Kendi evimde temizlik yapamıyorum !!

Benim usengecligim tuttugunda facede ev dekorasyon sayfasindaki evlere bakarim herkes evinin fotosunu yolluyo oraya o zaman imrenir islere kalkisirim...
Birde halsizlik icin bir bardak çaya 7 karanfil atip sekersiz icmek iyi geliyormus ibrahim saracoglunda dinlemistim onuda cok icerim..

bence normal.
2 aylık evlilik bir rutin oluşturmaya yetmez.
zamanla düzelirsiniz diye düşünüyorum.

merhabalar
Evime geldiğim zaman inanın elim kalkmıyor bir agırlık bi halsizlik sormayın içimden gelmiyor ne temizlik ne yemek..henu 2bucuk aylık evliyim ve esım cokkk titiz duzenli biri evimi toplamaya bile usenıyorum normalde boyle değilim annemin kayınvalidemin evine gidince en ufak bi pislik görsem baslıyorum temızlıge yemek kpnusunda çok iyiyimdir yasım kucuk olmasına ragmen turk mutfagı ve dunya mıtfaklarından birçok seyi lezzeti yapıyorum lakin kendi evimde elim kaşkmıyor suan bile oturuyorum benim bunu nasıl cozmem gerek birton uyu ve ev dagınık mıtfak dagınık normalde asla tahammul edemezsim

bende düzen eşimde titizlik var her şeyin yerli yerinde olmasını isterim dağınıklığa tahammülüm yok ama çalışırken bana bile olmuştu hatta bir süre işten soğumuştum her yer dağınık eşim sürekli söyleniyordu bugün yaparım yarın yaparım derken kendi kendime baktım ev almış başını gitmiş o halde biri gelse ne yaparım diye düşündüm ilk önce yediğin içtiğin şeyleri tezgah yerine hemen makinaya doldur tezgahta kalmasın kirliler ütülenecekler sepette iki günde bir mutlaka süpürmeye çalış hafta da iki kez silmeye çalış gün aşırı ya da iki günde bir toz al bütün işler birikince yapmak zor geliyor ben akşamdan yarın ne yapacağımı düşünüyorum planlayarak uyursan kendini şartlamış gibi sıkıntı olmaz

valla bu durumu benim anneme anlatsanız, " ay kızıııımmm sana büyü yapmışlar evinden soğutmuşlar,der.
ama daha yeni evliumişsinşz henüz evinizi benimseyememiş olabilirsiniz. Annemizin evini ozlıyor olabilirsiniz. Bence biraz zorlayıp başlayın. Bir kere heveslendi mi,gerisi gelir.

Bende sürekli temizlik yapardım yeni evliyken :KK70:
Komşu dedi ki bana :KK53:

- "ayy kızım ay olmadı halıda ne varda hemen süpürüp siliyorsun :KK70: " :21:

Şimdi eskisi gibi değil..:KK51:

Rutin işler o kadar. .:KK76:
Günlük 1saat. .:KK39:
Zamanla alışırsın. .:KK75:

Temizlik için yardımcı alabilirsiniz haftada bir, yarım gün. Çalışan kadın için lüks olduğunu düşünmüyorum ben kendi adıma. Gerçekten çok çok yardımı oluyor. Onun dışında yemek konusunda ise haftada iki üç kez tencere yemeği yapıyorsanız bikaç gün tost, makarna, kahvaltı vs gibi görece kolay hazırlanabilir mönülerle akşam yemeğini geçiştirebilirsiniz. Anlayışlı bi eşiniz varsa zaten sorun olmayacaktır, siz de kendinizi bu kadar kötü hissetmezsiniz. Bazı şeyleri zorunluluk olarak gördüğümüz sürece strese giriyoruz ister istemez; yapamıyorum, yetiştiremiyorum diye. Olduğu kadar deyip biraz rahat olmak lazım sanıyorum.

Ev hanimiysan vaktin bol oldugu icin bu durum tuhaf olur ama calisiyorsan eve geldiginde yorgun olursun, haftasonu esinle beraber temizlik yapin, is bolumu yapin :KK66:

Çalışan bir kadınsan gündelikçi tutmanı öneririm. Sen de o evin temizlikçisi değilsin. Eşin çok titizse ortalığı beraber toplayıp temizleyin. Ama giysi, bakım malzemesi vs gibi şahsi dağınıklıklarını sen toplamalısın canım.

merhabalar
Evime geldiğim zaman inanın elim kalkmıyor bir agırlık bi halsizlik sormayın içimden gelmiyor ne temizlik ne yemek..henu 2bucuk aylık evliyim ve esım cokkk titiz duzenli biri evimi toplamaya bile usenıyorum normalde boyle değilim annemin kayınvalidemin evine gidince en ufak bi pislik görsem baslıyorum temızlıge yemek kpnusunda çok iyiyimdir yasım kucuk olmasına ragmen turk mutfagı ve dunya mıtfaklarından birçok seyi lezzeti yapıyorum lakin kendi evimde elim kaşkmıyor suan bile oturuyorum benim bunu nasıl cozmem gerek birton uyu ve ev dagınık mıtfak dagınık normalde asla tahammul edemezsim

Bu bende de oluyor bazen ev işleri o kadar gözümde büyüyor ki...detaylıca yapmayınca da hiç içime sinmiyor.
O nedenle yavaş yavaş bölüyorum mesela bir gün detaylı banyo temizliği bir gün detaylı salon bir gün yatak odası vs. Mutfağı da mümkün mertebe çıkan işleri o anda yapıyorum birikince yapılmıyor çünkü. Temizlik yaparken sevdiğim müzikleri dinliyorum ya da sevdiğim bir arkadaşımla telde kulaklıla konuşuyorum o zaman sıkıcı gelmiyor... bölerek yapmayı deneyin.

neden yapamıyorsun kı , vlenmeden once annenın baskısı ıle yapıyordun , sımdı rahata mı alıstın , yap dıyen yok falan dıye
yoksa kayınvalıde , anne evı temızlıyorsun , eve gelınce yoruluyor musun
veya ıse gıdıyorsun , ıs yıprattı ve yorgunluktan mı
..
veya evıne alısamadın mıı

Temizlik için yardımcı alabilirsiniz haftada bir, yarım gün. Çalışan kadın için lüks olduğunu düşünmüyorum ben kendi adıma. Gerçekten çok çok yardımı oluyor. Onun dışında yemek konusunda ise haftada iki üç kez tencere yemeği yapıyorsanız bikaç gün tost, makarna, kahvaltı vs gibi görece kolay hazırlanabilir mönülerle akşam yemeğini geçiştirebilirsiniz. Anlayışlı bi eşiniz varsa zaten sorun olmayacaktır, siz de kendinizi bu kadar kötü hissetmezsiniz. Bazı şeyleri zorunluluk olarak gördüğümüz sürece strese giriyoruz ister istemez; yapamıyorum, yetiştiremiyorum diye. Olduğu kadar deyip biraz rahat olmak lazım sanıyorum.
Makarnaların üzerine koymaya öyle lezzetli soslar var ki :KK71: Yanına bir salata yapılır, tatlı olarak da 'mug cake' diye bir şey çıktı şimdi kupada kek, karışımı bir bardağa koyup mikrodalgaya atıyorsunuz ve 50 saniyede kek pişiyor. şirin iki bardakta o kekten pişirilir üstüne tatlı sosu dökülür, işte basit ve pratik bir akşam yemeği menüsü... yanına marketten lezzetli hazır bir iki meze de eklendi mi, eh yenmesin yanında yatılsın :KK55:

bende bazen sizin gibi oluyorum.ev dağınık diye sinirleniyorum temizliğide çok severim oysaki ama öyle yorgun hissediyorum ki...biraz dinleniyorum sonra en sevdiğim şarkıları açıp işe başlıyorum.bu sefer bırakasım gelmiyor :21::KK39:

Müzik dinlerken ben de kendimi kaptırıyorum...Orayı da temizleyim burayı da temizleyim diye diye bakıyorum ki dünyanın işini yapmışım...:KK59:

Makarnaların üzerine koymaya öyle lezzetli soslar var ki :KK71: Yanına bir salata yapılır, tatlı olarak da 'mug cake' diye bir şey çıktı şimdi kupada kek, karışımı bir bardağa koyup mikrodalgaya atıyorsunuz ve 50 saniyede kek pişiyor. şirin iki bardakta o kekten pişirilir üstüne tatlı sosu dökülür, işte basit ve pratik bir akşam yemeği menüsü... yanına marketten lezzetli hazır bir iki meze de eklendi mi, eh yenmesin yanında yatılsın :KK55:

Çalışan kadının mutfak eşyası top ten listesinin 1 numarasında 'düdüklü' var bi de! 15 dakikada muazzam yemekler ortaya çıkabiliyor. Düdüklü kullanmak lazım azizim.. Bu arada fırın yemekleri de inanılmaz pratik oluyor.

Çalışan kadının mutfak eşyası top ten listesinin 1 numarasında 'düdüklü' var bi de! 15 dakikada muazzam yemekler ortaya çıkabiliyor. Düdüklü kullanmak lazım azizim.. Bu arada fırın yemekleri de inanılmaz pratik oluyor.
Bence de hele de kremalı fırın patates :KK53: ve mikrodalga yemekleri.... mikrodalgada ısıtılan her türlü yemek .... ya da ben çok tembel bir bayanım :KK53: ama napayım mikrodalga benim kurtarıcım resmen, hem tatlı hem tuzlu.

Bence de hele de kremalı fırın patates :KK53: ve mikrodalga yemekleri.... mikrodalgada ısıtılan her türlü yemek .... ya da ben çok tembel bir bayanım :KK53: ama napayım mikrodalga benim kurtarıcım resmen, hem tatlı hem tuzlu.

Mikrodalganın sağlıksız olduğu yazılıyor çiziliyor son dönemde avrupa ve amerikada. Ama dediğiniz gibi zaman zaman o kadar kurtarıcı olabiliyor ki vazgeçmek kolay olmuyor :110:
Konu sahibi arkadaş, eşinden muhakkak destek almalı bu arada. Hayat müşterek. Denklem basit esasında, kadınların iş hayatında aktif olmaları normal karşılanıyorsa ve bir gereklilikse erkeklerin de ev işlerinde aktif ve yardımcı olmaları son derece doğal karşılanmalı. Bu aslında vicdani bi yükümlülük de. Karısını gönülden seven bir adam zaten eşinin hem işte hem de evde bu kadar harap olmasına göz yummaz; kıyamaz eşine. İlla o yükü birlikte sırtlamak ister. Neticede bizler onların yol arkadaşlarıyız, hizmetçileri değil.

Benim usengecligim tuttugunda facede ev dekorasyon sayfasindaki evlere bakarim herkes evinin fotosunu yolluyo oraya o zaman imrenir islere kalkisirim...
Birde halsizlik icin bir bardak çaya 7 karanfil atip sekersiz icmek iyi geliyormus ibrahim saracoglunda dinlemistim onuda cok icerim..
işe yarıyor mu ? bende de hep bi halsizlik uyku hali var.. Ama dağ kekiği içmeye başlarsam 2 günde kendimi topluyorum dinçleşiyorum . Ama şu günlerde çayı hazırlayıp içmeye bile üşeniyorum :KK70:

Müzik dinlerken ben de kendimi kaptırıyorum...Orayı da temizleyim burayı da temizleyim diye diye bakıyorum ki dünyanın işini yapmışım...:KK59:
Müzik açarsam ben şarkıya eşlik edip oynamaktan iş yapamıyorum :KK70:

Çok kullanışlı bir alet kim bulmuşsa baya hayır dua alıyor :)

X