Kendi diyet listem ve deneyimlerim..

saraciraci

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Mart 2009
751
1
arkadaşlar kendi kendime bi diyet başlattım ve çok zevkli.1 haftada 2,5 kilo verdim hemde hep tokum:))))

sabahları ya bi tabak nestle nesfit yiyorum yada domates biber salatalık ve peynir yiyorum.

elimde sürekli bi salatalık var.hem çok güzel bağırsak çalıştırıyo hemde tok tutuyo.1 salatalığın en fazla 40 kalorisi var.büyüklüğüne göre değişiyomuş.

diğer öğünlerde hep değiştirerek karnabahar haşlıyorum yoğurtla yiyorum.
patlıcanı fırında közleyip sarımsaklı yoğurtla karıştırıp yiyorum.
kabah haşlıyorum sarımsaklı yoğurt ve kekikle karıştırıp yiyorum.
patateside haşlayıp marulla soğanla biberle karıştırıyorum.yağsız yiyorum tabii hepsini.bazende patatesle yoğurt karıştırıyorum.
bütün sebzeleri böyle yoğurtla ve baharatla haşlayıp karıştırıp yiyebiliriz.
makarna haslıyorum hiç yağsız yine yoğurtla yiyorum.ama bolca baharat kullanıyorum.

hazır çorba yapıp yiyorum.bi kase hazır çorbanın en fazla 50 kalorisi var ve yediğiniz şeylerin hepsinin mutlaka kalori değerine bakıp yiyin.

sabahları yaptığım ve akşama kadar içtiğim 2 tane çayım var.
biri 1 litre suya 3-4 yaprak lahanayı elimle büyük büyük parçalayıp atıyorum ve 10 dakika kadar kaynatıyorum.sonra üzerine yarım demet maydonozu saplarıyla atıyorum.onuda 5 dakka kadar kaynatıyorum ılıyıncaya kadar içinde lahana ve maydonozla bekletiyorum.ılıyınca suyunu iyice süzüyorum.hatta lahana ve maydonozlarıda karışıla iyice sularını alana kadar eziyorum.bi tane limonu suyunu sıkıp içine döküyorum.4-5 parçaya bölüp içiyorum bunu.tadı pek hoş olmuyo ama cidden işe yarıyo.

ikinci çayda biberiye,yeşilçay,mate,rezene yi kaynayan ve biraz dinlenen (fokurdaması durcak) 1 litre suya hepsinden 1 er kaşık koyup.soğumaya bırakıyorum.onada 1 limon sıkıyorum.şekersiz içmek biraz zor oluyo onn içinde ya diyabetik şeker yada 2 kaşık bal koyup içiyorum.

yeni bişey daha öğrendim gece yatarken bi bardak ılık suya bi çorba kaşığı elma sirkesi yarım tatlı kaşığı bal karıştırıp içcem.buna yapın başlıyacağım sonuçları yazarım size.

bunun yanındada hergün kendi çapımda spor yapıyorum en az 1 saat.mekik çekiyorum sopa hareketi denen bişey var onu yapıyorum.(vileda sopası kullanıyorum .sopayı omuzlarıma yerleştirip kollarımı sopaya takıyorum sonra hızlı hızlı en az 40-50 defa sağa sola dönmeye çalışıyorum.göbeğin yan tarafları acaip acıyo ve sertleşiyo.)bide gidebildiğim heryere yürüyerek gitmeye çalışıyorum.hızlı hızlı yürüme!!!

valla bugün 5. günüm ve 2,5 kilo verdim daha vermem gereken 7 kilom var.hedef 58:)))
umarım sizdede işe yarar bütün bunlar en güzel yanı ne biliyomusunuz aç değilim :))))

bu arada ben 26 yaşındayım,1.74 boyum var ve 65 kiloyum zayıf gibi gözükebilirim ama çok gıcık bi can simidim var

ama gitceeekkk incecik olcammm :)

Elma sirkesinini geçen akşam yaptım ama ertesi gün reflüm olmamasına rağmen abartı asit yaptı aslında aşırı susatıyor ertesi gün 3 litreye yakın su içtim şimdi asit düzeyi daha az bir srke bulmaya çalışacağım.% 5 vardı içtiğimin içinde...

X