Kendimi kaybetmis durumdayim

turkuaz86

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Ağustos 2010
2.068
533
Merhaba arkadaslar.

Iki yildir cok agir bir depresyon geciriyorum. Ancak birtürlü kendime gelemiyorum.

Birde üstüne üstlük herkes üstüme geliyor. Lanet edesim kacip gidesim hayatima son veresim var. Insanlardan bikmis durumdayim.

Annem kendine güvenmiyorsun, hirsin yok hic yükseklerde gözün yok diyor.

Herkes kizkardesime güzelsin söylesin iyi yapiyorsun böyle iyisin diyip duruyor. Ben cocuklugumdan bu yana herkesten papara yerdim.

Erkek kardesime hic birsey demiyorlardi. Kizkardesime de hic birsey demiyorlar.

Olan hep bana deniyor. Kizkardesim bir laf der bende cevabini verince bana kizarlar. Erkek kardesimde herseyde bana kiziyor.

Kendimi cok garip yalniz bikkin, ezik biri gibi hissediyorum.
Tanidiklar herkes kizlardesim cok güzel su cok güzek su söyle böyle vs. Diyorlar bana bakarak. Sanki insanlar benim ayrilmamdan böyle kendimi kötü hissetmemden zevk aliyorlar. Kendilerini önemliymis gibi göstermeleri falan. Kocalarinin yaninda nispet yapar gibi sarip sarmalasmalar falan filan. Sonra ayyy turkuaz cok kilo aldik dimi kizzzz gibi alay etmeler. Iki üc yildir kimseden ne güzel söz duydum nede baska birsey. Sürekli bir asagilama. Artik biktim. Kendimden bile süphe eder oldum.

Ya toparlanamiyorum. Ayaklanamiyorum. Istende cikisimi vermisler. Ayaklarimin alti bombos. Kendimi igrenc ise yaramaz hissediyorum

Annem hasta herseyine kosturuOrum. Yemek yapiyorum vs. Sanki mecburmusum gibi bir muamele görüyorum. Kiz kardesim yapmiyorum diyor ve birak naparsa diyorlar birde o kadar rahat ki 18 yasinda bir genc kiz. Ben 30 yasinda kendimk hicbirsey becerememiş biri gibi hissediyorum.

Nasil kendinize güveniyorsunuz nasil hirsli azimli oluyorsunuz? Ben kendimk cok cahil kalmis bilgisiz ise yaramaz biri gibi hissediyorum.

Merhaba arkadaslar.

Iki yildir cok agir bir depresyon geciriyorum. Ancak birtürlü kendime gelemiyorum.

Birde üstüne üstlük herkes üstüme geliyor. Lanet edesim kacip gidesim hayatima son veresim var. Insanlardan bikmis durumdayim.

Herkes kizkardesime güzelsin söylesin iyi yapiyorsun böyle iyisin diyip duruyor. Ben cocuklugumdan bu yana herkesten papara yerdim.

Olan hep bana deniyor. Kizkardesim bir laf der bende cevabini verince bana kizarlar. Erkek kardesimde herseyde bana kiziyor.

Tanidiklar herkes kizlardesim cok güzel su cok güzek su söyle böyle vs. Diyorlar bana bakarak. Sanki insanlar benim ayrilmamdan böyle kendimi kötü hissetmemden zevk aliyorlar. Kendilerini önemliymis gibi göstermeleri falan. Kocalarinin yaninda nispet yapar gibi sarip sarmalasmalar falan filan. Sonra ayyy turkuaz cok kilo aldik dimi kizzzz gibi alay etmeler. Iki üc yildir kimseden ne güzel söz duydum nede baska birsey. Sürekli bir asagilama. Artik biktim. Kendimden bile süphe eder oldum.

Ya toparlanamiyorum. Ayaklanamiyorum. Istende cikisimi vermisler. Ayaklarimin alti bombos. Kendimi igrenc ise yaramaz hissediyorum

Annem hasta herseyine kosturuOrum. Yemek yapiyorum vs. Sanki mecburmusum gibi bir muamele görüyorum. Kiz kardesim yapmiyorum diyor ve birak naparsa diyorlar birde o kadar rahat ki 18 yasinda bir genc kiz. Ben 30 yasinda kendimk hicbirsey becerememiş biri gibi hissediyorum.

Nasil kendinize güveniyorsunuz nasil hirsli azimli oluyorsunuz? Ben kendimk cok cahil kalmis bilgisiz ise yaramaz biri gibi hissediyorum.

senden 12 yaş küçük kardeşine güzel diyorlar diye niye üzülüp içerliyorsun ki, eminim sen de güzelsindir
ilaç kullanıyor musun, antidepresan, sanırım işe yaramıyor başka bir psikiyatriste git derim, spora başla, içinden gelmese bile kendine bak, vitamin eksiklerin olabilir, beyin gelişimiyle ilgili stresle ilgili kitaplar oku derim, bunlar içinden gelmeyebilir ama kendini zorla, kişisel gelişim kitapları falan oku, hatalı alanlarınız kitabı olabilir mesela

Valla canım kanka senin yerinde olsam mıçarım onların ağzına bana bir şey olmasın derdim konuşurlarsa konuşsunlar. Sen cevap vermediğin için konuşuyorlar. Gelecek sefere cevap ver bakalım bir daha konuşacaklar mı? Misal kilo aldın diyene 'evet yaaa sen de manken manken maşallah' de . Boşandın diyenlere gencim güzelim onun gibi 10 tanesini silkeler atarım de.

Geçende bir kocakarı bana evde kaldın stili bir şey dedi. Ben de 'pfffffff senin güzel evliliğini örnek almak gerek tabi' dedim. (çok saygısız bir herifle evli) Orda kaldı tabi bir daha evlenmenin e sini diyemedi.

Biraz edepsiz ol yani, insanlar çok psikopat , sessiz sakin edepli birini görseler hemen terbiyesizleşiyorlar .

Giyin , süslen, spora git hiiiiiiiiiiiiiiiç takma.

O kardeşin de nasılsa ablam bakıyor diye böyle. Biraz büyüsün aklı başına gelsin annenin sorumluluğunu paylaşırsınız.

Acilen yeni iş bul bence. Yoksa her gün dırdır dilersin.

18 yaşındaki kızkardeşinize siz de hep çok güzelsiniz diyin bence. Daha gencecik kız ya hu. Tabiki sizden güzel olacak arada yaş farkı var bi kere.
Ha size çirkin demelerini asla onaylamıyorum. Siz buna müsaade ediyorsunuz demekki. Bi kriz çıkartın evde bakalım ne yapıyorlar.

Bak, hayatına son vermeyi düşünmen çok ciddi bir konu, dertleşmek belki iyi gelir sana ama yetmez. Profesyonel yardım alman gerek. Kendine zarar verebilirsin, bu çok tehlikeli. En yakın hastaneye gidip, aklından geçen bu düşünceyi anlat. Lütfen ama lütfen çok gecikmeden profesyonel yardım al. Bunu sana ısrarla diretmek burdaki bütün kadınların sorumluluğu bence.

Yanlis anlasilmasin. Ben bile kizlardesimi benden güzel bulurum. Onun kilina zarar gelse üzülürüm. Benim sadece algilayamadigim kizkardesimin bu durumu bana karsi kullanmasi nispet yapmaya baslamasi. Toyluguna cahilligine veriyorum ancak cok üzülüyorum. Zaten psikolojik olarak iyi degilim.

Turkuaz biraz da sen abartıyorsun gibi geliyor bana. Yani etrafındaki herrrkesin seni eziklemesi mümkün değil sen öyle algılıyorsundur. Yani şu anlattığın sahneler kınalı yapıncak mıydı o hülya koçyiğitin dilmi anca öyle filmlerde olur.

Kaçıncı konun benim de kaçıncı yazışımdır keşke bir yardımım dokunasa gönülden isterim ama neden iyileşemiyorsun be canım. Ben de geçirdim ağır depresyon çoğu insan da geçirmiştir allah beterinden saklasın ama biraz da tırmalamak çaba harcamak lazım.

İşten çıkarılışın da muhtemelen depresyon nedeniyle verimin düştüğü içindir. İki yıldır nasıl bir tedavi uygulanıyor bilmiyorum ama demek ki işe yaramıyor başka tedavilere yönel. İyileş ve hayata karış artık.

Valla canım kanka senin yerinde olsam mıçarım onların ağzına bana bir şey olmasın derdim konuşurlarsa konuşsunlar. Sen cevap vermediğin için konuşuyorlar. Gelecek sefere cevap ver bakalım bir daha konuşacaklar mı? Misal kilo aldın diyene 'evet yaaa sen de manken manken maşallah' de . Boşandın diyenlere gencim güzelim onun gibi 10 tanesini silkeler atarım de.

Geçende bir kocakarı bana evde kaldın stili bir şey dedi. Ben de 'pfffffff senin güzel evliliğini örnek almak gerek tabi' dedim. (çok saygısız bir herifle evli) Orda kaldı tabi bir daha evlenmenin e sini diyemedi.

Biraz edepsiz ol yani, insanlar çok psikopat , sessiz sakin edepli birini görseler hemen terbiyesizleşiyorlar .

Giyin , süslen, spora git hiiiiiiiiiiiiiiiç takma.

O kardeşin de nasılsa ablam bakıyor diye böyle. Biraz büyüsün aklı başına gelsin annenin sorumluluğunu paylaşırsınız.

Acilen yeni iş bul bence. Yoksa her gün dırdır dilersin.

Edepsiz bir insan hic olmadim olamamda bu saatten sonra sanirim. Insanlara hic wöz söyleyemiyorun. Söylesemde kimse dinlemiyor hemen kaynayip gidiyor. Bu yüzden kendimi cok ezik hissediyorum. Ne diyecegimide bilemezdim. Insanlari kirmaktan cok korkuyorum. Herkesten uzak kalmak istiyorum.

18 yaşındaki kızkardeşinize siz de hep çok güzelsiniz diyin bence. Daha gencecik kız ya hu. Tabiki sizden güzel olacak arada yaş farkı var bi kere.
Ha size çirkin demelerini asla onaylamıyorum. Siz buna müsaade ediyorsunuz demekki. Bi kriz çıkartın evde bakalım ne yapıyorlar.

Benden güzel buluyorum zaten kizlardesimi söylüyorumda zaten
Ama sadece kizkardesim degil baska bir kadin oldugundada cok güzelsiniz ay güzeliz diyopte. Sonrada turkuaz sen onlara benzemiyorsun sen tuhafsin demeleri agrima gidiyor. Sanki uzaydan gelmisim.

Merhaba arkadaslar.

Görünüşe göre insanların ne düşündüklerini fazlasıyla sorun ediyorsunuz. Biraz gamsız olmalısınız. Psikiyatriye gittiniz mi bilmiyorum fakat gitmenizi de önermiyorum. İlaç kesinlikle kullanmayın. Benzer sorunları yaşamıştım aramızda bir hayli yaş farkı olmasına rağmen sanıyorum ki insanların hisleri aynı. Ben içinde bulunduğum çıkmazı kitap okuyarak aştım. (Ki ben hiç okumazdım) Nasıl türlerden hoşlandığınızı tespit edip sonrasında kitap okumaya başlayın. Kendinize vakit ayırmak, hoşlandığınız şeyleri yapmak zamanla insanların bakışlarına dikkat etmemenizi sağlayacak. Kendinize iyi bakın.

Turkuaz biraz da sen abartıyorsun gibi geliyor bana. Yani etrafındaki herrrkesin seni eziklemesi mümkün değil sen öyle algılıyorsundur. Yani şu anlattığın sahneler kınalı yapıncak mıydı o hülya koçyiğitin dilmi anca öyle filmlerde olur.

Kaçıncı konun benim de kaçıncı yazışımdır keşke bir yardımım dokunasa gönülden isterim ama neden iyileşemiyorsun be canım. Ben de geçirdim ağır depresyon çoğu insan da geçirmiştir allah beterinden saklasın ama biraz da tırmalamak çaba harcamak lazım.

İşten çıkarılışın da muhtemelen depresyon nedeniyle verimin düştüğü içindir. İki yıldır nasıl bir tedavi uygulanıyor bilmiyorum ama demek ki işe yaramıyor başka tedavilere yönel. İyileş ve hayata karış artık.

Inanin o kadar cok istiyorum ki bu igranc durumdan kurtulmayi. Ama kendime bile gelemiyorum ki.

Siz de "benim kıçım onlara benziyor" deyin. Laf söylemek çok mu zor? Tıkın o lafları ağızlarına bir daha konuşamasınlar.
Benden güzel buluyorum zaten kizlardesimi söylüyorumda zaten
Ama sadece kizkardesim degil baska bir kadin oldugundada cok güzelsiniz ay güzeliz diyopte. Sonrada turkuaz sen onlara benzemiyorsun sen tuhafsin demeleri agrima gidiyor. Sanki uzaydan gelmisim.

Kendini değersiz hissetmek depresyonun ilk getirisi zaten. Yani öncelikle bunun bir hastalığa bağlı ve geçici bir durum olduğunu kabul etmelisin. Bu kader değil, dönem. İkincisi değerli ve güçlü bir insan olmak ne yalnızca güzelliğe, ne para kazanmaya ne de evli olmaya bağlıdır. Kendine ait dünyanı, zamanını muhafaza etmezsen, herşeyi kendi üzerine alır ve dert edersen kendi kendini daimi hasta edersin. Kardeşin gencecik bir kız boşver onun ne yaptığını. Sen kendi işine, hobilerine, teke tek ilişkilerine önem ver. Annene bakman bir meziyet, kimseden takdir bekleme kendi vicdanının rahatlığından başka. En yakın zamanda yeni bir iş bulursun inşallah, yeni çevre iyi gelir. Paranı da kendine harca!

sizin konularınız bana, sizde depresyondan daha fazlası olduğunu düşündürtüyo, obsesif bi kişiliğiniz var bence. Aşırı derecede karamsarsınız ve durumları aşırı taraflı anlattığınızı düşünüyorum ben. Ailenizle oturup bu şekilde konuştunuz mu bilmiyorum ama konuşmadıysanız konuşun, ben sizin daha ciddi br tedavi görmeniz gerektiğine inanıyorum. Aileniz sizi pamuklara, kardeşlerinizi dikenlere sarsa, siz "bana niye pamuk, onlara diken" dermişsiniz gibi geliyo,

Alınganlık, herseyi kisisel algılama, olayları sadece ya siyah ya beyaz olarak görme gibi tanımlanmış çeşitli bilişsel bozukluklar vardır ve depresyondayken bunlar bize oldukça gerçek görünür. Sizi de oldukça alıngan ve sinmiş gördüm. Depresyon tedavisinde oldukça sık kullanılan bilişsel terapi alabilirsiniz, ilaç kullanımın yanısıra. Çünkü ilaçlar mucize yaratmaz, sizin de sıkı bir mücadeleye girişmeniz lazım. Demekki bu halinizden memnun değilsiniz, insanları değiştirmek mümkün olmadığına göre kendinizi değiştirmeye çalışın. Benlik algınızı yükseltin, özgüveninizi geliştirecek çalışmalar yapın. Bu kitabı kesinlikle öneririm :"İyi Hissetmek- David Burns" .. Geçmiş olsun.

Herkes bir dala tutunarak hayatını devam ettiriyor. Kiminin dalı spor, kiminin güzelliği/yakışıklılığı, kiminin okul başarısı, kiminin kariyeri, kiminin ailesi, eşi evlat/evlatları..
Senin tutunduğun dal ne?
Anlaşılan olmadığını düşünüyorsun!
Peki dala tutunmak yerine ağaç gövdesi olmak istemez misin? Madem sen büyük ve hayatı irdeleyensin, Çınar gibi bir ağaç ol, kardeşlerin sana tutunsun, annen baban sende kök bulup iyileşsin. Sen güçlü ol ki onlar daha başarılı olsun, sen sev ki onlar daha çok sevsin...
veremediğiniz bir şeyi alamıyorsunuz da..
Herşeyi Allah rızası için yapın ki o yapılan yemekler mecburiyetten çıkıp size de şifa olsun..

X