• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kendi gelin çiçeğimi kendim yaptım...

chocolatestar

Nirvana
Kayıtlı Üye
18 Ekim 2008
1.628
377
688
39
Merhaba arkadaşlar,

Kısmetse Mayıs'ta düğünüm var. Ben düğünümde kesinlikle canlı çiçek kullanmak istiyordum ve tercihim de şakayıktan yanaydı, ancak canlı çiçek benim istediğim gibi olduğunda çok pahalı olacağı için ve düğün günü ortaya nasıl bir çiçek çıkacağımı bilmediğimden, aniden karar değiştirip hazır çiçeklerden oluşan bir buket kullanmaya, dahası buketimi kendim hazırlamaya karar verdim.
Öncelikle bir mobilya ve dekorasyon mağazasından yaklaşık 65 TL tutarında gül, beyaz ortanca, beyaz karanfil ve yeşillik aldım. Reklam olup olmayacağından emin olamadığım için ismini buraya yazmadım, özel mesajla soran olursa söylerim. Çiçeklerin saplarında tel olduğu için şekillendirmekte çok güçlük çekmedim. Çiçekleri sapları yaklaşık 15 cm kalacak şekilde kestim ve çiçek teliyle birbirine bağladım. Bunu yaparken çiçeklerin birbirini ezmemesine dikkat ettim. Daha sonra büyük demetleri bir araya getirip çiçek teliyle sararak devam ettim. Kalın saplardan 4-5 tanesini yaklaşık 15 cm boyunda kestim ve tüm buketi telle saplara bağladım, daha sonra çift taraflı kalın tamir bandıyla sapın çevresini doladım. Pembe ve beyaz kurdeleyi üst üste bindirip, kaymasın diye bazı noktalardan küçük bir parça çift taraflı bantla yapıştırdım ve çapraz bir şekilde sıkıca sap kısmına doladım. Fiyonk yaptıktan sonra, kurdeleyi arka taraftan iğnelerle sabitledim. Fiyonkun da kanatlarını ve ortasındaki düğümü iğnelerle sabitledim. Alttaki kalın tamir bandı, iğneleri sağlam tutturabilmeme yardımcı oldu. Daha sonra üzerine somon rengi kristal tül sardım, onu da arkadan iğneledim. Sadece fiyonklu kısmı açıkta bıraktım ve annemden ödünç aldığım broşu fiyonkun orta kısmına taktım. Kullandığım kurdele ve kristal tül, nişan çiçeğim ve çikolatamdan =) Bu açıdan da anlamlı oldu bence.
Umarım beğenirsiniz ve sizin için de fikir olur =)

$image_1360530172422543.jpg$image_1360530202492110.jpg$image_1360530240883313.jpg$image_1360530273575723.jpg
Son hali:
Eki Görüntüle 658932

Son düzenleme:
canım incileri yok bunun çok sağde, olmamış! benim gelin çiçeğimde simler,inciler vardı herkez çok beyenmişti senin en güzel günün bitanem daha canlı bişey olsun bence

çok beğendim sade anlamlı ve şık ..
ama atmıcakmısın düğün sonunda valla benim 2 taneydi ikisinide attım :))

Canım sana özel mesaj atmak istedim ama atamadım :( Forumdaki arkadaşın sana yaptığı şeye çok üzüldüm :( Gerçi durumu toplamaya çalışmış ya neyse. Bende kendi gelin çiçeğimi ve arkadaşlarıma vereceğim nikah şekerlerimi kendim yapmıştım. Sabahlara kadar oturup alınacak yapılacak her şeyi en ince ayrıntısına kadar araştırmıştım. Sonuçta her şey bir kere oluyor ve aldığın şeyleri uzun vadeli kullanıyorsun. Ne zaman neye ihtiyacın olursa fikir almak istersen sana yardımcı olmak isterim arkadaşım. Gelin çiçeğin çok güzel olmuş :) Allah onu tutacağın günü görmeyi nasip etsin inşallah. Hakkında her şey güzel olsun

çok beğendim sade anlamlı ve şık ..
ama atmıcakmısın düğün sonunda valla benim 2 taneydi ikisinide attım :))

atacağım ama sonra sanırım geri rica edeceğim =D

Canım sana özel mesaj atmak istedim ama atamadım :( Forumdaki arkadaşın sana yaptığı şeye çok üzüldüm :( Gerçi durumu toplamaya çalışmış ya neyse. Bende kendi gelin çiçeğimi ve arkadaşlarıma vereceğim nikah şekerlerimi kendim yapmıştım. Sabahlara kadar oturup alınacak yapılacak her şeyi en ince ayrıntısına kadar araştırmıştım. Sonuçta her şey bir kere oluyor ve aldığın şeyleri uzun vadeli kullanıyorsun. Ne zaman neye ihtiyacın olursa fikir almak istersen sana yardımcı olmak isterim arkadaşım. Gelin çiçeğin çok güzel olmuş :) Allah onu tutacağın günü görmeyi nasip etsin inşallah. Hakkında her şey güzel olsun

canım dert etme =) arkadaş kendince şaka yapmış ben alınmadım sonradan =)
ben de nikah şekerimi kendim yapacağım, kafamda tasarladım ancak henüz başlayamadım =) Çok teşekkür ederim şimdiden yardım teklifin için =))) Umarım o günü görmek nasip olur! =D sevgiler...

sapı harıc cıcekler dızayn harıka olmus sapını gorunce ben bıseye benzettım ıcımde fesat degıl ama ne bılım:)

merhaba arkadaşlar,

kısmetse mayıs'ta düğünüm var. Ben düğünümde kesinlikle canlı çiçek kullanmak istiyordum ve tercihim de şakayıktan yanaydı, ancak canlı çiçek benim istediğim gibi olduğunda çok pahalı olacağı için ve düğün günü ortaya nasıl bir çiçek çıkacağımı bilmediğimden, aniden karar değiştirip hazır çiçeklerden oluşan bir buket kullanmaya, dahası buketimi kendim hazırlamaya karar verdim.
öncelikle bir mobilya ve dekorasyon mağazasından yaklaşık 65 tl tutarında gül, beyaz ortanca, beyaz karanfil ve yeşillik aldım. Reklam olup olmayacağından emin olamadığım için ismini buraya yazmadım, özel mesajla soran olursa söylerim. çiçeklerin saplarında tel olduğu için şekillendirmekte çok güçlük çekmedim. çiçekleri sapları yaklaşık 15 cm kalacak şekilde kestim ve çiçek teliyle birbirine bağladım. Bunu yaparken çiçeklerin birbirini ezmemesine dikkat ettim. Daha sonra büyük demetleri bir araya getirip çiçek teliyle sararak devam ettim. Kalın saplardan 4-5 tanesini yaklaşık 15 cm boyunda kestim ve tüm buketi telle saplara bağladım, daha sonra çift taraflı kalın tamir bandıyla sapın çevresini doladım. Pembe ve beyaz kurdeleyi üst üste bindirip, kaymasın diye bazı noktalardan küçük bir parça çift taraflı bantla yapıştırdım ve çapraz bir şekilde sıkıca sap kısmına doladım. Fiyonk yaptıktan sonra, kurdeleyi arka taraftan iğnelerle sabitledim. Fiyonkun da kanatlarını ve ortasındaki düğümü iğnelerle sabitledim. Alttaki kalın tamir bandı, iğneleri sağlam tutturabilmeme yardımcı oldu. Daha sonra üzerine somon rengi kristal tül sardım, onu da arkadan iğneledim. Sadece fiyonklu kısmı açıkta bıraktım ve annemden ödünç aldığım broşu fiyonkun orta kısmına taktım. Kullandığım kurdele ve kristal tül, nişan çiçeğim ve çikolatamdan =) bu açıdan da anlamlı oldu bence.
Umarım beğenirsiniz ve sizin için de fikir olur =)

Eki Görüntüle 630034 Eki Görüntüle 630035 Eki Görüntüle 630036 Eki Görüntüle 630037
son hali:
Eki Görüntüle 658932

cok guzel olmuslarcanım bısey sorcam gelınlıgın renklı mı?

gelinliğim ekru canım, sarı tonu baskın =) yandaki justin alexander gelinliğin belki bi ton daha sarısı gibi düşün.

tahmın ettım canım ekru rengı de ayrı bır sık duruyor :)) allah tamamına erdırsın ömur boyu mutluluklar...darısı benım basımakız :)))

Back