Kendimi yıpratmaktan biktim :((

etpk

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Ağustos 2009
116
16
Herkese selam oncelikle

benim sorunum hislerimin çok aşırı olmasi birini seviyorum gerçekten normalin üstünde bi sevgi var bagimlilik hep yanyana olma duygusu vs. var icimde ve inanin engel olamiyorum bu kadar aşırı sevdigim icin bile aglayasim geliyor mutlu olamıyorum. Ismesemde karsimdakine yansiyo kaybetme korkusu olusuyo cok bunaltiyorum belli etmesede bende anormallik oldugunun farkında. 6 yillik iliski yeni degilki ondan boyle aşırı hissediyosun diyebilesiniz son zamanlar ortaya cikti bendede.

Yani hanimlar doktora gitmek istiyorum ama sebebimi anlattigmda cok sacma mi gelir acaba diye cekiniyorum ve bu duygu beni gunden gune mahvediyor gecmiyor gecmiyor..

bu durumda yardım almam gerekirmi psikolog yada psikiyatri hangisini tercih etmem gerektigini bilmiyorum.

Son düzenleme:
Yakın zamanda bir yakınınızı mı kaybettiniz yada bi filmden filan mı çok etkilendiniz ki ? Birde şey olabilir özel günlere yaklaşırken duygusallık çok yoğun oluyor bende.Çok sevdiğimi hissediyorum ağlıyorum filan.Öyle bir şey olabilir mi ? Ne zamandır böyle ? Eğer geçici değilse uzmanla görüşmekte yarar var tabi.

BAglılık degil bagımlılık..ve ciddi boyutlardaysa yardım almak gerekir evet..kendi hayatını da sevgilin hayatını da zehredebilirsin zira.

Hayır etkilendigim bişey olmadi yada ben farkinda değilim ozel gunumlede alakasi yok aylardir böyle neden boyle oldugunu bilmiyorum bende sizin gibi cok sevdigimi anliyorum agliyorum arada buda yipratiyor maalesef. peki yardim almak istesem psikolog veya psikiyatri hangisine basvurmam gerekir

Psikolog bence.Ama daha iyi bilen birileri çıkar mutlaka.Ben şimdi yanıltıcı olmayım.Birde şeyi merak ettim 6 senedir birlikteymişsiniz ya acaba son zamanlarda tavırları mı değiştide böyle hissetmeye başladınız ? Özel bir soru sorduysam kusura bakmayın lütfen.Enteresan geldide o yüzden merak ettim.

Hmm...ilginc...özgūven eksikligi olmayan tipler genelde bu kadar bağımlı kisilik olmazlar...bi de 6 yıl olmus..

Her zamanki davranislari aslında ama bana yetmiyor bende aşırı bi tutku aşırı sevgi oldugu için ondanda cok fazla seyler bekliyorum sanırım ah bi normale dönse hislerim acı cekmesem diye cok dua ediyorum

Hmm...ilginc...özgūven eksikligi olmayan tipler genelde bu kadar bağımlı kisilik olmazlar...bi de 6 yıl olmus..

Bilemiyorum ki ben bu zamana kadar düşünmüyordum ama sizler böyle deyince olabilirmi acaba ben mi farkında değilim diyorum şuan

Her zamanki davranislari aslında ama bana yetmiyor bende aşırı bi tutku aşırı sevgi oldugu için ondanda cok fazla seyler bekliyorum sanırım ah bi normale dönse hislerim acı cekmesem diye cok dua ediyorum
Çok enteresan.Seversin sarıp sarmalamak istersin anlarım da acı çekmek kötüymüş.Umarım düzelir en kısa zamanda..

Valla ben de senin tam tersinim ...ne kadar sevsem de sIkIlIyorum belli bi sureden sonra...evlendim bi de yani..ıykk..allahim diyorum 30 sene ayni kisiyle napcam..benimki de sorun seninki de ..allah yardimcimiz olsun ne diyeyim...

Evet aynı ben ama benim dönem dönem tavan yapıyor sebebini bende bilmiyorum vallahi ama ben okb hastasıydım her ne kadar düzelmiş olsa da belki budur sebeb diye düşünüyorum.Bir de ben 8 senelik evliyim ve hala bana çok aşık bir kocam var ama yinede heran yanlış yapacakmış ya da birşey olacak ayrılacakmışîz gibi hissedip ağlama nöbetlerine girdiğim zamanlar olmuyor değil.Mesela bırak aldatmayı bana hakaret dahi etse,kesinlikle boşanırım bu kadar sevmeme rağmen.Ve çevremdeki olumsuz evlilik leri görünce eninde sonunda öyle olacakmışız gibi onlar normal biz anormal gibi geliyor(ki ben asla çocuk içinde olsa onların kabullendiği şeyleri kabullenemem.)İşte o zamanlar da gereksiz saçma belki ama ağlama nöbetleri geçiyorum.Yani güzel kardeşim normal değiliz vesselâm. ..

Benim bu durumumum okb ile alakasi olabilirmi sizce
psikolog mu psikiyatri ilemi gorusmem doğru olur

Benim bu durumumum okb ile alakasi olabilirmi sizce
psikolog mu psikiyatri ilemi gorusmem doğru olur
Ne söylesem yanlış olur ama normal bir durum da değil bu sonuçta,bu sebeble psikiyatri ye gitmek mantıklı sanırım zaten gerek görürse Dr seni psikoloğa yönlendirir

Bu durumu yaşamanın çeşitli sebepleri olabilir, burada çözüm olarak söyleyebileceğimiz tek şey ilk olarak bir psikologa gitmen yönünde olacak, eğer gerek görürse zaten psikiyatriste yönlendirir.

Psikolojik durumlar kişiye özgüdür bu yüzden başkalarına koyulan teşhisleri kendinize kondurmanızı veya internette araştırmanızı tavsiye etmem.

Benim de ilişkim 5yillik. İki buçuk Sene önce ben böyle oldum. Sebebi çok burnum havada idi herseye trip kavga çıkartıp onun kapimin önünde sabaha kadar donmasini izleyip oh olsun diyordum. Sonra her kavgayı ayrılığa getirdim o suçsuz iken benden Özür diledi hep derken bi gün yine ayrıldım bitti dedim ama dedeli gibi seviyorum ben kim ayrılmak kim 19 yaşımda idim gençlik etkisi de var tabi. Adam geri dönmedi üç gün beş gün yok ben şokta tabi. Dayanamadim Özür diledim tabi ağır geldi bana
Sonra olmaz dedi çocuk gibisin dedi ayrılık kötü bir şey maden çok seviyorsun bu lafı dedi
Yaptığım herseyi yüzüme vurdu. Sonra benim özgüven dibe. Gurur da var . Bu şekilde olmuştum. Paranoya filan. derken geçti. farketmesen bile özgüven Sorunları bunlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…