• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kendi başına okumak

Ailenin gelirine bakıyorlar sanırım acaba onların yüksekmiydi onun için çıkmamış olabilir
canm benim bi arkadasında babası mühendis annesi devlette memurdu Ankarada yasıyorlardı birde cocuga devlet kredisi ve yurdu cıktı.Ama ev onun yasam tarzına daha uygun oldugu icin ev tercih etmisti yani zengin cocugunada cıkıyor devlet yurdu .Üniversiteyi sırf ortamı icin orgun eğitim oku derim.Onun dısında bana kalsa zaman kaybı acıkogretimde istedğin bölüm varsa ordan oku hemde calıs.Bu söylediklerim tıp mühendislik vs. gibi zor bölümler icin gecerli değil.

Ben 2 sene falan aile yardımı olmadan yurt+devlet bursu+part time işle okudum.Şimdi ailem yardım ediyor ama yardım olmadan da okunur

Kendini geliştirmek adına dil kurslarına ya da ne bileyim kariyer sınavları için (KPSS, ALES vs.) kurslara gidecekseniz bence part time iş ile aldığınız parayla birlikte buna bir de ihtiyaçları eklersek geçinemezsiniz. En temel ihtiyaçlarınızla, harcamalarınızı sıkı bir şekilde kontrol altında tutarak geçinebileceğinizi düşünüyorum. Devlet yurdu ve burs konusunda kimse emin olamaz ne yazık ki, bizim devletimizde böyle. Hadi burs çıkmasa kredi muhakkak çıkar ama yurdu bilmiyorum. Çok zor durumda olana bile çıkmayabiliyor.

Kendini geliştirmek adına dil kurslarına ya da ne bileyim kariyer sınavları için (KPSS, ALES vs.) kurslara gidecekseniz bence part time iş ile aldığınız parayla birlikte buna bir de ihtiyaçları eklersek geçinemezsiniz. En temel ihtiyaçlarınızla, harcamalarınızı sıkı bir şekilde kontrol altında tutarak geçinebileceğinizi düşünüyorum. Devlet yurdu ve burs konusunda kimse emin olamaz ne yazık ki, bizim devletimizde böyle. Hadi burs çıkmasa kredi muhakkak çıkar ama yurdu bilmiyorum. Çok zor durumda olana bile çıkmayabiliyor.
Dil kursuna falan gitmiycem çünkü zaten yabancı dil okuyacağım. Bu yüzden 3. 4. Senemde olursa özel derste veririm bulursam öğrenci

arkadasım okuyor bende ünv ogrencisiydim son 1.aya kadar.
Devlet yurdunda değildi aylık 250 tl verdiği bi ev vardı 4 kız beraber yasıyorlardı.
devletten kredi alıyordu geridönüsümlü 330 tl.Ayrıca 3 yerdende 100 tlden burs baglatmıstı kendine durumu kötü diye yardım eden olmus.Öncelikle sunu söyliyim devlet kredisi başvurusu okul başladığında oluyor ocak ayında alıyorsun.Devlet yurtları 140 tl gibi bisey yine para vericeksin yani kantinleride cok pahalı,okulun masraflarıda var gidiceğin mesafeye göre dolmus parası okul esyaları vs...Ben aylık 1000 harcıyordum.
1000 mi? :KK57:

Ki bu benim en uygun halimdi Karabükte okuyordum özel yurtlar 4 kişilik odaları 660 tlydi siz dusunun

Tek mi yaşıyorsun peki? Kira bölünmüyor mu?
ben güvenlikli büyük bir sitede yaşadım eşyalı lüks dairelerdi yurttan daha uygundu tabi. 950 normalde kira 2 kızdık.İlk sene yurtta kaldım 4kişilik odada 660 tlydi

Merhabalar üniversiteyi ailenin olmadığı farklı bir şehirde ve kimseden hiçbir maddi destek olmadan okumak mümkün mü. Devlet yurdu + 300 tl burs ve bulabilinirse part time iş ile tek başına okuyabilmek. Tanıdığınız ya da böyle okuyanız var mı mümkün mü
Mumkun elbette :) yeter ki iste cnm,cevrem bunlarla dolu,cunku bnde ogrenciyim,bn kendi evimdeyim,esimleyim ama sinifimda cevremde cok var boyle ornekler..bnm tek avantajim kendi memleketimde evimde okumak ama bnm de harcligim 100 150 aylik :) esim destekcim o yuzden az yada cok parami yettirmeye calisiyorum ve son sinifa geldim,şükür:)

ben devlet bursu aldim yurt parasi da 110liraydi
yurt parasini babam oderdi baska para almazdm ,sadece devlet bursuyla gecindim
ayrica gereksiz alisveris yapmazsaniz aldiginiz burstan yurt parasini verebilirsnz
cunku yemegi yurtta yiyince ,elinize gecen parayi cafeye oraya buraya harciyosunuz
Hele kucuk bi sehirdeyseniz ve okulunuz yurdun hemen yanindaysa yeme de yaninda yat :)

Merhabalar üniversiteyi ailenin olmadığı farklı bir şehirde ve kimseden hiçbir maddi destek olmadan okumak mümkün mü. Devlet yurdu + 300 tl burs ve bulabilinirse part time iş ile tek başına okuyabilmek. Tanıdığınız ya da böyle okuyanız var mı mümkün mü
tabiki mümkün. bu durumda üniversite okuyan bir değil binlerce insan var. söz konusu kişi okumak istiyorsa her şey mümkün.. söz konusu kişi sakın cesaretini kaybetmesin. bu işin altından kalktığında çok ama çok güçlü bir insan olacak.

ayrıca part time iş üniversitelerde veriyor durumu iyi olmayan öğrencilere. ayrıca özel derste verilebilir. yabancı dil varsa çeviri yapılabilir.

Back
X