• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kendimi vijdansız gibi hissediyorum 😭😭😭😭??

Turkish Delight

beni yaradan,elbet yolumu gösterir.
Kayıtlı Üye
2 Şubat 2017
3.333
3.481
133
Annem 10 yıldır beenimle yaşıyor. İkiz kızlarımı beraber buyuttuk. Ben eşimden ayruldım. Ve annem engelli ben Devleette teknik memurum. Ben işe gidince annem evde kalabiliyordu. Hareketsilikten otura otura aniden bir gun ödemler başladı ve şeker hastası oldugu içşn vucutta gözenekler açılmaya başladı.Kalp yetmezliği tehşisi konuldu. Doktor ilaçları içtikçe ayakları düzelir dedi. Bende yurtdışına arkadaşımın yaanına gitmek için 2 ay önce bilet almıştım. İlaçları başladık. Komşulara emanet edip gittim😪Ben gittiğimde durumu kötü değildi. Döndüğümde bacaklarında yaralar açılmıştı.Cildiye ye giddeceğiz. 1 ayda 4 dr gezdik. Gittiğime pişman oldum😭😭😭😭. Bugun düştü bide. Been çalıltıgım için devletten taşeote bulundum. Annem 100 kilodan fazla ne kaldırabiliyorum nee indirebiliyorum düşünce. Merdiveen çıkamıyor evin içinde bile yürüyemez oldu. Huzur evinden yaardım istesem vijdanım el vermiyor, Çalıltıgım için 3vde bırakmakta öyle delirreceğim. Sanki huzur evine verirsem Cehennemle cezalandıralacagım😭😭😭ne yapacagımı şaşırdım siz olsanız ne yapardınız?

Allahim buyuk konuşturma cig konusturma. Yeni dogum yaptim. Annesi olmayanlarin Allah yardimcisi olsun. Ayaginin altini gece gunduz opesim var. Beni dunyaya getirdi bana bakti simdi cocuguma bakiyor. İmtihaniniz cok zor. Ama maddi durumunuz varsa lutfen evde yardim alin devletten yardim isteyin. Gercekten Allah gecinden versin birseu olsa vicdan birakmaz insani.

Allahim buyuk konuşturma cig konusturma. Yeni dogum yaptim. Annesi olmayanlarin Allah yardimcisi olsun. Ayaginin altini gece gunduz opesim var. Beni dunyaya getirdi bana bakti simdi cocuguma bakiyor. İmtihaniniz cok zor. Ama maddi durumunuz varsa lutfen evde yardim alin devletten yardim isteyin. Gercekten Allah gecinden versin birseu olsa vicdan birakmaz insani.
Bakıcı tutacak durumum yok evim kira ve tek evladım istediğim tek şey yaşaması😭

Annene engelli maaşı ayarla onunla bi yardımcı tut beraber aynı evde paslaşarak bakarsınız yoksa annene bir şey olursa vicdan azabı seni mahv eder
Benim maaşım ev kirası vs gidiyor anneciğimin 13. 000 tl maaşı var bakırcılar asgari ücretten aşagı istemez ve annemi indirip kaldıramaz kilosu var

Kalp ve bir cok rahatsizligi varken kilo vermesi gerekmez miydi? Benim dedem 100 kilo olmamasina ragmen zayiflama icin diyet uygulamisti doktoru kalple ilgili sorunu vardi ayni zamanda ve yavas yuruyordu diye.
100 kilo birine bakmak eziyetten baska bir sey değil neden bu kadar kilo almasina izin verdiniz.
Diyetisyene götürdüm kendi biliğini okuyan bir kaadın benim annem. Yapmadı

Bukadar umutsuzluğa düşme ya cıkmayan candan ümit herzman var o maaşı emekli maaşımı yoksa engelli maaşımı

Yaraları için palyatif bakım hemşiresi olan biriyle görüşün. Ben palyatif de kısa süreli psikolog olarak çalıştım. Orada yatak yaraları için gümüş suyu falan kullanıyorlardı. Ancak yanlış yönlendirmek istemem. Benim uzmanlık alanıma girmiyor. Sadece belirtmek istedim. Çok geçmiş olsun. İyi düşünüp verilmesi gereken bir karar. Huzurevinde çok daha iyi bakım sağlarlar, ancak anneniz orada ne kadar mutlu olabilir orası tartışmalı. Kendisini bir köşeye atılmış hissedebilir. Bir de huzurevi ücretleri de çok düşük değil onu nasıl karşılamayı düşünüyorsunuz? Devletin huzurevine başvurayım deseniz 4-5 seneden önceden sıra gelmez o da şanslıysanız hani. Sağlık Bakanlığına atanmadan önce aile Bakanlığında çalışıyordum. Orada bir süre huzurevinde çalışmıştım. Uzak İlçede olduğu için çok tercih edilmeyen bir huzurevi olmasına rağmen sırada bekleyenler beş senedir falan bekliyordu. İnşallah çözebilirsiniz.

Belediyelerin evde bakım hizmeti var baş vurdunuz mu? Anneniz kaç yaşında o da biraz çabalayacak, sağlıklı beslensin her şeyden önce yediklerine dikkat etsin. yaşlı diye hasta diye tüm sorumluluk sizde olamaz, olmamalı. Tatile gitmenizle de bi ilgisi yok belli ki anneniz dikkat etmiyor kendisine. Suçluluk duymayı bırakıp daha mantıklı ve sakin düşünmeye çalışın.

Bir önceki mesajımda tam da bundan bahsediyordum işte. Dikkat etmeyip tüm sorumluluğu karşı tarafa verip vicdan azabı çektirmeyi alışkanlık haline getiriyorlar. kendisine dikkat edecek siz mucize yaratamazsınız ve kurtarıcı değilsiniz kendinizden şüphe etmeyin lütfen.

Belediyelerin evde bakim hizmeti oluyor.

Ailemizde iki yaslimiz (biri gecen ay vefat etti) bu hizmetten faydalaniyor, hastaligina gore periyodik olarak gelip ziyaret edip tahlillerini falan yapiyorlar.

Annenize hasta bakim yatagi kiralayip, yatak yarasi olusmasina engel olacak kremler, nevresimler vs var onlardanda edinmelisiniz.

Annenizin emeklisi haricinde engelliligini belgeleyip engelli maasida ekletebilirsiniz diye dusunuyorum.

Gecmis olsun, kendine bakmamak icin direten biri icin vicdan azabi cekmeniz akla yatkin degil.

Yani anneye bakmak gerek ama annenin de biraz işinizi kolaylastirmasi lazim insan biraz cekinir uzulur evladima yük oluyorum diye. Kendisi sallamiyorsa huzur evi en iyisi olabilirse tabi

Devletin bakım evleri çok dolu oluyordu geçenlerde haberlere çıkmıştı sanki . eğer aklınızda bu varsa bir an önce başvuru yapın

Anneniz kac yasinda ? Huzurevine komple vermeyin 3 ay veya 6 ay verin diyet uygulasi lar ve yaralari cogalmadan orada duzenli bakimini yaparlar biraz kilo verip yaralari duzelince geri alirsiniz

Engelli ise rapor için başvuru yapıp engelli maaşı alsanız. Kendi maaşı ve engelli maaşı ile bakıcı tutamaz mısınız? Engelliler ve yaşlılar için destekleri araştırsanız bi.. Belki ekstra yapabileceğiniz bir şey veya bir gelir çıkar.
Diyet için ise annenizin ağzına bakmayın lütfen. Diyetisyene götürün ne liste verdiyse sadece onları verin. Zaten kendi yürüyüp hareket edemiyormuş. Mutfağa gidip kendi kendine bir şeyler hazırlayıp yiyemez. Kilo verince yürümeye başlar, kendisini biraz daha toparlar.
Bu arada huzur evine göndermek vicdansızlık değil tabi ki. Elinizden bir şey gelmiyorsa artık, o da bu durumdan zarar görüyorsa, onun yararına olacaksa gönderilebilir. Ama huzur evlerinin ücretleri de bakıcıdan ucuz değildir bana kalırsa. Devletin huzur evleri ise tahminimce çok yoğundur. O yoğunlukta yeterli çalışan var mı, o çalışanlar sabırlı mı, annenize iyi davranırlar mı ben pek emin olamadım. Haberlerde geçmişte neler izledik bu konuda.

Vicdansiz degilsiniz, kilo vermesi lazim. Cok yasli oldugunu dusunmuyorum, engelli maasi ve bakim hizmetlerini arastirin. Acik acik konusun, kilo vermezse huzur evine basvuracaginizi anlatin,belki insafa gelir

Back
X