• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kendimi iğrenç hissediyorum?

• Konu Sahibi Konu Sahibi Seray_
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Seray_

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
9 Eylül 2024
7
0
1
20
Sivilcem var, sivilce izlerim var. Kalp hastasıyım, göğsümün ortasında ameliyattan kalan dikiş izim var. Dizimde yırtık var. 14 yaşındayım ve neden yaşıtlarım gibi değilim? Kendimi iğrenç bir varlık gibi hissediyorum, tiksinilecek biri değil miyim?

Tabiki değilsin benim yüzüm o yaşlarda harita gibiydi şimdi bir tane bile sivilce kalmadı. Dikiş izi de utanılacak bişey hiç değil .. sen kendini sevmezsen beğenmez değer vermezsen başkası hiç değer vermez . Kendinle barışman gerekiyor herkesin bir dolu kusuru var güzellik kusurlarla barışmak zaten 🥰

canım yaşıtlarının neleri vardır nerden bılıyorsun olmadıgını . Sivilce izleri olan cok arkadasım vardı bıraz daha büyüdügğnde bir ılacı var tüm izleri gecirıyor ınan . Derslerın nasıl
Sen derslerıne odaklan cevrenı degıstırmeye akıllı bılgılı ınsanlarla arkadas olmaya calış
Bak bu cok onemlı cevre cok onemlı

O yaşta sivilce olması izler falan normal , kalp hastalığı geçirdiğin ameliyatın izi ve dizinde ki rahatsızlık seni neden iğrenç bir insan yapsın? Tamamen yaşının getirdiği kompleksler bunlar, olgunlaştıkça yanında olmasi gerekenlerin seni her halinle sevecek kişiler olmasını isteyeceksin diğer türlülerini kendin kabul etmeyeceksin. Sen kendini değerli görmezsen kimse değer vermez. Ayrıca ne insanlar var gerçekten hayatı çok zor şartlarda yaşayan, eli kolu ayağı olmayan yatağa bağımlı yaşayan vs vs. Lütfen kendini yıpratma sen değerlisin.

Sivilcem var, sivilce izlerim var. Kalp hastasıyım, göğsümün ortasında ameliyattan kalan dikiş izim var. Dizimde yırtık var. 14 yaşındayım ve neden yaşıtlarım gibi değilim? Kendimi iğrenç bir varlık gibi hissediyorum, tiksinilecek biri değil miyim?
Yaaaa saçmalama gencecik kızsın bu söylediklerini ergenliğine veriyorum bir ablan olarak ☺️
Her zaman pozitif ol lütfen dikiş izin olsun ne olacak ki bak sağlıklısın şuan öyle düşün benimde karnımda mis gibi sezeryan izi var iz mi iz sonuçta o da bu da rahatsız hissettirebilir değil mi? Dizinde ki yortıkta biz izfir umarım hoş bir yara da olsa bu neyi değiştirecek hiç birseyi.
Daha en güzel zamanlarının basındasın tadını çıkar.
Sivilce izi desen öf o bende de var hatta bazen zımpara mı yapsam diyorum sen düşün, 😂 takma be kafana eminin ilerde neden böyle düşündüm diyeceksin. Salma kendiniiiii

Hayır değilsin normal insansın sivilcelerin elbette geçecek izlerin için mutlaka bir yol bulunur artık estetik sektöründe çok ciddi ilerlemeler var dikiş izi yara izi hepimizde olabilir bu yaşlarda takıntı yapmanı anlıyorum ama inan bunlara kimse takılmaz arkadaşlarımda hiç dikiş yara izi var mı diye düşündüm dikkat bile etmemişim gayet insani bir durum

Ergenlik döneminde yaglanmalar kilo artışı kıl artisi sivilcelenmeler normaldir. Üzme kendini 18den sonra yüzün oturmaya başlar. Sağlıklı yemekler tüket. Paketli gıdalardan uzak dur.

Canım benim sen neden tiksinilcek biri olasın ki bu sebepler yüzünden, ben çocukluğumdan beri neler yaşadım bir bilsen pozitif ol çünkü sende mutsuz oluncak bir durum yok ben 4 yaşında iltihaplı romatizma hastası olmuşum hiç yürüyemiyordum ilkokula annem kucağında getirirdi yürüyemedigim için, iltihap tüm eklemlerime yayılmıştı o zaman tıp bu kadar ilerlememisti çocuk romatoloji doktoru bile yoktu şimdilerde bile az var mesela yaşadığım şehirde hala yok , biri yanlışlıkla dokunsa çocuk yaşımda çığlık çığlığa ağlıyordum daha sonra gördüğüm tedavi az da olsa işe yaradı Allah'a şükür yürümeye başladım elimi kolumu hareket ettirebildim ağrılarım bitti ama maalesef ki elimde ayağımda şekil bozuklukları kaldığı için yürüyüşümü herşeyimi etkiledi hareketlerim kısıtlı ve ben şimdi 30 yaşında bir kadınım yinede şükür ediyorum hayatı benden daha zor hastalar var neler duyup görüyoruz , sende canını bu kadarcık sorunlar için sıkma şuan yaşından dolayı böyle hissetmen normal , sivilcelerimde vardı onlar tamamen geçti seninde gecicek sen iyi ol mutlu olda herşey geçer inan bana 🙂

Valla Seraycım 14 yaşında sivilcesiz kimse yok inan bana. Çok da dert ediyorsan bir dermatoloğa görünürsün. yara izine gelince bence çok karakteristik, insanlar bedenlerine değişik işaretler yaptırmak için dövmecilere dünya kadar para ödüyor sen bedavaya konmuşsun... Benim de sol tarafımda tamm kalbimin altında doğum lekem ve benim var sildirmeyi asla düşünmüyorum onlar benim parçam.

Kızım Şimdi sen ne kadar güzelsindir . Gençliğin verdiği tatlılık , güzellik vardır .
Lütfen bunu gör ve kendinle ilgilen . En canlı, aktif yıllarını zehir etme kendine .

Yaa kıyamam 🥰 geçer güzelim Allah dermansız dert vermesin daha çok küçüksün geçer hepsi.

14 yaşındayken hangimiz kendimizi güzel hissediyorduk ki🥲 ergenliktesin şu an. hepimiz yaşadık bu fiziksel görüntü takıntısını. hepsi geçecek. daha çok küçüksün, büyüyünce de o yaşların özleyeceksin☺️en büyük derdim görünüşüm olsaydı keşke, çünkü onun çözümü var😅

Günümüzde sosyal medyada bir güzellik algısı yaratıldı. Kusursuz bir ten, güzel bir fizik. Böyle kişileri gördükçe kendimizi zaman zaman yetersiz hissedebiliyoruz.

Ama inan bana sivilcelenmek de, hastalanmak da doğal döngü. Sivilcelenme tamamen genetik bir durum, bazılarının yüzü ergenlik döneminde bile tertemiz oluyor. Ben de ağır bir sivilce dönemi atlattım ve şu an yüzümde çukurlu sivilce izlerim var. Bütçem olduğunda lazer yaptırmayı düşünüyorum ama yaptırmasam da olur çünkü rahatsız edici görünmüyor.

Ben de 25 yaşındayım, bacağımda tümör çıktı ve benim de ameliyat dikiş izim var hatta bacağıma protez takılması planlanıyor. Bazı insanlar yaşlanana kadar ameliyat olmuyor evet, ama dediğim gibi hastalık yaşamak da doğal bir döngü. Herkesin hayatı bambaşkadır, sen bunlardan sınanırsın başka insanlar da farklı şeylerden sınanır. Bu hayatta hepimiz imtihan halindeyiz.

Yaşın genç olduğu için dikiş izin kendini zamanla toparlayacak. Bu hayatta sağlık hariç her şeyin bir çözümü var, lütfen o güzel canını sıkma. Dediğim gibi herkesin hayatı bambaşka. Lütfen kendini sev.

Lise arkadasim kalp hastasiydi, hepimizden kisaydi, gogsunde boynundan kaburga ortasina kadar ameliyat izi vardi, biz okurken dev bir kaza gecirdi uzuv kaybi yasadi.

Kendisini hala (20 yildan fazla oldu) cok sever gorusuruz, oldukca başarılı ve saygi duyulan bir beyefendiye donustu.

O yaşta böyle hissetmen çok normal. Sivilce ve sivilce izi doğru tedaviyle geçer. Kalp hastalığına şifa bulursun inşallah. 24 yaşında fotoğraflarına baktığında ne güzelmişim niye böyle düşünmüşüm dersin. Kendini toplumun gözünden görme. Kendini kendi gözünden gör kuzum. Değerlisin sen. Daha bir sürü şey yapacaksın hayatta. ❤️

Öncelikle geçmiş olsun canim. Sen bendeki yara izlerini bir görsen kocaman kocaman.Ama surediyorum yüzümde ellerimde değiller.Gencligim uzulmekle geçti.Ama şimdi senin konunu okuyunca aklıma geldi yara izlerim o kadar takmıyorum yani.Sivilceye gelince onlar hepsi geçecek merak etme.Ne kadar çok sıkıntı yaparsan o kadar çoğalırlar.Rahat olmaya bak.

O
yaslarda herkesin sivilcesi ve sivilce izi olur. 40 yasimdayim, daha yeni bitti sivilce derdim. Korelilerin cildi meshur ya bu ara, bugun ozellikle baktim onlarda da sivilce ve iz var.

Tabi ki değilsin. O yaşlarda ben de kendimi öyle görüyordum ergenlik döneminde insan öyle oluyor. Bosuna sıkma canını be güzelim hepsı geçici 34 yaşından bildiriyorum:) sivilceler de izleri de geçiyor ablacğım. Okuluna kendini geliştirmeye odaklan. 🤍

Oo Seray, herkes aynısını yazmış ama ben de ekleme yapmak istiyorum; hemen hemen hiçbirimiz 14 yaşındayken kendimizi beğenmiyorduk, sürekli birileriyle kıyaslıyorduk ama bak şimdi senin gibi tatlı bir kardeşimize ne kadar yanlış olduğunu yazıyoruz. Seni tanımayız etmeyiz de bu kadar ablan niye seni kandıralım? İnsan büyüdükçe görünüşü, düşünceleri, istedikleri, her şeyi değişiyor.. Sen de belki seneler sonra şu anda senin yaşlarında olan & senin yaşadıklarını yaşayan birilerine, bizim bugün sana söyledikletimizi tekrarlayacaksın.

Hele ki bu çağda her soruna çözüm var, Allah daha büyük dert vermesin. Bugünlerde kendini sevmeyi öğrenirsen hayatta kimse elini bükemez🙏

Back