Doğal Saç Bakım Kürleri Kendi yaptığımız saç maskelerimiz

Evde Yapılabilen Saç Doğal Bakım Kürleri

dersane

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
8 Mart 2010
1.015
2
156
Diğer
Kızlar evde kendimiz yapıp faydasını görüğümüz maskeleri yazalım ne dersiniz?Birbirimize faydamız dokunur.Önce ben kendi yaptığım iki maskeyi söyleyeyim. Birincisi herkesin bildiği Bemiks+sinameki+bademyağı maskesi. Diğeri ise saçlarımı güçlendirmek ve gürleştirmek için yaptğım:1 yemek kaşığı bal+yarım çay bardağı zeytinyağı+1 yemek kaşığı yoğurt+1 yemek kaşığı elma sirkesi karışımı.Sizlerden de deneyip memnun kaldığınız tarifleri bekliyorumopuyorumnanaktan

Ben yumurta sarısı+limon+ zeytinyağı yapıyordum yumuşak ve parlak yapıyor :)

ısırgan otunu kaynatıp yarım cay bardağı suyunu alıyorum badem ve susam yagı katıyorum bir yemek kasığıda elma sirkesi çok güzel oluyo.bide zeytinyagının içine muskatıve karanfili ezip katıyorum dört es gün bekledikten sonra sürüyorum müthiş oluyo bunlarıda burdan öğrenmiştim

tatlım bu saçına ne gibi değişiklikler katıyo?

4 corba kaşıgı zeytn yagı
1 corba kasıgı badem,kayısı,susam yagını karıstırıp haftada bir uyguluyorum.
bemix bepanthene evigen ampullerini de büyük boy şampuanıma ekleyp kullanıorm.
omuzlarımdan asagı inmeyen saçlarım şu an sırtıma gelecek kadar uzadı yılmadan dewam edicem inş. böle dewam eder

bende 1 yumurta zeytin yagi badem yagi (miktari sacin yogunluguna göre ayarlayin) yarim saat kuru saca sürüp yikayin cok iyi gelmisti bana simdilerde yapamiyorum bakim ben
eger varsa bemix falan ekleyin

Ben Bemix, Bepanthene , E vitamini ampullerini kırıp, içine farklı yağlar ekliyorum.Ama illaki içine sabit yağlardan katıyorum.Zeytinyağ koyduysam badem yağı eklemiyorum.Hepsini de çok karıştırmamak lazım. Defne tohumu yağı ve hint yağı kullanmayı ihmal etmiyorum. Isırganotu yağı da çok faydalı.
Yumurtalı maske tarifleri var , yalnız en son yaptığımda kafamdan kokusunu silememiştim.Kokuyo alsın diye menekşe yapı koysam da fayda etmedi.Arındırmak için saçı yıpratmaktansa hiç kullanmamak, proteini içerden almak daha faydalı bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…