Bebek Beslenmesi kendimi kötü hissediyorum:(

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

inanna13

nil'im..
Kayıtlı Üye
9 Haziran 2008
5.319
26
158
43
Kastamonu
merhabalar..
neredeyse 11 aylık bi kızım var.4.aydan itibaren ek gıdalara başlamıştık.hiç bi zaman mama ,muhallebi yemedi ama çorbasını ,etini yiodu...yaklaşık 2 ay öncesine kadar..artık sadece emio..saatlerce 10 saat 12 saat..tabii uyumuyoda aç olduğu için..çok geriliorum..emzirmek istemiorum bu kadar çok..yemek yemesi lazım hiç kilo almıo ,gelişimi %25lere düştü..
bi de sadece emerek uyuo,saatlerce boğuşuoruss..
bana fikir verin lütfen...çook yoruldum..:1no2:

Son düzenleme:
seni çok iyi anlıyorum canım.aynı sorun bendede oluyor dönem dönem.ha sen şanslısın emiyor benim kızım suya dayanıyor.
kilosu boyu ise çok da takma dicem bende.sonuçta anne sütü alıyor

Canım benim oğlumda 14 aylık 20 gün öncesine kadar senin söylediğin herşeyi bende yaşıyordum bütün gece memedeydi.Karar verdim en doğrusu memeden kesmekti.Eşiminde yardımıyla krizleri başarıyla atlattık ve 20 gündür emmiyor oğlum geceleri 300 400 cc süt içiyordu önceleri şimdi 200 cc ye düştü uykularımızda daha iyi oldu.Biraz daha sabır canım memeden kesilince düzeliyorlar.

teşekkürler arkadaşlar:)
duyguege sen nasıl kestin memeden?benim eşim yanaşmıo yardıma ,ağlamasına dayanamıomuş kızının?bi de biberon almıo benim cadı??
ben geçen gün salça,kahve ,oje hepsini denedim bana mısın demedi,cak cuk devam..

Canım ben memeden bir gecede kesmedim yavaş yavaş oldu.Önceleri bende senin gibi günde 10 kere en az emziriyordum ağzından zorla çekiyordum resmen.Yemek yese bile üstüne mutlaka emmek istiyordu..Öncelikle gündüzleri sadece 1 kere gece yine full emzirerek başladım sonra gündüzü tamamen kestim sadece gece yatarken ve kalkınca verdim en son gece yatarkende kestim sadece uyandığında verdim ve birgün tamamen kestim.ılk 2 3 gün kriz oldu tabi ama sonraları alışıyorlar inan.Ben o ilk 3 5 gün eşimden destek aldım her kriz geldiğinde ben ortadan kayboluyordum gecede eşim kalkıyordu ve biberonla süt veriyordu.sonra sonra alıştı..
Yavaş yavaş sütten kesmenin benim açımdanda oğlum açısındanda faydası oldu hem benim sütüm azaldı ve göğüslerimde sorun yaşamadım hemde oğlumu direk keserek onu üzmedim..
Biberondan almıyorsa biraz zorlanabilirsin canım önce alıştırsan sonra denesen azaltmayı daha iyi olur bence..Umarım başarılı sonuç alırsınız.ıyi geceler..

arkadaşım 10-12 saat sürekli seni emmesi fazla anne buna dayanamaz we ayrıca dinlenemediğin için süt kaliten de gider ama tabi sıkı ye.sıkı ye derken bol vitaminli şeyler ye ama aşırı değil tabii.bu arada sana benim tawsiyem yemeklerini eğlenceli bi hale getir.çorbasını hazırla bol witaminli sonra onunla oyunlar oynayarak zorla da olsa o witaminleri almasını sağla.çok zor ama maalesef yapıcan.parmak kukla al onlarla oyala we yedir güzel bi fikir bence.bu arada çorbasına bebe ekmeği de doğra ki doyurucu olsun o zmaan kendine ayıracak waktin biraz da olsa olur:)sağlıcaklaaaa

yaa arkadaşlarr bişiy sorucam 10 11 aylık bebekleriniz var ve sütünüz 200 300cc mi geliyor inanamıyorm ya bende mi yetersizlik var çok üzülyorum bebeğim 5buçuk aylık ve günde 1 kez ve gece de bir kez emebiliyor süt olmuyor çünkü ağzına dolu dolu gelmedimi 2 çekiyor bırakıyor ona rağmen genede veriyorum gün içinde ama faydasız ne olur söyleyiin ne yiyip ne içiyorsunz (((

Canım ben 14 ay emziren ve sadece 8 ay sırf anne sütüyle besleyen bir anne olarak sana en çok tavsiye edeceğim şey aşure,boza ve buğdaydır..Hergün bir iki kase aşure ye seversen inanılmaz kaliteli süt yapıyor.Benim oğlum 8 ay sadece emdi çünkü anne sütüyle obezdi.Şimdi normale döndü.Ama dene gerçekten çok faydasını görürsün.Hımm birde bol su canım...

hergün aşüre yiyemem yaa başka yolu yokmu şimdilik bol bol su içmeye çalışıyorum şu anda birde buğdayı nasıl tüketiyorsun ttatlı olmadan çok çok teşekkür ederim gerçekten psikolojim bozuldu ya bi yere misafirliğe gitmekten nefret ediyorum aa sütün yetmiyormu demelerinden dişleri çıktı şimdi fazla emmiyor bebek nasıl erken dişleri çıkıyor diyorlar gıcık oluyorum ya kilosu boyuda iyi ama daha fazla emmesini istiyorum teşekkürlerr opuyorumnanaktan

tavsiyeleriniz için teşekkürler..sütte sıkıntım azcık ara verdiğimizde olmuo ama inanın artık sütüm gelmese diorum..tabi imkansız emdikçe gelio..benim süt için tavsiyem moral+uyku+su..
bi de boş da olsa emzir ,benim de 5.ay civarı azlmıştı sütüm boş da olsa emzirdim bak ne hallere geldim:)
yemeği eğlenceli hale getirmek için neler neler yapıorum ama bunu yaşamak lazım..kesinlikle almıo..
ama bu sabah kızım beni şaşırttı..hiç zorlamadan çorba içti,öğlen gene içti..arada bişiler tıkıştırdı ve beni çok mutlu yaptı .umarım bööle devam eder:Saruboceq:

Canım üzülme bence herkes kendine baksın dişi erken çıkıyorsa genetik olabilir yada kalsiyumu fazla sütüm yarıyor çıktı dişleri de:)Maşallah kuzuna..
Buğdaya gelince atıyorum çorbanın içine bile bir çorba kaışığı atabilirsin yada boza iç seversen..Olmadı bol meyve suyu iç,su iç sıvı al yani..Birde bunu sıkıntı yaptıkça dahada kötü oluyor sütün azalıyor bunu unutma canım.Ben emzircem benim sütüm var diye kendini motive et hayırlısıyla emzirirsin bebeğini istediğin kadar inşallahopuyorumnanaktan

Çok sevindim senin adına umarım hep böyle gider tatlım..
Süt olayı bünyeden bünyeye değişiyor sanırım çünkü benim oğlum 14 aylık ve hala bir gece bile deliksiz uykum olmadı hatta biraz önce 1.10 da yattı..Düşün yani..Morale gelince çok zor günlerde geçirdim ama sütüm vardı.Olcaksada oluyor demekki..Ama sıvı olayına sonuna kadar katılıyorum..Çok meyve suyu ve günde 3 litre süt tükettimyerimseniben

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…