okuyorum belki buraya içimi dökersem rahatlarım.. belki aman bnlarda dertmi diceksiniz ama ben büyütüyorum işte

pireyi deve yapan bi yapım var çok aşırı evhamlıyım zaten yaygın anksiyete ve depresyon tedavisi görüyorum devamlı çarpıntılar sokağa çıkamamalar vs. ama bende yeni bişey oluştu yada yeni farkında vardım kendimi hiç beğenmiyorum makyajla falan bişeye benziyorum ama makyajsız kendimi hiç beğenmiyorum hiç bişey yakışmıyo bana mesela bi t-shirt beğeniyorum ama omuzlarım dar olduğu için omuzlarımdan düşüyo almıyorum omuz genişletme hareketlerine bakıyorum yapmaya çalışıyorum bu sefer panik atağım tutuyo çarpıntı oluyorum diye acile gidiyoruz böyle anlatınca komik oluyo ama :D yiğenim falan dalga geçiyo o 13 yaşında 1.80 boyunda ben 21 yaşında 1.60 boyunda büyüdükçe küçülüyomusun kızım diyo ve ailemdeki herkes iri yapılıdır omuzlu falan ama bende omuz yok boyda yok :( ayrıca çokta kilo aldım antidepresanlar yüzünden doğru dürüstte bişey yediğim yok aslında herşeyin başı sağlık bunu biliyorum ama yinede şöyle gösterişli bi kız olsaydım diye düşünüyorum küçük sanıyolar beni :( 15 kilo aldım nerdeyse kot giyiyorum basenler fırlıyo popo desen yok omuzlar dar biçimsizim yani anlıcağnız yüzmeye git deseniz onuda yapamam spor salonu falanda hak getire maddi durumlar çok bozuk... bunların haricindede çok aşırı hassas ve alıngan oldum çevreme karşı heran herkese küsüyorum alınıyorum veya kırıyorum kimseyi istemiyorum yanımda 7 aydır sevgilim yok zaten unutamadımda eski sevgilimi hala :( bide devamlı kötü düşünceler var kafamda ya şöyle olursa birine bişey olursa diye :( karışık anlattım biraz ama benimde derdim bunlarr :( en önemlisi özüvenim gitti kendimi hiç ama hiç beğenmiyorum

depresyon tedavısı bende gördüm şekerim ama sende kendıne bır guvensızlık var okuduğum kadarıyla ailenı falan geç aynaya baktığında kendını her zaman makyajlı olarak görmeyeceksın ve guzel oldugunu kabul edeceksın çirkin kimse yok hayatta (huyu çirkin olanlar dışında) alınganlıkların falan bunlar depresyonla alakalı şeyler eve hapsetme kendını boğma evın içinde gıyın süslen püslen çık dışarı arkadaşlarınla kendıne uğraşlar bul saçlarının rengını değiştir mesela bunlar insanı kendını sevdırmesını sağlayacak şeyler unutma senden önemlı yok bu dunyada

Şu an zaten tedavin devam ediyormuş,inşallah sıkıntılarından kısa sürede kurtulursun.
Kilolar dediğin gibi ilaç yüzündendir.Spor yapmak için illaki spor salonuna gitmeye gerek yok.Tempolu yürüyüş yapabilirsin.
Bu haftasonu hava güzel,profilinde İzmir'de olduğun yazıyor.Bence güneşi değerlendir,deniz kenarına git,denizi dinle,kokusunu içine çek.Toprakta yürü,çimenlerde oturup kitap oku mesela.
Mutlaka elini ve aklını oyalayacak bir hobi edin.Örgü örmeyi bilmiyorsan düz örgü öğrenip merserize bir boyunluk örebilirsin en basitinden.
Hayat çemberini kır.Gezmeye hep A semtine gidiyosan,bu sefer B semtine git.Sürekli aynı arkadaşınla buluşuyorsan bu kez başkasını ara.Pantolon giyiyorsan etek giy veya mavi giyiyorsan pembe giy.Kalıplarını kır,bünyeni şaşırt.

niye bukadar takintilisinki? sonucta herkesin kendine gore kusurlari var en guzel dediklerimizin bile herkes kilo alabilir zayiflaya bilir suslen yeni giyimler al nebiliyim cevrende seni sikan arkadaslardan uzaklas ve bilki kimse kusursuz degil

Bir eliniz olmasaydı yada kulağınız duymasaydı, veyahut gözleriniz görmeseydi o zamanda boyunuzun kısalığından şikayet edecek miydiniz?

İnsan şükretmeli elindekini kaybetmeden, değer bilmeli.. Şükret Rabbine sağlıklı olduğun için, düşünebildiğin için, aklın fikrin yerinde olduğu için.. Olur olmaz şeyleri takma kafana, bu tip düşünceleri engellemek senin elinde.

Boyunuz Türkiye standartlarına göre oldukça uygun bence.. Omuzlar için ise omuzu çalıştıran plateste kullanılan lastikler var..Fiyatıda oldukça uygun.. Alın evde hergün düzenli çalışın..Hem kilo verirsiniz hemde omuzlarınız istediğiniz hale yakın duruma gelir.

Spor salonuna gitmenize gerek yok zayıflamak ve omuzlarınızı genişletmek için.. İnternette onlarca video var..Bunları düzenli uygularsanız sorununuz kalmaz.

Aynaya bakarken kendinizle uğraşmayın, çok yakından bakıp incelemeyin..

Depresyon hastasıyım ve tedavi görüyorum demişsiniz..Bundan kurtulamak sizin elinizde..Herşeyden önce kendinize bunu devamlı olarak hatırlatmayın..

Biz burada ne dersek diyelim, çözüm sizde.. Bakış açısınızı farklı yönlere çekin ve mutlaka bir hobi kazanın.

Ha birde bu sene vatka modası aldı başını gidiyor..Yakalayın onu. :1:

hangi şehirde yaşıyorsunuz bilmiyorum ama istanbulda haftanın 2 günü belediyenin spor tesilerinde ücretsiz spor kayıtları var

sdece 10 lira verip 1 yıllık giriş kartı alıyorsunuz haftada 2 gün yüzme, plates, step, aerobik,fitness vb. sporlara gidebiliyorsunuz

ben haftanın 1 günü fitnes 1 gün platese gittim çok faydasını gördüm hemde çok temiz salonlar ücretli salonlar gibi tertemiz

yürüyüş koşu vb. aktivitelerde yapabilirsiniz

Senin sorunların her kadında var canım..
Bende şu ara taktım birşeylere..Kullandığım iğneler,ilaçlar bende
balon etkisi yarattı,savaşıyorum kendimle öyle pes etmek yok.
Umutsuzluğa düştüğümde hemen kendimi oyalayacak düşüncelere atıyorum kendimi.
Bu hayatın verdiği sıkıntılara yenik düşmemek ..Karamsarlık illaki oluyor ama önemli olan
tutunacak bir dalın olması..Benim eşim var..Sizinde güç alacağınız birileri olmalı..
Kendinizi eve kapatarak,insanlara küserek daha çıkmaz yollara saparsınız.

canım sen her seye takmıssın ya guzel yerlerını hıc gormuyosun yok omuzlarım soyle boyum soyle benımde kısa arkadaslarım var ama cok hos kızlar hem bana daha revaçta gıbı gelıyo kısa kızlar:Dbence ozguvenle alakalı bıraz kendıne guven sen kendını nasıl gorursen mıllette oyle gorur,sevgıyle kal:71:

cnm eminim düşündüklerinin çok şaçma olduğunu biliyor ama engelleyemiyorsundur..malesef günümüzde psikolojik rahasızlıklar artmaka...bir iki küçük avsiyem olacak sana naçizane ....öncelikle beslenmene dikkatr uyku düzeni vs..bunlar önemli...ve her gün kendine güzel bir insan olduğunu söyle...aklına kötüşeyler geldiğinde bunlar benim düşüncelerim değil de..Allah şifanı versin..

kızlar hepinize teşekkür ederim cevaplarınız için dediğim gibi önceden böyle kendimi beğenmeme sorunum yoktu yani fiziğimi özgüvenim falan tamdı ama şimdi beni yaşımdan küçük sanıyolar mesela bişey alcak olsam omuzları bi tuhaf duruyo teyzem habire dik dur bak dik durmamaktan boyunda kısa kaldı omuzlarında böyle oldu diyo bende takmaya başladım yani şükürler olsun sağlığım yerinde elim ayağım tutuyo gözüm görüyo... ama bunlarda benim elimde değil işte esmer tenliyim onuda sevmiyorum eskiden severdim şimdi kirli gibi görüyorum kendimi bi tanede değil aslında her yerim bi kusur çatlaklarım var burnum büyük :( ay yine başladım ben dediğiniz gibi özellikle kendimde kusur aramaya çalışıyorum aynaya geçiorum bildiğiniz her yerimi inceliyorum sonra başlıyorum buram çirkin uramda fazlalık var boynuma bile takmıştım bi ara benim boynum kısa diye aslında boynum gayet uzunmuş benim istediğim bu takıntıları atabilmek ama nasıl yapıcam hiç bilmiyorum :( dediğiniz gibi dışarı çıkıp gezmeğe çalışıyorum ama bu seferde panik atak denilen illet tutuyo beni ilaçlarında kilo aldırmaktan başka bişeye yaradığı yok...

kızlar hepinize teşekkür ederim cevaplarınız için dediğim gibi önceden böyle kendimi beğenmeme sorunum yoktu yani fiziğimi özgüvenim falan tamdı ama şimdi beni yaşımdan küçük sanıyolar mesela bişey alcak olsam omuzları bi tuhaf duruyo teyzem habire dik dur bak dik durmamaktan boyunda kısa kaldı omuzlarında böyle oldu diyo bende takmaya başladım yani şükürler olsun sağlığım yerinde elim ayağım tutuyo gözüm görüyo... ama bunlarda benim elimde değil işte esmer tenliyim onuda sevmiyorum eskiden severdim şimdi kirli gibi görüyorum kendimi bi tanede değil aslında her yerim bi kusur çatlaklarım var burnum büyük :( ay yine başladım ben dediğiniz gibi özellikle kendimde kusur aramaya çalışıyorum aynaya geçiorum bildiğiniz her yerimi inceliyorum sonra başlıyorum buram çirkin uramda fazlalık var boynuma bile takmıştım bi ara benim boynum kısa diye aslında boynum gayet uzunmuş benim istediğim bu takıntıları atabilmek ama nasıl yapıcam hiç bilmiyorum :( dediğiniz gibi dışarı çıkıp gezmeğe çalışıyorum ama bu seferde panik atak denilen illet tutuyo beni ilaçlarında kilo aldırmaktan başka bişeye yaradığı yok...

amanbe canim esmersin begenmiyorsun eminim beyaz tenli olsan yine takicaktin fafana:1: bos verya hayat guzel keyfini cikar bosver orani burani kim kusursuzku kullanma bence o ilaclari guzelce diyete gir yuruyus yap nebiliyim sevdigin begendigin seyleri yap uzme kendini:71:

canım selam...
sen şimdi böyle kendini begenmiyosun ya,eminim ki şuraya bi resmini koysan bir sürü çok güzel yorumlar alırsın...:1:demişsin ki yeni farkettim,eger gerçekten kendini begenmiyor olsaydın bunu yeni farketmezdin bence...daha yaşın küçük bunları kafaya takıpta üzme kendini...inan sonra gülüp geçeceksin çünkü bende de oluyodu öyle şeyler...en çok da kulaklarımı kafaya takardım azcık kepçedir de:1:aslında her insanın kendine özgü bir güzelligi bir tarzı var.birbirinle kıyaslamak veya keşke benimde şuram şöyle olsaydı demek gereksiz..eger o bize yakışacak olsaydı Allahım zaten öyle yaratırdı.bence sende bunları kafaya takma,saglıklı oldugun için şükret demicem kendin yazmışsın zaten saglıklıyım çok şükür diye.insn bazen hep aynı görünmekten sıkılıyor sadece bu bizde de olan bişey...ben mesela çok sıkılırsm sacımın rengini degiştiririm vs..bişyler yaparım iyi hissetmek için...sende ufak tefek degişiklikler yap iyi hissedeceksin emin ol...kilolarıda takma elbet verirsin...:34:

sibushe arkadaşım sen hassasın ondanda olabilir..yani biri sana şaka amaçlı kilonla ilgili birşeyde dese senin kilon tam olsada o denilen hakaret yada gerçekmiş gibi anlayıp kırılabilirsinde..yani huyundan kaynaklanıyor bana göre..sadece tedavine bağlama..yani şimdi biraz terettütte kaldı yazarken yanlış anlama diye kelime seçmeye çalışıyorum fakat umarım takılmazsın..yani alınganlıkta var sende gibi geliyor dediğim gibi buda hassas yapından kaynaklanıyor..herşeye açık olmaya çalış yani denilenlere..

amanbe canim esmersin begenmiyorsun eminim beyaz tenli olsan yine takicaktin fafana:1: bos verya hayat guzel keyfini cikar bosver orani burani kim kusursuzku kullanma bence o ilaclari guzelce diyete gir yuruyus yap nebiliyim sevdigin begendigin seyleri yap uzme kendini:71:

haklısın..yani çok var hatta böyle insan..beyaz tenli olup keşke şöyle olsaydım..yada renkli gözlü olsaydım keşke diyerek kendini başka görmek isteyen ve olamadığı içinde beğenmeyen çok var..dediğiniz gibi istenilsin yeterki kusur bol bol çıkar..yeterki insan kendinle barışık olup kendine güvensin yani..

kızlar alınganlığım bu konularda değil çünkü insanlara daha çok ben söylüyorum biri iltifat ettiğinde hadi be gözümün neresi güzel falan diyorum bazen yani inanılmaz derecede bi kendini beğenmeme hali hakim bende bide aranızda omuz nasıl genişletilir bilen varmı yazın bana şunun hareketlerini... tedavimi şuan bırakamam çünkü yavaş yavaş iyi gelmeye başladı aslında kilolarıda çok takmamaya çalışıyorum daha öncede aldım kilo ilaçları bırakınca vermiştim ama çok biçimsiz kilo alıyorum basenlerimden popom yok bide omuzlarım dar olunca bi tuhaf biçimsiz duruyo :(

Vermekten hiç hoşlanmadığım örneği vermek zorunda hissettim kendimi.

Haberleri izlerken kemik erimesi olan 3 çocuk görünce ilk aklıma gelen siz ve konunuz oldu..

O kadar çok şükür edecek yanınız varken aynaya bakıp kusur aramak yanlış..
Sizde bunun farkındasınız belliki ama artık harekete geçmenin beyninizi kontrol etmenin zamanı gelmedi mi ?

Hergün aynaya bakıp, kendinizde kusurlar arayacağınıza; çeşitli derneklere gidip hem destekte bulunur hemde her an her saniyenize, her uzvunuza binlerce şükür edersiniz.

Dua, biraz hareket ve beyin kontrolu her derdinize çare.

Özgüven eksikliği derinlerde yatan,eskilere dayanan bir problemdir. O yüzden öneriler büyük ölçüde fayda sağlamaz bence. Yani gezip tozmak değişiklik yapmak destek olabilir ama tamamen yardımcı olmaz.

Psikiyatrik destek tavsiye ederim,ya da hipnoz(bildiğimiz hipnozdan farklı,artık psikolojik tedavilerde çok ciddi fayda sağlıyor) yöntemlerini dene derim.
Psikoloji yazılarını oku, senin sıkıntını çekenlerin paylaşımda bulunduğu yerleri oku. Yalnız olmadığını-bunları çeken bir çok insan olduğunu görmek güç verecektir.

Konu içeriği nedeniyle "Kişisel Gelişim"başlığına taşınmıştır.
Lütfen konuları içerikleri ile ilgili başlıklara açmaya özen gösterelim.

haklısın..yani çok var hatta böyle insan..beyaz tenli olup keşke şöyle olsaydım..yada renkli gözlü olsaydım keşke diyerek kendini başka görmek isteyen ve olamadığı içinde beğenmeyen çok var..dediğiniz gibi istenilsin yeterki kusur bol bol çıkar..yeterki insan kendinle barışık olup kendine güvensin yani..

evet en basitinden soyliyim duz sacli hep kivrim ister kivrim sacli duz ister... arkadasinda belirttigi dogru aslinda psikologa gitsen daha iyi olursun biz morel vermege calisiyoruz ama iki gun sonra bizim dedigimiz seylerdende sikilirsin ne diyeyim artk Allah yardimcin olsun

Back