Kendimi eksik hissettiriyorlar.

yildiztozuu

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
13 Ağustos 2017
189
380
103
Nereden başlasam bilemedim.Normalde cok pozitif biriyimdir ama etrafim bu enerjimi sömürüyor.26 yaşındayim Universiteli issizim.Okadar çok sinavlara girdim 80 üstü puan almama ragmen hicbirsey yapamadım,mulakatlarda elendim.O süreç zaten benim psikolojimi bozmuştu.2 senelik evliyim 5 aylik dünyalar tatlısı bir kizim var.Malesef bu psikolojimi sömürenler arasında eşim de var.Çok umut etmiş adamcağız belki bir iş sahibi olurum da daha rahat oluruz vs diye Tabii bu evlilik surecindeyken okadar lafı edildi ki iyicene kendimi eksik, işe yaramaz hissetmeye başladım.
Evliliğim ilk aylarinda bir ins.. Hesabi actim kadinlarla ilgili bakim,makyaj vs bloggerlarin gonderilerini etiketleyerek paylaşıyorum bazen kendi faydali bulduğum seyleri yayinliyorum vs derken hesabim 2senede büyüdü 250bine yakin oldu takipcilerim ve 5 aydir da reklam alıyorum.Başta 500 tl kadar kazanirken gecen ay 2bine yakin kazandım.Buarada eşimin tabii hosuna gidiyor ama hala sinavlara hazirlan bu hesabinin basina ne gelecegi bellisiz(çalınır,kapatılır vs )diye basladi soylenmeye.Ben de "artık sinavlara hazirlanmak icimden gelmiyor küçük cocukla zamanım bile olmuyor,arada elime telefonu alip paylasim yapıyorum elimden gelen bu.Yarin senin de ne olacagin belli değil.En kötü birsey olsa boyle bir duzenleme ciksa vergisini veririm.Daha ne yapayim" dedim.Tahmin edersiniz ki bu iş büyüdükçe ilerler. Gel görün ki kendi basima yaptığım seyin uzerinden bu sefer baska bir psikolojik baski.Ben kimseye yaranmak için çalışmak birseyler kazanmak istemiyorum.Kendim icin istiyorum ama artık fazlasiyla bu laflari duyduğum icin etkileniyorum.Yani disarida calisip 2bin kazansam evde oturup 5bin kazansam yine disarida calis dersin oyle birisin sen dedim.Beni artik bogma.Ugrasip ugrasip toslamaktan yoruldum gözlerimi bozdum (3numaraya cikti daha 0.5 ken sinavlara calisirken) ,psikolojim artik kaldırmıyor ben her türlü kendime yapacak birsey bulurum dedim.Ve ilerisi icin gerçekten birseyler yapabilmek,reele dökmek istiyorum.Artık başarmak kendimle gurur duymak istiyorum.Bu yüzden okadar çok sey yapmak istiyorum ki bazen şunu yaparim bazen bunu yaparim her sektore kendimce atiliyorum.Kendim dik durmak istiyorum.Ne kadar güçlü olursam olayim uzerime yapisip kalan bu psikolojiyi atamiyorum..
(buarada esim memur ve dogudayiz imkanlarımız kısıtlı disarida calis demek isteyenler için diyorum)

Bence oturduğunuz yerden çaba harcamadan para kazanmak işinize gelmiş bence çok etik değil ınstagramda çok görüyorum reklamlarla para kazanan o zaman gidip sabahtan akşama kadar mesaide çalışanlara haksızlık olmuyor mu bence buna izin verilmemesi lazım kaldı ki zaten bu hesaplar incelemeye alınacakmış vergiye tabi olacakmış o zaman ne kalacak elinize. Çocuk yapmadan önce bir işe tutunabilirdiniz özel bir işyerinde de girebilirdiniz okumuş biri olarak neden o zaman üniversite okudunuz ınstagramdan para kazanmak için mi?

Yanı esinizin tavrina bir türlü anlam veremedim amaç aile bütçesine katkı ise böyle de çok güzel veriyorsunuz. Bence bu konu derince oturulur konuşulmalı. Sizin psikolojisine zarar verdiğinin farkında mı?

İnsanın yapmaktan mutlu olduğu işi yapması çok güzel birşey , devam et canim bence , kendine olan özgüvenini kirmasina izin verme..esiniz ihtimalleri düşünüyor haklı olabilir de ama önemli olan sen ne istiyorsun...!!!!

Çaba harcamamak mi?Ben buna en değerli seyimi zamanimi veriyorum.Siz saniyorsunuz ki bir fotograf atıyorsun gelsin takipciler.Oyle birsey yok.Bazen kendim oturup yararli olabilecek şeyler hazırlıyorum.Sürekli hesaplarda geziniyorum ne paylasabilirim diye.Hani simdi çocuğum var ona zaman ayirmaktan cok bir zamanim olmuyor ama yine bazen oluyor ondan bile geri kalan zamanimi veriyorum.Beden gücü olmayabilir ama benim emek vermedigim anlamina gelmez.Ayrica bu sizin akliniza gelip de yapmadiginiz icin suçlu da ben degilim.

İnsanlar istiyorlar ki herkes aynı kalıba girsin, ille de sınavlara hazırlanıp atansın, atanamasa bile bin defa denesin, perişan olsun ama yeter ki test kitaplarında boğulsun. İnsanların psikolojisi mi bozulmuş perişan mı olmuş kimsenin umrunda değil. Çok garantili sanılan işlerin bile ne olacağı belli olmuyor. O yüzden yaptığınız uğraşa aynen devam edin ve kendinize güvenin.

Ben eşinize hak verdim.sigortanız yatmıyor emeklilik sansı yok vergi de gelince elinize birsey kalmıcak.evet gerçekten güzel bir basarı ama işinizin yanında ek gelir olucak bir durum bence instagram
Ben zaten işimi buldum ömür boyu bunu yaparim demiyorum.Reel hayatta birseyler yapmak istiyorum ama suan bu sartlarda elimden bu geliyor ve bunu yapiyorum.

Hanımefendi neden aklıma gelmesin bende ınstagram kullanıyorum ve reklam yapan ve bundan para kazanan birçok sayfa biliyorum zaten hergün gördüğün birşey nasıl aklıma gelmeyebilir. Ama tercihim bu yönde değil anlatabildim mi?

biz zamanımızı sabahın köründe işe gelip önümüzde birçok evrak ve işle harcıyoruz ciddi emek harcıyoruz yani siz istediğiniz zamanda vakitte yapıyorsunuz kaldı ki benim 3 kuruş maaşımdan vergi kesiliyor siz onu da vermiyorsunuz ohh kebab. Kusura bakmayın da ben öyle kazanç zaten istemem. Hesaplarda zaten keyfi olarak gezerken de bunu yapabiliyorsunuz sonuçta.

buraya kendinize takip içi bulmak için yazdığınızı düşünüyorum çünkü bu kaçıncı konunuz ınstagramda satış yaptığınızla alakalı bir sürü konunuz var zaten.

Şu an gerçekten size güldüm Burada nw takipçisi kazanabilirim Allahin aşkına.Hadi dediğiniz gibi bir amacim var diyelim burada 1 günde 100 kisi toplasam ben saatte 100 kisiyi hesabimdan topluyorum zaten.Evet birkac konum vardir sağolun bakmışsınız konuma Gerçekten fikir edinmek amacli ve derdimi yazmak amacli olduğunu anlamaniz lazim.Ki ben eşimle bu iş konuları yüzünden defalarca sıkıntılı olduğumu da yazdim onu da okudunuz mu acaba? Evet herkesin aklina gelir doğru diyorsunuz ama herkes yapamaz.Ben devletten vergi kacirmiyorum ki oyle bir yasa gelirse pasa pasa da öderim vergimi ondan gocunmam.Yapmaktan keyif aliyorum ve kazanca çevirdim cok da memmunum herkes masa basinda kazanacak diye birsey yok.Emek verilmiyor diye de hicbirsey yok.Ozaman siz evrak başındayken nice insaatlarda bedeniyle çalışan iscilerimiz var sizde onlara haksizlik yapiyorsunuz olaya oyle bakarsaniz

Mezun olduğun bölüm ne bilmiyorum ama gerçekten 4 yıl emek verip evde oturmak zor olsa gerek ben olsa senin yerine evlilik bebek vs .den önce iş durumlarını hallederdim gelecek belirsiz bir kadın geleceğini adamın vicdanına bırakmamalı emeklilik sigorta vs güvencen olmalı o kadar okumuş emek vermişsin madem

Ümstad yine döktürdü

Ne kadar şanslısınız,ben sizin kazandıgınız parayı kazanmak için sabah aksam toplu tasımalarda surunup,butun gun calısıyorum.Ne eşim var ne kızım.Hayat...

Eşiniz kabul etsin etmesin siz bir meslek yapıyorsunuz her çağın kendiyle birlikte getirdiği meslekler var para kazanıyor musunuz evet demekki o parayı hak edecek bir iş bu evde kazanmak varken neden zorla sizi dışarı yönlendiriyor ki eşinizin ki akıl mantık işi değil dışarıya gitseniz maaşın yarısı zaten bakıcıya gidecek çocukla verimli bir zaman geçiremeyeceksiniz

Tipik dibe çeken erkek.
Sakın olumsuz düşünmeyin. O kadar takipçiyi paylaşımı yapmak kolaysa söyleyin o yapsın o zaman..

Ssk primi yatmıyorsa, maaş bordron yoksa yaptığın görülmez..

Ben de artık yerimde saymaktan sıkıldım. Eşimin de benim de sürekli başka bir şey yapmalı fikri var dolaşan.. Ama ne cesaret ne para var..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…