Kendimden nefret ediyorum...

maviduvar1

Ben beni bıraktığımda, sen beni bırakma ya' Rab...
Kayıtlı Üye
16 Eylül 2009
14.383
24.221
tam 13 senedir sigara içiyorum malesef...1-2 kere bırakma girşimim oldu. ama başaramadım. hamileyken bile 1-2 içtim. ama sigara içtiğim için arttık kendimden nefret ediyorum. çünkü...
1. ailem 13 yıldır içmeme rağmen sigara içtiğimi bilmiyor. ailem başka bir şehirde oturuyor. sırf sigara içemicem diye onlara gitmek ve onların bana gelmesini istemiyorum. ailemin yanında 15 gün kalsam bir fırt bile çekmiyorum. ama sinirli olduğum için annemi olur olmaz sebeblerden dolayı kırıyorum. sigara içmediğim için kokuyu daha iyi algılıyorum. bavuldaki yeni yıkanmış iç çamaşırlarım bile sigara kokuyor. oradan ayrıldığımda tekrar başlıyorum içmeye.
2. sigarayla mahvettiğim cildimi düzeltmek için tonlarca para harcıyorum
3. oğlum oyuncak istediğinde ona para yok diyorum, ama kendime sigara alıyorum.
4. işyerinde sigara içebilmek için türlü rezillik çekiyorum.
5. sabahları boğazımda iğrenç bir tatla uyanıyyorum.
6. çevremde herkes içtiği için bırakmaya cesaret edemiyorum.
7. sigaraya verdiğim parayı biriktirsem neler yaparım neler..ayda 300 liradan yılda 3600 lira. krallar gibi tatil yaparım. istediğim herşeyi alırım. oğlum büyüyene dek biriktirsem onun üniversite parası bile çıkar. 3600*10 yıl=36000 lira. deli para değil mi.i..
ne olur yardım edin bana...kendimi hiç sevmiyorum artık...

bak ne güzel herseyn farkındasınn..ben sigara kullanmıyorum ve hiç içmedim..hiç yararlı birsey değil ve üstüne zararları da say say bitmiyor buna rağmen nasıl bağımlı oluyorlar anlayamıyorumbilmiyorumkismile..kendin bırakmayı denemişsin sanırım madem olmuyor o zaman bence bi doktora basvurmalısın..

cevrende içen varsa bırakmak çok zor olur gerçekten

bende çok denedim yalnızken içmedim ama biri içtiği zaman yanımda bende yaktım hemen

destek almadan kendi kendine bırakmak çok zor gerçekten Allah kolaylık versin sana

EEE arkadaşım kendin çok güzel bir bilanço çıkarmışsın zaten, benim sana söyleyebileceğim her şeyi sen zaten öyle güzel ifade etmişsin ki... İfadenden çok zeki biri olduğunu anlıyorum, lütfen aklını başına al, çocuğun için kendin için annen için başka sevdiklerin ve en önemlisi de kendin için bırak.
Unutma sen varsan herkes var, yoksan hiç bir şeyin anlamı da yok.
İyi haberlerini alırım inşallah...

bence çok güzel bir yolun başındasın... genelde insanlar bırakmak istediklerinde bu kötü yönlerini aklına getirmezler... sen herşeyin çok farkındasın...

bence sen çok şanslısın...

peki hani şimdilerde sürekli tvlerde söylenildiği gibi sigarayı bırakmak için ücretsiz merkezler var... onları araştırmayı denedin mi? ben kullanmadığım için çok fazla bilgim yok ama sen araştırabilirsin...

hem sağlıklı bir hayat senin olur ; hem sevdiklerini de düşündüğün şekilde daha mutlu etmiş olursun...
diloerim ki başarırsın :)

1 .istanbulda yaşıyorsunuz dimi ?
2.hastane ismi vermemde sakınca varmı bilmiyorum ama ben genede vericem
ümraniye devlet hastanesi sürekli anons yapıyormuş hastane içinde sigarayı bıraktırma polikinliği açılmış ücretsiz yani bu konuda destek alabilirsin ki bende alıcam en yakın zamanda iş yerinde şimdi tekim diğer arkadaşım izinden döner dönmez başvurucam belki sanada faydası olur

bence senin isteyipde yaapamayacagin hicbirsey yok arkadasim.bence önce evini bir güzel temizle sigara kokusundan arindir sonra kendi kendine yasak koy bu evde artik sigara icilmeyecek de.misafirin geldigindede rica et birakmaya calisiyorum yanimda icmeyin lütfen de is yerindede aynisini yap sürekli naneli sakiz cine biseylerle mesgul olki sigara aklina gelmesin.
ama bi tibbi yardimda alsan coook iyi olur.
ay insallah kurtulursun su illetten en kisa zamanda
inanki yazdiklarini okuyunca beni en cok üzen sey cocugunun bisey istemesi ve senin para yok diyip sigaraya yatirim yapman oldu:2:

Benzeri sıkıntıları bende yaşıyorum bundan kurtulmadan bizim gibi düşünenlere rahat yok bi kere hep kendimizden memnuniyetsiz olacağız ömür boyu işkence gibi içeceğiz varsa keyif veren ufacık bir yanı biz onuda batırdık arkadaşım bazısı var ben seviyorum içerim bırakmayı düşünmüyorum der.Gazetede okumuştum bir zamanlar zevkle içenden daha çok bizim gibi içenlere verirmiş zarar.Her şeyden önemlisi hergün bu beni şöyle yapıyor böyle ediyor diye düşünerek geçirdiğimiz hayatamıza hakikaten yazık bende bitr topik açtım bir kaç arkadaşız bi süredir bırakmış olan yeni bırakan ve bırakmaya karar veren bi kaç arkadaş halleşiyoruz gel buyur arkadaşımhttp://www.kadinlarkulubu.com/zararli-aliskanliklar-bagimlilik-tiryakilik/377132-sigarayi-birakmak-icin-savasanlarin-mekani-4.html

X