- 22 Temmuz 2015
- 460
- 424
-
- Konu Sahibi Kendiniarayankiz
Uykum geldi, yarin olucam soz :))))
neden böylesin aldıgın kararlar ve yaptıgın seyler sonucu cok mu elestiriyor ailen seni ? hata yapmaktan elbette korkacaksın ama bu kadar cok degil..
birseyleri değistirmek senin elinde..bu kadar umutsuz olma,güclü olabilecegine önce kendin inanacaksın ve kendi kararlarını uygulayacaksın..
bu sürecte yanında olacak ve davranıslarını elestirmeyecek arkadasların olursa iyi olur..
Benim üniversite hayatım olmadi yarıda bıraktım tamamlayamadım
Ama kendime hep güvenim tamdır
Şuan okumasam bile iyi bir meslek edindim ve kaç kişi içinden yükselerek geldim çok şükür
Bu başarının yüzde seksenini inan bana hayata pozitif bakmayla başardım diyebilirdim
Kendimi her zaman çok önemserim kendime saygı duyarım en başta.
Önce kendinle tanış..
Hataların olucaktır onlara bile gülümse
İnan kimse mükemmel değil
Sende mükemmel olma
Ama kendini sev
Sonra gerisi gelir
hayatının değişip değişmemesi tamamen senin elinde...
üniversiteden beklentin ney? hangi anlamda hayatını değiştirmek istersin ?
üniversite dediğin şey o kapıdan girer girmez seni değiştirme gücüne sahip büyülü bir değnek değil..
içerisinde her türlü insan gruplarının düşüncelerinin yer aldığı bir mekan diyelim...
sende kafa yapın hangi doğrultudaysa, nasıl bir yaşam sürmek istiyorsan, hangi fikirler seni yansıtıyorsa o şekilde o insanlarla yaşamaya gülmeye eğlenmeye devam ediyorsun.. kendi yolunu kendin çiziyorsun...
ama anlattıklarına bakılırsa sen kendi düşüncelerini ifade edemiyorsun, haliyle seni farklı yönlere çekmek isteyenler de olabilir... insanlara "hayır" diyebilmeyi öğrenmen gerekir..
öz güvenli olman gerekir, hata yapmaktan korkmaman gerekir, tecrübeler edinmelisin... başkalarının değil kendi hayatının tecrübeleri olması gerekir, bir musibet bin nasihatten iyidir derler ya o hesap..
ama bu da demek değil ki hatalar yap, göre göre ateşlere atla... kendi düşüncem olsun diye ipe sapa gelmez isteklere bürün...
sadece biraz yapabilirim, söyleyebilirim, idare edebilirim, yaşayabilirim şeklinde kendini motive et..
kimseden eksiğin yok emin olabilirsin...
ve biraz da zamana ihtiyacın var, bir anda olmuyor bazı şeyler.. insan zamanla o dediğin kıvama gelip dik durabiliyor... önce istemeyi bil, ufak ufak adımlar at.. zamanla bir bakacaksın ki o istediğin karaktere bürünmüşsün zaten...
ailelerin ve egitimcilerin yaptıgı en büyük yanlıslardan biri bu işte..Evet surekli elestiriliyorum , yaptığım hiçbir seyin begenildigini gormedim.
Genelde ,ya hani iyide keşke soyle yapsaydın diyenlerim cok var ,
en iyi aldigim yorum bu zaten
Digerleri daha katı
ailelerin ve egitimcilerin yaptıgı en büyük yanlıslardan biri bu işte..
ama düsün seni elestiren o insanlar herseyi mükemmel mi yapıyor sence? en basitinden bu konuda sana yanlıs yapıyorlar farkettin mi?
ailene bu konuda kırıldıgını anlatabilirsin ve seni sen oldugun için kabullenen seven seni takdir etmeyi bilen arkadaslar bul kendine
kazanamama hikayem var benim anlatıyım mı
kazanamadım bu sene istediğim yeri tekrar hazırlanıyorum şimdi
ilk başta çok üzüldüm hatta hiç düşünmediğim yerleri yazmayı bile düşündüm
hep tıp istiyorken hukuk mu okusam acaba bile dedim inanabiliyor musun
sonra toparladım ama
aslında istediklerin zamanla olacak şeyler.Yani karakterimiz zamanla oturacak yerine
ben de eskiden insanların söylediklerine çok takılırdım şimdi hı hı deyip geçiyorum
Cevaplamadiniz beni ..Uykum geldi, yarin olucam soz :))))
Cevaplamadiniz beni ..
unıversıteyı aılenden ayrı bır sehırde okursan ıster ıstemez kendınle basbasa kalacagın ıcın , her turlu sorumluluk sende olacak ve bır o kadarda ozgur olacaksın bu da senın zamanla kendı basına ırseyler yapmana ve kendıne guvenmene sbep olacak.Bir türlü kendi ayaklarımın ustunde duramiyorum , hep sığınacak bir yer ariyorum. Sirtimi baskalarina yaslayarak gelecek hayali kuruyoum. Sirtimi yasladigim kisi gidince derbeder oluyorum. Kendi fikirlerimi hic umursamiyorum , sıkıntım oldumu careyi direkt buyuklerime danismakta buluyorum , ya bir kerede kendi dusundugumu yapayim ama yok. Bunun nedeni de kendimi sürekli sorguluyor olmam, bir sey düşünürüm kirk kez sorgularim o dusuncenin cilkini çıkartırım , zaten boyle oluncada dusunduklerimi uygulayamiyorum, tesiri gidiyor. Hata yapmaktan cok korkuyorum , hayati deneyimlemeden okuduklarimla geliseyim istiyorum ama bu mümkün degil.
Gerçekten cok yoruldum en küçük sıkıntımı bile cozecek gucte olmayisimi hissedisimden
Üniversite sinavina hazirlaniyorum , biribeni motive etti mi acaip ilerleme kaydediyorum geriye donup baktigimda vay be diyorum ama o motivasyonun etkisi geçince yerlerdeyim . Beni motive edecek birini ariyorum sürekli .karsimdaki kisi bana bildiklerimi soylese bile o kisinin agzindan cikan ayni soz bana daha farkli ve daha etkileyici geliyor. Kendi dusuncelerimin olmayışı ve kendimi idare edemiyor olusum beni hep bir adim geriye cekiyor. Yasiyorum ve ilerleme kaydetmek istiyorum . İnsanların düşüncelerini kendi dusuncelerimin onune geçirmeden yasamak istiyorum ama yapamıyorum elim kolum sanki bagli . Yasim daha küçük ergenlikte olmaminda etkisi vardir belki , ama ileride keske yapmasaymisim dedigim seyleri simdi yapmamanın bir yolu olmalı . Bana bir yol gosterir misiniz ? Sizler kendi ayaklarinizin ustunde nasil duruyorsunuz ? Ornekle aciklar misiniz?
Bir kiz icin okumanin önemi çok fazla ve ben de ileri de iyi yerlere gelmek istiyorum, sizlerin üniversiteyi kazanma hikayeniz nedir?
Ve cok merak ettigim bir sey var
üniversiteye gittigim de hayatim degisir mi ?
Deneyimlemeden hiçbirşey tam öğrenilmiş sayılmaz.şimdi aile büyüklerinizin yanındasınız.kolay geliyor olabilir danışmak.ki bu da güzel bir davranış.ayaklarınızın üstünde durma çabası Ömür boyu Sürer.şimdi bir konu sebebiyle ailenizden fikir alıyor olabilirsiniz ama üniversiteye başladığınızda bu böyle olmayacak.anladığım kadarıyla çok hassassınız.olmayın...üzülürsünüz...çünkü onlarca Çakal çıkacak Karşınıza,sizin iyiliğinizi düşünüyormuş gibi görünüp kendi işine geldiği gibi davranan.o yüzden bunu Öğrenmenin tek yolu yaşayarak öğrenmedir.darbe ala ala.başka türlü olmaz.hele iş hayatında hele dirençli olmayın bakalım noluyor...yani kısacası...hayat yavaştan öğretiyor...acele etmeyin...Bir türlü kendi ayaklarımın ustunde duramiyorum , hep sığınacak bir yer ariyorum. Sirtimi baskalarina yaslayarak gelecek hayali kuruyoum. Sirtimi yasladigim kisi gidince derbeder oluyorum. Kendi fikirlerimi hic umursamiyorum , sıkıntım oldumu careyi direkt buyuklerime danismakta buluyorum , ya bir kerede kendi dusundugumu yapayim ama yok. Bunun nedeni de kendimi sürekli sorguluyor olmam, bir sey düşünürüm kirk kez sorgularim o dusuncenin cilkini çıkartırım , zaten boyle oluncada dusunduklerimi uygulayamiyorum, tesiri gidiyor. Hata yapmaktan cok korkuyorum , hayati deneyimlemeden okuduklarimla geliseyim istiyorum ama bu mümkün degil.
Gerçekten cok yoruldum en küçük sıkıntımı bile cozecek gucte olmayisimi hissedisimden
Üniversite sinavina hazirlaniyorum , biribeni motive etti mi acaip ilerleme kaydediyorum geriye donup baktigimda vay be diyorum ama o motivasyonun etkisi geçince yerlerdeyim . Beni motive edecek birini ariyorum sürekli .karsimdaki kisi bana bildiklerimi soylese bile o kisinin agzindan cikan ayni soz bana daha farkli ve daha etkileyici geliyor. Kendi dusuncelerimin olmayışı ve kendimi idare edemiyor olusum beni hep bir adim geriye cekiyor. Yasiyorum ve ilerleme kaydetmek istiyorum . İnsanların düşüncelerini kendi dusuncelerimin onune geçirmeden yasamak istiyorum ama yapamıyorum elim kolum sanki bagli . Yasim daha küçük ergenlikte olmaminda etkisi vardir belki , ama ileride keske yapmasaymisim dedigim seyleri simdi yapmamanın bir yolu olmalı . Bana bir yol gosterir misiniz ? Sizler kendi ayaklarinizin ustunde nasil duruyorsunuz ? Ornekle aciklar misiniz?
Bir kiz icin okumanin önemi çok fazla ve ben de ileri de iyi yerlere gelmek istiyorum, sizlerin üniversiteyi kazanma hikayeniz nedir?
Ve cok merak ettigim bir sey var
üniversiteye gittigim de hayatim degisir mi ?