Kendimize geç mi kaldık?

**SU**

çocukta yaparım kariyerde
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2006
643
9
96
49
Diğer
Bunca koşuşturma,Kavga gürültü,patırtı arasında kendimize ne bırakıyoruz?
Hep zamanın hızla akıp geçtiğinden sürekli bir şeyleri elimizden kayıp gitmesine izin verdiğmizden yakınıp duruyoruz ama bunu engellemek için ne yapıyoruz?İnsan pişmanlıklarının bu kadar farkında olmasına rağmen kendine bu zulmü neden çok görmez.

Olmaz dediklerimiz oldu,gitmez dediklerimiz gitti bitmez dediklerimiz ise çoktan bitti..
Peki hayat denilen bu filmin hangi kısmına iliştirdik kendimizi sahne arkasında olan biteni mi izliyoruz? yoksa tam içinde mi?

Benim merak ettiğim hayatımızda kendimiz için neler yaptığımız vaya yapmadığımız?

bana kalırsa insan, ne yapıyorsa zaten kendisi için yapıyor.

örneğin: sevdiğine karşı özverili davranıyorsa, özverili davranmadığı takdirde olabileceklerle karşılaşmak istemediğindendir.

bir ayrılığın sonunda, sana yıllarımı verdim, herşeyimi verdim diyen çok olur.oysa kimse sadece sevdiği insan için bişey vermez. onunla birlikte olmak bizi mutlu ettiği için yıllarımızı veririz.

birine karşı iyilik yapıyorsa, kendi vicdanını rahat ettirmek içindir.

iş-güç peşinde koyorsa, kazanacağı statü ve para ile kendini iyi hissedeceği içindir.

hatta, duygularda bile böyledir. başkası bize bişey yaptıramaz; eğer birne kızıyorsak, durumu anlamlandırma biçimimizden kaynaklanır bu, diğer kişinin davranışından değil.

tüm bunların çoğunlukla farkına varmayız... bu nedenlede, başkaları ve başka şeyler için çok çalıştığımızı düşünüp kendimizi yorgun hissederiz.

hayatta, olaylar akıp giderken, kendimiz için kalıcı birşey yaptığımızı ancak oluşturduğumuz manevi değerlerle hissederiz....

ÇÜNKÜ, kişiler, mekanlar, olaylar değişsede, manevi değerlerimiz hep bizimledir.

Ben özellikle kızım olduğundan bu yana kendim ile ilgili hiç bir şey yapamıyorum. Alış verişe çıkmam gerekiyor giyecek doğru düzgün hiç bir şeyim kalmadı işten izin alıp gidemiyorum, malum hafta sonuda temizlik vs. ile geçiyor.
offfffffffff.

insan nihayetinde bencil midir, egoist midir.. katılmıyorum.. doğamızda yalnızlıkla başbaşa kalma güdüsü yok ki.. birliktelik baki olmalı ki aile kurumu oluşsun ve keza sosyolog olarak söylmekeim ki toplum oluşşsun.. bu bir biliş değil iç güdüdür.. kimi insan merhametli kimisi vefakar kimisi sosyal yada tam tersidir.
bu duygular kişiden kişiye değişiklik gösteriyorsa elbette davranışlar etrafta farklılaşacak,bunu sınırlandırmak hata..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…