Benden sana bi tavsiye bu kadar çok sevme :)
teşekkür ederim cesaretimi toplayip en kisa surede gidicem insallahBu durumu yaşamanın çeşitli sebepleri olabilir, burada çözüm olarak söyleyebileceğimiz tek şey ilk olarak bir psikologa gitmen yönünde olacak, eğer gerek görürse zaten psikiyatriste yönlendirir.
Psikolojik durumlar kişiye özgüdür bu yüzden başkalarına koyulan teşhisleri kendinize kondurmanızı veya internette araştırmanızı tavsiye etmem.
Benim de ilişkim 5yillik. İki buçuk Sene önce ben böyle oldum. Sebebi çok burnum havada idi herseye trip kavga çıkartıp onun kapimin önünde sabaha kadar donmasini izleyip oh olsun diyordum. Sonra her kavgayı ayrılığa getirdim o suçsuz iken benden Özür diledi hep derken bi gün yine ayrıldım bitti dedim ama dedeli gibi seviyorum ben kim ayrılmak kim 19 yaşımda idim gençlik etkisi de var tabi. Adam geri dönmedi üç gün beş gün yok ben şokta tabi. Dayanamadim Özür diledim tabi ağır geldi bana
Sonra olmaz dedi çocuk gibisin dedi ayrılık kötü bir şey maden çok seviyorsun bu lafı dedi
Yaptığım herseyi yüzüme vurdu. Sonra benim özgüven dibe. Gurur da var . Bu şekilde olmuştum. Paranoya filan. derken geçti. farketmesen bile özgüven Sorunları bunlar.
Malesef bu sekilde mantikli dusunuyor olmama rağmen uygulamasini yapamıyorumşu ara hayatının kendini yalnız hissettiğin, kötü bir zamanıysa ve sevdiğin farketmeden yeterince yanında bulunamıyorsa böyle hissediyor olabilirsin, çok bağlanmışsın, bence hayat amacının kendin olduğunu sevilen kişinin bir noktadan sonra sadece araç olduğunu hatırlamalısın, bu kadar fazla sevmek gereksiz ve başa bela. iki tarafa da zarar verir. ona hissettiğin sevgiyi dengele ve fazlasını kendine, hayatına yöneltmeye çalış bence :)
Bağımlılık derecesine gelen sevgiler kişiyi ve karşısındakini çok yıpratıyor. Bu sebepten ilişkiniz bile bitebilir.
Tek tavsiyem; bir an önce psikolojik destek almanız yönünde.
Kafanızı meşgul edecek başka şeyler de bulabilirsiniz.
bende sen gıbıydm bunu farkettım neden dıye sordum olamam gerek oyllanmak ıcın fılm falan ızlıyorum eskısı gıbı degılım ıcım cosada frenlıyorum kendımı mantılgıımla duygularımı bastırıyorum bizimde 6 yıldı bıttı artık umursamıyorum bastırmayı basardım buu arada psıkolojı ogrencısıyım 2 sınıfa gectım zatn psıkolojı okumaya baslayınca duzeldım... neyse mantıgınla yenebılırsın psıkaytr ılac verır yanı mesela agır deprasyon yasarsın cok uyursun yada uyumazsınn psıkologa gıtmen lazım. mantıkla yada baska yontemler oluyor tedavı yontemlerı hal oluyor .okb takınıtı oluyor her konuda olablr mesela el cok yıkama yada bırının hep kotu davranmasını dusunme yada bırı benı ızlıyor mu bırıne cok baglanmak askta zaten psıkolojık septomlar gosterır asık olan ınsanların hepsınde vardır bu :) tabı ask psıkolojık bı bozukluk degıl ama fazla hormon salgılanıyorHerkese selam oncelikleım
benim sorunum hislerimin çok aşırı olmasi birini seviyorum gerçekten normalin üstünde bi sevgi var bagimlilik hep yanyana olma duygusu vs. var icimde ve inanin engel olamiyorum bu kadar aşırı sevdigim icin bile aglayasim geliyor mutlu olamıyorum. Ismesemde karsimdakine yansiyo kaybetme korkusu olusuyo cok bunaltiyorum belli etmesede bende anormallik oldugunun farkında. 6 yillik iliski yeni degilki ondan boyle aşırı hissediyosun diyebilesiniz son zamanlar ortaya cikti bendede.
Yani hanimlar doktora gitmek istiyorum ama sebebimi anlattigmda cok sacma mi gelir acaba diye cekiniyorum ve bu duygu beni gunden gune mahvediyor gecmiyor gecmiyor..
bu durumda yardım almam gerekirmi psikolog yada psikiyatri hangisini tercih etmem gerektigini bilmiyorum.
Yok canım biz uzun süre ayrı kalmadik. Nişanlim bana yanlışlarımi gösterdi hep. İlişkide olan ve bize zarar veren şeyleri seviyoruz aşığız diye hiç görmezden gelmedik düzeltme ve devam etme yönünde gittik ki evlenince sorun olmasın diye. Zamanla hatasini kabul eden insan yavaş yavaş ilişkisi de düzene giriyor . En güzel tedavi zaten sevgi saygı. Bu ihtiyaçlar karşılıklı. olursa özgüven ozsaygi düzeliyor.teşekkür ederim cesaretimi toplayip en kisa surede gidicem insallah
Kusura bakmayin merak ettim iliski tekrar baslamayinca sizde paranoya mi olusmaya basladi doktora giderek mi atlattiniz kendiliginden mi geçti
Aa son bir aydır tam olarak aynı durumdayım. yani genelde böyleyim de ben son bir ayda psikolog mu psikiyatri mi diye düşünüyorum :) ama kendime söz verdim bugün kendimi biraz geri cekicem tam bugünden itibaren. çünkü beni hiç aramiyorsun dedim ona. o da bana fırsat vermiyorsun ki dedi. haklıydı sürekli arıyorum. sanki ben aramayinca kaçacak gibi.Herkese selam oncelikle
benim sorunum hislerimin çok aşırı olmasi birini seviyorum gerçekten normalin üstünde bi sevgi var bagimlilik hep yanyana olma duygusu vs. var icimde ve inanin engel olamiyorum bu kadar aşırı sevdigim icin bile aglayasim geliyor mutlu olamıyorum. Ismesemde karsimdakine yansiyo kaybetme korkusu olusuyo cok bunaltiyorum belli etmesede bende anormallik oldugunun farkında. 6 yillik iliski yeni degilki ondan boyle aşırı hissediyosun diyebilesiniz son zamanlar ortaya cikti bendede.
Yani hanimlar doktora gitmek istiyorum ama sebebimi anlattigmda cok sacma mi gelir acaba diye cekiniyorum ve bu duygu beni gunden gune mahvediyor gecmiyor gecmiyor..
bu durumda yardım almam gerekirmi psikolog yada psikiyatri hangisini tercih etmem gerektigini bilmiyorum.
Burcunuz Yengeç mi? Yengeç burcu bir arkadaşım var,en mutlu anlarında bile kendini üzüp yıpratacak birşeyler bulur hep,bana onu hatırlattınız.
Sonradan ortaya çıkan bir durumsa uzman yardımı almanız iyi olur,çok yıpranırsınız böyle çünkü.
Aa son bir aydır tam olarak aynı durumdayım. yani genelde böyleyim de ben son bir ayda psikolog mu psikiyatri mi diye düşünüyorum :) ama kendime söz verdim bugün kendimi biraz geri cekicem tam bugünden itibaren. çünkü beni hiç aramiyorsun dedim ona. o da bana fırsat vermiyorsun ki dedi. haklıydı sürekli arıyorum. sanki ben aramayinca kaçacak gibi.