kendimi her acidan yetersiz buluyorum :'(

Evet ama baska bir seyi dwrt etmiyorum daha öncede dedigim gibi calismak istedigim yada birinden hoslandigim zaman kendimi umutsuz vaka hissediyorum, beni napsinlar bunca güzel kizlar varken.ben ergenlikte dalga gecildikten beri resim flnda cektirmiyorum.

Canim o zaman kendini nasil gormek istiyosan ona yonelik adimlar at.Nereni begenmiyorsun?Liste yap.Ben de kendimi bakimsiz kotu hissedince boyle yaparim,o surede hicbir seyle ilgilenmem,listeyi uygularim sonra kendimi iyi hissederim.Sen hic erkek arkadasmis suymus buymus dusunme.Once kendin.Zaten sonra ozguvenin gelir,is de bulursun,ask da.Bir sure bunlari dusunme kendine yonel.Bi bakmissin onlar sana acilmis :)

Şu birileriyle dalga geçen zihniyetleri elime bir geçirsem.. :KK20:

Canım benim de senin tam aksine çenem ilerideydi. Ergenlik dönemimde çok takmaya başladım bunu. O yüzden o dönem tedavi oldum benim yaş sınırım yoktu çünkü. Ben ameliyattan korktuğum için tel kullanmıştım, çenem içinde başlık takıyordum dişlerim hergün ağrırdı acısını hala unutmam. Şimdi gayet normal Allaha şükür. Eğer tedavi olmamış olsaydım eminim bende senin hissettiklerini hissederdim o yüzden sana hak verebiliyorum. Ama şuda var ki; sorunun çözelemeyecek bir sorun değil, yaşını doldurunca tedaviye başlanıcakmış zaten. Ameliyatla hemen halledilebilecek birşeymiş. O yüzden kendini bu kadar yıpratmana gerek yok bence.
Birde sana tavsiyem; etrafındaki insanların söylediklerini çok kafana takmamaya çalış. İnsanlar sürekli birilerine takıcak bir kup bulur. Gerek dış görünüş, gerek yaşam tarzı her konuda mutlaka söyleyecek bir laf bulurlar. Senin yapman gereken tek şey; Umursamamak.
Çünkü o tarz insanlar genelde işi gücü olmayan, kendi takıntılarını başkalarını eleştirerek kapatmaya çalışan boş insanlar oluyor.

herkes gayet güzel önerilerde bulunmus.
ama benim sana diyecegim su ki baskalarıyla dalga gecen insanlar genelde kendi yetersizliklerini kapatmaya calısırlar,
hatta egosu yuksek, baskalarını kucumseyen cogu kisi kendilerine has bir konuda içten içe eziklik duyarlar.
o yuzden hiiiiic baskalarının dediklerini kafana takma.
düsünsene zeka geriligi olan birine sen aptal diye dalga gecer misin? kimin eksigi yok ki. kusursuzum diyen beri gelsin...
tarif ettigin seyler bence buyutulecek seyler degil, hem seninki doktorun dedigine gore degisebilecek birseymis, e niye uzuluyorsun oyleyse :KK34:

herkes kendi ozelliklerine gore bir alanda is bulmaya calısıyor,
eger basarılı olmak istiyorsan asıl yeteneginin oldugu kendine güveninin yukseldigi alanları tercih etmeye calıs.
mesela dogru duzgun hesap yapamayan bir kızı sırf guzel diye kasaya oturturlar mı? :KK34:
sürekli güzel kadınlar yakısıklı erkekler goruyoruz kitle iletisim araclarından tut alısveris yaptıgımız magazaların tek beden uretimine kadar... ee kalcası genis insan normal bir pantolon giyemeyecek mi? zayıf ama gogsu buyuk olan illa L mı giymek zorunda?
hepimiz tek tip tek insan modeliymisiz gibi algılatılmaya calısılan bir dunyada yasadıgımız icin gorusunu hem sen kafana takıyorsun hem de baskaları kendi yetersizlikleri nedeniyle senin uzerinde deney yaparcasına dalga gecme hakkını kendinde buluyorlar.

her zaman seni elestiren, ya gorunusunu ya da yaptıgın iş begenmeyen biri olacaktır. onemli olan senin sahip oldukların ile her zaman en iyisini yapmaya calısman.
fiziksel veya düşünsel farketmez, daha iyi oldugun ve özgüvenini arttıran yonlerini ön plana cıkarmaya calıs. :KK34:

X