Kendime yetemiyorum

Kendiniarayankiz

Her seyin bir anlami olmamali...
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
22 Temmuz 2015
460
424
Bir türlü kendi ayaklarımın ustunde duramiyorum , hep sığınacak bir yer ariyorum. Sirtimi baskalarina yaslayarak gelecek hayali kuruyoum. Sirtimi yasladigim kisi gidince derbeder oluyorum. Kendi fikirlerimi hic umursamiyorum , sıkıntım oldumu careyi direkt buyuklerime danismakta buluyorum , ya bir kerede kendi dusundugumu yapayim ama yok. Bunun nedeni de kendimi sürekli sorguluyor olmam, bir sey düşünürüm kirk kez sorgularim o dusuncenin cilkini çıkartırım , zaten boyle oluncada dusunduklerimi uygulayamiyorum, tesiri gidiyor. Hata yapmaktan cok korkuyorum , hayati deneyimlemeden okuduklarimla geliseyim istiyorum ama bu mümkün degil.

Gerçekten cok yoruldum en küçük sıkıntımı bile cozecek gucte olmayisimi hissedisimden

Üniversite sinavina hazirlaniyorum , biribeni motive etti mi acaip ilerleme kaydediyorum geriye donup baktigimda vay be diyorum ama o motivasyonun etkisi geçince yerlerdeyim . Beni motive edecek birini ariyorum sürekli .karsimdaki kisi bana bildiklerimi soylese bile o kisinin agzindan cikan ayni soz bana daha farkli ve daha etkileyici geliyor. Kendi dusuncelerimin olmayışı ve kendimi idare edemiyor olusum beni hep bir adim geriye cekiyor. Yasiyorum ve ilerleme kaydetmek istiyorum . İnsanların düşüncelerini kendi dusuncelerimin onune geçirmeden yasamak istiyorum ama yapamıyorum elim kolum sanki bagli . Yasim daha küçük ergenlikte olmaminda etkisi vardir belki , ama ileride keske yapmasaymisim dedigim seyleri simdi yapmamanın bir yolu olmalı . Bana bir yol gosterir misiniz ? Sizler kendi ayaklarinizin ustunde nasil duruyorsunuz ? Ornekle aciklar misiniz?

Bir kiz icin okumanin önemi çok fazla ve ben de ileri de iyi yerlere gelmek istiyorum, sizlerin üniversiteyi kazanma hikayeniz nedir?

Ve cok merak ettigim bir sey var
üniversiteye gittigim de hayatim degisir mi ?

neden böylesin aldıgın kararlar ve yaptıgın seyler sonucu cok mu elestiriyor ailen seni ? hata yapmaktan elbette korkacaksın ama bu kadar cok degil..
birseyleri değistirmek senin elinde..bu kadar umutsuz olma,güclü olabilecegine önce kendin inanacaksın ve kendi kararlarını uygulayacaksın..
bu sürecte yanında olacak ve davranıslarını elestirmeyecek arkadasların olursa iyi olur..

hayatının değişip değişmemesi tamamen senin elinde...
üniversiteden beklentin ney? hangi anlamda hayatını değiştirmek istersin ?

üniversite dediğin şey o kapıdan girer girmez seni değiştirme gücüne sahip büyülü bir değnek değil..
içerisinde her türlü insan gruplarının düşüncelerinin yer aldığı bir mekan diyelim...

sende kafa yapın hangi doğrultudaysa, nasıl bir yaşam sürmek istiyorsan, hangi fikirler seni yansıtıyorsa o şekilde o insanlarla yaşamaya gülmeye eğlenmeye devam ediyorsun.. kendi yolunu kendin çiziyorsun...

ama anlattıklarına bakılırsa sen kendi düşüncelerini ifade edemiyorsun, haliyle seni farklı yönlere çekmek isteyenler de olabilir... insanlara "hayır" diyebilmeyi öğrenmen gerekir..

öz güvenli olman gerekir, hata yapmaktan korkmaman gerekir, tecrübeler edinmelisin... başkalarının değil kendi hayatının tecrübeleri olması gerekir, bir musibet bin nasihatten iyidir derler ya o hesap..

ama bu da demek değil ki hatalar yap, göre göre ateşlere atla... kendi düşüncem olsun diye ipe sapa gelmez isteklere bürün...
sadece biraz yapabilirim, söyleyebilirim, idare edebilirim, yaşayabilirim şeklinde kendini motive et..
kimseden eksiğin yok emin olabilirsin...

ve biraz da zamana ihtiyacın var, bir anda olmuyor bazı şeyler.. insan zamanla o dediğin kıvama gelip dik durabiliyor... önce istemeyi bil, ufak ufak adımlar at.. zamanla bir bakacaksın ki o istediğin karaktere bürünmüşsün zaten...

Benim üniversite hayatım olmadi yarıda bıraktım tamamlayamadım
Ama kendime hep güvenim tamdır
Şuan okumasam bile iyi bir meslek edindim ve kaç kişi içinden yükselerek geldim çok şükür
Bu başarının yüzde seksenini inan bana hayata pozitif bakmayla başardım diyebilirdim
Kendimi her zaman çok önemserim kendime saygı duyarım en başta.
Önce kendinle tanış..
Hataların olucaktır onlara bile gülümse
İnan kimse mükemmel değil
Sende mükemmel olma
Ama kendini sev
Sonra gerisi gelir

Evet surekli elestiriliyorum , yaptığım hiçbir seyin begenildigini gormedim.
Genelde ,ya hani iyide keşke soyle yapsaydın diyenlerim cok var ,
en iyi aldigim yorum bu zaten
Digerleri daha katı

Sizin adiniza cok sevindim. Varlığınizi ortaya koymus , bir seyler yapmışsınız.
Ben birazda mukemmelliyetci oldum aldığım eleştirilerden dolayi. O yuzden cok büyük seyleri basarmadikca basarmisim saymiyorum.

Çok güzel yazmissiniz tesekkur ederim.
üniversiteden beklentim daha akli basinda olgun birine donusmem yani okadar okuyacagim , geçmişe dönüp baktigimda yol katetmis olayim istiyorum.
genel olarak dusuncelerim degissin, hayata farkli bir pencereden bakabileyim , hani görmüş gecirmis kendine yetebilen insanlar var ya onlar gibi olayim .

Haklisiniz kimseden bir eksigim yok ,aslinda kimsenin kimseden bir eksigi yok , eksikliklerimizde esitiz ama bazi durumlar oluyor insan ister istemez diğer insanlarla kendini kıyasliyor durumda bulabiliyor. İste bende istiyorum ki benden daha başarılı birini gordugum zaman kendimi yetersiz hissetmek degilde , olsun ben onume bakarim demek olsun. Işte bunun gibi düşünce tarzim degissin, daha yapıcı dusunebileyim istiyorum.

Evet surekli elestiriliyorum , yaptığım hiçbir seyin begenildigini gormedim.
Genelde ,ya hani iyide keşke soyle yapsaydın diyenlerim cok var ,
en iyi aldigim yorum bu zaten
Digerleri daha katı
ailelerin ve egitimcilerin yaptıgı en büyük yanlıslardan biri bu işte..
ama düsün seni elestiren o insanlar herseyi mükemmel mi yapıyor sence? en basitinden bu konuda sana yanlıs yapıyorlar farkettin mi?

ailene bu konuda kırıldıgını anlatabilirsin ve seni sen oldugun için kabullenen seven seni takdir etmeyi bilen arkadaslar bul kendine

kazanamama hikayem var benim anlatıyım mı
kazanamadım bu sene istediğim yeri tekrar hazırlanıyorum şimdi
ilk başta çok üzüldüm hatta hiç düşünmediğim yerleri yazmayı bile düşündüm
hep tıp istiyorken hukuk mu okusam acaba bile dedim inanabiliyor musun
sonra toparladım ama
aslında istediklerin zamanla olacak şeyler.Yani karakterimiz zamanla oturacak yerine
ben de eskiden insanların söylediklerine çok takılırdım şimdi hı hı deyip geçiyorum

Böyle yapmalarindan dolayi kendime olan inancimi kaybettim , ama haklısınız bana yaptıkları bilee basli basina bi hata
konuşmayı deneyecegim
Teşekkür ederim

İnşaAllah benimde hi hi dedigim günler gelir :)))

Ne guzel ya toparlanmissin , insaAllah bu yil tipi kazanırsın . Bende hukuk istiyorum puanın kac?

Cevaplamadiniz beni ..

Bu gece uyuyamadım o yüzden cevaplicam. :)

Şimdi iekerim karakter , kişilik konusunda kendüne fazla yüklenmişsin bence. Karakter zamanla gelişen , güçlenen bir şey. O konuda kendine zaman ver ünvden mezun olana kadar.

Hukuk istiyorsun ama zannımca motivasyonun yok. Burda her gün açılan iş bulamama, atanamama konularını okusan bence yeter. Ekmek aslanın ağzında.

Bir de özellikle hukuk için kadın cinayetleri vb konular motivasyonun olabilir. Taciz tecavüz şiddet derken suçlular ceza almadan sıyrılıyor, adalet çnünde kadınlar eziliyor. Ben şahsem daha fazla kadın savcı ve hakim görmek isterim. Yargının tepesinde de kadınlar olmalı ki kadınkara yapılan bu zulüm bitsin.

hayatın boyunca sana destek veren birilerini mi arıycaksın. babam kompleksli biridir ve sürekli senden bir halt olmaz derdi küçüçük bir çocukken bile. sürekli gaz veren biride olmadı hayatımda maalesef. güzel sanatlar lisesine gitmek istedim ailem göndermedi . güzel sanatlar lisesine gitmeden güzel sanatlar fakültesinide kazanmam zordu. bense sürekli liseden beri kendimi motive edip sürekli resim çizdim. tam 4 sene hazırlandım üniversiteye. meslek lisesinde okuyodum stajdan kazandığım paralarımın tamamını çizim kursuna verdim. okulda boş derslerde sürekli çiziyodum. hocalarım yanıma gelip boşuna çabalıyosun meslek lisesi okuyosun 2 yıllık oku yeter,güzel sanatlar fakülteleri torpille alıyor zaten dediler hayır ben inanmıyorum çalışan yapar dedim. daha çok sinirlendiler. onların derslerini önemsemediğimi düşünüp daha da zorlaştırdılar okul hayatımı.

Sonuç olarak şuan istanbul un en iyi Gsf eğitim fakültesinde öğrenciyim. Eski kursumdan da teklif geldi 2 yıldırda orda hem çizim öğretmenliği yapıyorum hemde okuluma devam ediyorum. Ve babamın gözünde hala benden bişey olmaz, lise öğretmenlerime sorsan zaten ışık görmüşler demedik öyle bişey diyerek yalanlıyolar. Kendini motive etmeyi öğrenmen lazım. insanlar motive etmek değil motivasyonunu bozmak için konuşucaklar. Sen hep kendinden emin ol çalış ve mütevazi ol.
Senin gibi başarmak isteyenlerin ayağını kaydırma onlarıda kendini motive ettiğin gibi motive et,bu kısımda çok önemli.

unıversıteyı aılenden ayrı bır sehırde okursan ıster ıstemez kendınle basbasa kalacagın ıcın , her turlu sorumluluk sende olacak ve bır o kadarda ozgur olacaksın bu da senın zamanla kendı basına ırseyler yapmana ve kendıne guvenmene sbep olacak.
yalnız soyle bır gercek var kı bu hayatta kımseye bel baglamayacaksın ne aılene, ne sevgılıne, kendın olup kendı ayaklarının ustunde kendın duracaksın. dusunce kalkmayı ogreneceksın, en ufak bır zorlukta yılmayacaksın yoksa senı cok uzerler...

Deneyimlemeden hiçbirşey tam öğrenilmiş sayılmaz.şimdi aile büyüklerinizin yanındasınız.kolay geliyor olabilir danışmak.ki bu da güzel bir davranış.ayaklarınızın üstünde durma çabası Ömür boyu Sürer.şimdi bir konu sebebiyle ailenizden fikir alıyor olabilirsiniz ama üniversiteye başladığınızda bu böyle olmayacak.anladığım kadarıyla çok hassassınız.olmayın...üzülürsünüz...çünkü onlarca Çakal çıkacak Karşınıza,sizin iyiliğinizi düşünüyormuş gibi görünüp kendi işine geldiği gibi davranan.o yüzden bunu Öğrenmenin tek yolu yaşayarak öğrenmedir.darbe ala ala.başka türlü olmaz.hele iş hayatında hele dirençli olmayın bakalım noluyor...yani kısacası...hayat yavaştan öğretiyor...acele etmeyin...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…