Kendimi onun yaninda ezik hissediyorum

askimsin_99

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Nisan 2011
441
52
Erkek arkadasimla niyetimiz ciddi. ama baslikta yazdigi gibi kendimi ezik hissediyorum onun yaninda.
Hangi konuda derseniz Aile konusunda.

Onun ailesi kalabalik kardesleri cok ve teyzelerle halalarla kuzenlerle vs bile cok iyiler baglilar birbirlerine cokta iyi anlasiyorlar. Güclü aile baglari var yani. Erkek arkadasim zaten tam bir aile insani

Bende tam tersi Bir kardesim var ve annem. Baska kimsem yok diyebilirim. Aslinda aile büyük ama teyzelerimle dayilarla kuzenlerimle vs aramiz pek iyi degildir mesafe koymak zorunda kaldim cünki sürekli sorun cikariyorlar hic mutlu olmayi bilmiyorlar sanki sürekli dedikodu kavga tartisma pesindeler gibi. yani kisacasi bayramdan bayrama görüsürüz.
Anlicaginiz kimsem pek yok oysaki kalabalik ve guclu aile baglarina hep özenmisimdir.

Ben kendimi acikcasi onun yaninda ezik hissediyorum bu konuda. Aslinda destekleyeceginden eminimde bilemiyorum iste. aile konusu acilinca o birseyler anlatinca benim anlatacagim pek birsey olmuyor susup kaliyorum öyle hatta kötü oluyorum . ona söyleyemiyorumda ailemin kopuk oldugunu ilerde evlendigimizde sanmasinki arkamda kimsem yok ..korku var iste duyduklarimdan okuduklarimdan sonra. Mesela yakinda nisan düsünüyoruz ailemin kopuk oldugunu bilse hickimsemin olmadigini bilse herseyi basite alir diye korkuyorum..ciddiye almaz diye
Elbette onunda ailesinde ufak tefekte olsa anlatmadigi sorunlar vardir ama en azindan baglari yinede iyi.

suan bunlari neden yaziyorum bilmiyorum ama icimdeki korkulari herseyi dökmek istedim sadece
tabiki düsüncelerinizi yazarsaniz cok sevinirim

Büyütülcek bişi yok bu konuda , dertsiz başınıza iş alıyorsunuz. Ezik olunacak bi durum değil ki , herkes aynı değil hayatta çünkü, bence biraz onların aile bağlılıklarını kıskanmışsınız ana aşılamayacak bir durum yok ortada. Siz akrabalarınızla sık görüşmüyorsunuz diye küçümseyeceğini mi sanıyorsun? Boşver büyütme kafanda böyle şeylerii , insanların ne dertleri var başında...

Ben sürü halinde yasayan bi tip degilim oyle yasamayıda sevmem genelde buyuk aile ve sıkı fıkı olmak bağlı olmak bana gore degil mesela. cunku herzaman iyi sonuclar dogurmuyor bellide olmaz ona buna arkana degil kendine guven yeter bence

Madem sen de güçlü aile bağları istiyosun evlenince sende o zincirin bir parçası olacaksın öyle düşün herkesin hayatı farklı bakma sen davulun sesi uzaktan hoş gelir içten içe kaynıyodur onlar

Aynen. Mesela biz.
Lafta hepiniz çok severiz birbirimizi ama aman Allahim felaket bir sulaleyiz
Herkes der ne güzel hep gorusuyorsunuz falan birde bize sor
Madem sen de güçlü aile bağları istiyosun evlenince sende o zincirin bir parçası olacaksın öyle düşün herkesin hayatı farklı bakma sen davulun sesi uzaktan hoş gelir içten içe kaynıyodur onlar

Ezik hissedecek bir şey yok ama kalabalık aileye alışık değilseniz ve bağları çok kuvvetliyse bence sıkıntı yaşayabilirsiniz. Şahsen kendi adıma, zırt pırt bize gelen ve sürekli kendilerine bekleyen bir ailede çıldırma noktasına gelirdim diye düşünüyorum. Hatta, eşimin ailesinin bu kadar olmasa da sık görüşmek isteyeceklerini düşünerek, aşığım denilecek kadar sevdiğim bir şehirde yaşamayı istemiyorum.

benimde esiminin sadece annesi var..benim ailemse cok genis,kuzenlerimin sayisini bilmiyorum,6 teyzem var,2 dayim..baba tarafimda ayni sekilde cok kalabaliklar.ama esim icin hic sIkinti olmadi,tam aksi cok mutlu oldu kalabalik aile icinde..sizde cok kurcalamayin mutlu olmaya bakin.

Bence bu bir sorun degil paylasabilirsin kendisiyle ..
Benimde kocaman bir ailem var amcalar kuzenler senede bir goruyorum hepsini.

Ben de pek sevmem öyle mırç mırç akraba ilişkilerini. Hem meşhur bir laf var. Nerede çokluk....

Sanki çok kalabalik insan mutluluk getirirmis gb olabilir herkes ailesiyle anlasamaz edemez arada mesafeler olabilir bazı insanların varlıkları bile rahatsızlık veriyor olmamasi daha hayırlıdır onlar belki dışarıdan öyle görünür iclerine girmeden bilemezsiniz ki ve kimse sizi aile meselelerinizden Dolayi da yargilamaz bence emin olun oda bayılmiyordur ::) sanmıyorum sevgilinin söyle yumak yumak aile torun torba dayılır halalar kaynayan bir sevgi yumakcigi olmamaniz onu rahatsız etsin

Bence sizin kendinizi ezik hissetmeniz için kültür olarak olabilir, görgü bilgi nerede nasıl davrabacağını bilmemek olabilir şayet bunlardan yana bir ezikliğiniz yok ise gerisine de takılmayın. Sizi onların ailesindeki ilişki milişki diyalog hiç ilgilendirmez ki siz nışanlınıza verdiğiniz intibaya bakın. Birlikte kuracağınız yuvanın sağlam temeller üzerinde olmasına bakın. Bir de bu benimde ara ara düşündüğüm bişeydir benim ailemde aynen siizinki gibi... ben çözümü böyle buldum. Arkamda kimsem yok diye düşünürler diye başta sen düşünme sen... Sen kendi kendinin sahibi ol, güçlü, akıllı, nerede ne yapacağını bil ki nışanlın dahil tüm o kalabalık ailesi sana saygı duysun imrensin

Gram gram ver kilo kilo al. O kalabalık ailde ne sorunlar vardır ki sen şimdiden bilemezsin. Aile kalabalık diyorsun kendini ezik gösterme ezme ihtimalleri yüksek olur, kulis yaparlar, kendini dışlanmış hissedersin yazık sizin huzurunuz kaçar. Dediğim gibi senin aklını kullandıktan sonra eşinle güzel ve sağlam temeller üzerine kurulmuş bir yuvan olacağını düşünüyorum. Aslında biraz durumlarımız da aynı gibi ama arkanda kimseciklerin yok ise sen akıllı olucaksın.

Sıkma canını Ailen cok bağlı olsa ne olacak cnm onun ailesi cok bağlı olsa ne olacak siz sülalece aynı evde olmayacaksın cnm eşin ve sen ilk olarak böyle sonra onun anası babası senin annen güçlü dur cnm siz gayet sakin kendi halin de insanlarınız

İnşallah senin erkek versiyonun birisi ile evlenirim, hiç sevmiyorum kalabalığı falan filan.
Bunda ezik hissedecek bir şey yok ki. Sizde o aileden olacaksınız.

haklisin valla aslinda düsünüyorumda en fazla 3 gün hepsiyle dayanabiliyor ondan sonra yanliz kalmak istiyor..
skildigini acikca söylemesede hareketlerinden o anlasiliyor galiba :)

ne güzel seyler söyledin cok iyi geldi gercekten
ve cokta haklisin kendimi ezik göstermemem lazim bu durumun beni etkiledigini göstermemem lazim..konu aile olunca hüzünleniyorum ister istemez cünki kendimi bildim bileli aileden kimseyle pek bir alakam yok neyseki bunu göstermemeye calisicam.
kendi gücümü ön planda tutacam

İleride evlenirseniz evin kapısını kapatıp ikiniz yaşayacaksınız, düşünüp de üzülmeyin herkes bir değil

Bence hiç önemli bi konu değil.Bizdede aile bağları gereksizce fazla kuvvetlidir.Halamın oğlu ise kendi anne babasından başka hiç kimsesi olmayan (aile hiç bir akrabayla görüşmediği için) bir kızla evlendi bundan 3 yıl önce.Ne sorun ne bişey çıktı.Kızda böyle şeylere özenirmiş o yüzden içimize rahat girdi istekle.Yuvarlanıp gidiyoruz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…