paylaşmak istedim . burası dert köşesi değil miEe madem bunkadar kararlisin neden fikir almak icin konu aciyorsun ki..yasayacagini yasa.
yas farki bizi degil seni ilgilendiren bu durum.
Ilerisini hesaplasan belki bu kadar baglanmazdin en basinda
Tabi paylasin.ama bunu bu yasadiginiz seyi dert olarak goruyorsaniz bi dusunun derim.paylaşmak istedim . burası dert köşesi değil mi
risk her zaman ve herkes için vardır bence .... insanlar yıllarca evli kaldığı insanı tanıyamıyor yeri geliyor ...Tabi paylasin.ama bunu bu yasadiginiz seyi dert olarak goruyorsaniz bi dusunun derim.
Yani hic yasamadim ama kendimden buyuk birine asik olsaydim ve kendimden emin olsaydim acmazdim boyle bi konu.yasayacagimi yasardim.
Siz olumsuz tepkilere saldiriyorsunuz.burada herkes sizinle ayni goruste olamazki.yasayan bilen sizssiniz hislerinizi.
Sadece suna dikkat et derim.evlenmis bosanmissa eger neden bosanmis oldugunu ogren mutlaka.
Bu kadar mukemmel anlattiginiz biri neden evliligini yurutememis oda onemli.
Bi arkadasim giyimine kusamina,fikirlerine hayat vizyonuna o zamanlar asik oldugunu sanip iki ay icinde sozlendi..adam potansiyel yalanci ve kisilik sorunlu cikti.birde zengin kadin avcisi
Sok olmustum duydugumda.tabi hoslandiginiz kisi boyle cikmayabilir ama bazi insanlar olumsuz kisiliklerini ortmek icin disariya mukemmel gorunumunu yansitmaya calisiyor..iyice taniyin derim karar almadan once.cok riskli konular bunlar.herseyden hicbirzaman emin olamayiz unutmayin.
28kaç yaşındasınız ki ben cevaplarda göremedim yazdıysanız da.
yabancı türk değil47 yaşında yani hoşlandığınız insan. Bu zamana kadar evlenmemiş mi?
Uyruğunu sormadım aslında yani yabancı yada türk o yaşa kadar evlenmediyse bence bağlanma sorunu olabilir. Ama mesleği seyahat gerektiren bir işse belki o da etkendir. bu konuda seçim size ait bence. Ne yapmak isteyeceğinize karar verecek yaştasınız. Karşılıklı çekim varsa bence olabilir. Sonuçta hoşlanıyorsanız yaş sorun değil sizin için. Olgun erkekleri seviyor olabilirsiniz.yabancı türk değil
ne alakası var ya . o yaşa kadar evlenmemişse sorun vardır ...üff cidden bazı insanları hiç anlamayacağım . eğer şöyleyse böyledir böyleyse söyledir nasıl bu kadar kesin konuşursunuz tanımadığınız insanlar hakkında ... bende 28 yaşındayım hiç evlenmedim bendede sorun vardır kesin dimi ?...evlenenlerde sorun yoktur hiç görüyoruz hiç sorun olmadığını ..Uyruğunu sormadım aslında yani yabancı yada türk o yaşa kadar evlenmediyse bence bağlanma sorunu olabilir. Ama mesleği seyahat gerektiren bir işse belki o da etkendir. bu konuda seçim size ait bence. Ne yapmak isteyeceğinize karar verecek yaştasınız. Karşılıklı çekim varsa bence olabilir. Sonuçta hoşlanıyorsanız yaş sorun değil sizin için. Olgun erkekleri seviyor olabilirsiniz.
Ben tum iyi niyetimle yazdim vaktimi ayirdim.kolay gelsin sizerisk her zaman ve herkes için vardır bence .... insanlar yıllarca evli kaldığı insanı tanıyamıyor yeri geliyor ...
konu açıp açmamak benim tesavufumda birşey ... yani konu açmak için sizden izin mi almalıyız anlamadım . sen olsan açmazdın ama ben açtım işte .. canım sıkıldı dertleşmek istedim .. evet benim için dert ...dert olması ona aşık olmadığım anlamına gelmez ..
kimseye saldırmadım herkesin fikrine saygım var ... neden boşandığı açıkcası beni ilgilendirmiyor . iillaa ki karşılıklı bir durum varmış ki yürümemiş .ben ilişkilere bu şekilde bakarım .
fransızca biliyorum ben .. fransızcaydi benim okulum zaten ..benim hep türk oldu ilk defa yabancı birinden hoşlanıyorum aslında ...mesela ne merak ediyorsun sor cevaplayayım ..Arkadaşlar bunu söylemek bana düşmez belki ama polemiğe girmemelisiniz gereksiz yere. Ne olmuş yani, gelmiş buraya yazmış birşeyler, can sıkmaya değer mi? Herkes her şeyin konusunu açıyor zaten buraya, saçma olanlarını saymakla bitmez. Benim asıl merak ettiğim başka şeyler var.
Konu sahibi, bu beyefendi Fransız, siz Türk'sünüz. Hangi dilde konuşuyorsunuz? Ve bize biraz ondan bahsetmek ister misiniz? Sadece meraktan soruyorum. Ben yabancılarla haşır neşir olmaktan kendi milletimin insanını pek anlamayan biriyimdir. Yabancılarda hep çekici birşeyler buldum bu zamana kadar. Genel anlamda dünya görüşleri bizimkilerden bir tık önde benim için onların.
Neden tepki verdiğinizi anlamadım ama ben tamamen tecrübelerime istinaden görüş belirtiyorum. Tanımam gerekmiyor yani pek de. Boşanmışsa daha da kötü. Ben de boşanmış biriyle evlenmiştim ilişki yaşamak daha hafif bir durum. 28 evlilik için geç veya erken değil. Bir kadınla erkek arasında da fark oluyor evlilik hususunda. Bence sizde sorun önyargı. GAYET OLUMLU BİR ŞEY SÖYLEDİM TEKRAR OKURSANIZ. Evlenenlerde sorun yoktur diye bir şey yok. Sadece evliliği yürütmek belli bir olgunluk ister her probleme rağmen. Bu görüşüm de gayet kesin. Hayatta siyah beyaz kadar gri de vardır evet ama 2x2 her zaman dört eder. Tanımadığınız ama size yardımcı olak için zaman ve enerji harcayan insanlara karşı daha nazik olmanız dileğiyle.ne alakası var ya . o yaşa kadar evlenmemişse sorun vardır ...üff cidden bazı insanları hiç anlamayacağım . eğer şöyleyse böyledir böyleyse söyledir nasıl bu kadar kesin konuşursunuz tanımadığınız insanlar hakkında ... bende 28 yaşındayım hiç evlenmedim bendede sorun vardır kesin dimi ?...evlenenlerde sorun yoktur hiç görüyoruz hiç sorun olmadığını ..
sanki belli bir yaş var o yaşa kadar buldun buldun bulamadın içine sinmedi kimse o zaman sorunlusun ... adam evlenmiş boşanmış türk olmadığını söyledim çünkü türk erkekleri ile avrupalı erkekler arasında çok fark var hayat görüşü anlamında .
Ne iş yapıyor mesela? Ve onunla konuşurken falan heyecanınızı gizleyebiliyor musunuz?fransızca biliyorum ben .. fransızcaydi benim okulum zaten ..benim hep türk oldu ilk defa yabancı birinden hoşlanıyorum aslında ...mesela ne merak ediyorsun sor cevaplayayım ..
neden canım yabancılar evlenmiyor mu ?ayrıca benim amacım yarın evlenelim hadi çocuk yapalım değil .. sadece ona yakın olmak istiyorum yakından tanımak istiyorum ...başka kültür diye bakmıyorum olaya .. benim kültürüm hayatta biriktirdiklerim çok farklı olabilir sizden aynı ülkede yaşamamıza rağmen . kültür kişisel birşey bana göre . o yüzden kültür farkına inanmıyorum ben . zaten hep yabancı okullarda okudum ben ..yabancı olduğum bir kültür değil onun kültürü .
aslında benim türk-avrupalı ayrımım yok ..çünkü kültür kişisel birşey . fransanın bir köyünde doğup büyüyüp üniverite okmumamış yada okmuş ama dünya hakkında bir fikri olmayan bir sürü insan var . istanbulda doğup büyüyüp okuyup kendini geliştiren iki üç dili ana dili gibi konuşan entellektüel insanlarda var .yani avrupalı erkekler türk erkeklerinden daha gelişmiş daha iyi anlamına gelmiyor bence bu benim fikrim ..Ne iş yapıyor mesela? Ve onunla konuşurken falan heyecanınızı gizleyebiliyor musunuz?
Bu arada okuyanlar için yanlış anlaşılmasın, bizim insanımız da çok güzel ama bazı şeyler de tercih meselesidir, kendim için konuşuyorum.