- 1 Ekim 2014
- 180
- 98
- 38
- Konu Sahibi Nvbianprincess
Ailenin gelirine bakıyorlar sanırım acaba onların yüksekmiydi onun için çıkmamış olabilirBir tanıdığımında babası Vefat etmişti devlet yurdu çıkmadı ilk sene.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Ailenin gelirine bakıyorlar sanırım acaba onların yüksekmiydi onun için çıkmamış olabilirBir tanıdığımında babası Vefat etmişti devlet yurdu çıkmadı ilk sene.
bence olmaz.Tabii bayan öğrenciden bayan öğrenciye değişir bir dünya masraf okudugun bölümünde masrafları dahil.Okuyanlara helal onların ihtiyacları diğer öğrencilere göre daha az demekkiYani olmaz mı diyorsunuz
canm benim bi arkadasında babası mühendis annesi devlette memurdu Ankarada yasıyorlardı birde cocuga devlet kredisi ve yurdu cıktı.Ama ev onun yasam tarzına daha uygun oldugu icin ev tercih etmisti yani zengin cocugunada cıkıyor devlet yurdu .Üniversiteyi sırf ortamı icin orgun eğitim oku derim.Onun dısında bana kalsa zaman kaybı acıkogretimde istedğin bölüm varsa ordan oku hemde calıs.Bu söylediklerim tıp mühendislik vs. gibi zor bölümler icin gecerli değil.Ailenin gelirine bakıyorlar sanırım acaba onların yüksekmiydi onun için çıkmamış olabilir
Dil kursuna falan gitmiycem çünkü zaten yabancı dil okuyacağım. Bu yüzden 3. 4. Senemde olursa özel derste veririm bulursam öğrenciKendini geliştirmek adına dil kurslarına ya da ne bileyim kariyer sınavları için (KPSS, ALES vs.) kurslara gidecekseniz bence part time iş ile aldığınız parayla birlikte buna bir de ihtiyaçları eklersek geçinemezsiniz. En temel ihtiyaçlarınızla, harcamalarınızı sıkı bir şekilde kontrol altında tutarak geçinebileceğinizi düşünüyorum. Devlet yurdu ve burs konusunda kimse emin olamaz ne yazık ki, bizim devletimizde böyle. Hadi burs çıkmasa kredi muhakkak çıkar ama yurdu bilmiyorum. Çok zor durumda olana bile çıkmayabiliyor.
Nerede okuyorsunuzBen de bu şekilde okuyorum ama okuduğun ile ilçeye göre değişir.
Hayır aksine maddi durumları iyi değildi.Ailenin gelirine bakıyorlar sanırım acaba onların yüksekmiydi onun için çıkmamış olabilir
konya nın ilçesindeyim,burada kiralar 300 tl ev arkadaşıyla filan hesap bölünüyor ama 4 yıllıklar hep ilde olur ve iller pahalı iş imkanın var ama yurt çıkmazsa özel yurt ve ev kiraları konya için söylüyorum yüksek.Nerede okuyorsunuz
1000 mi?arkadasım okuyor bende ünv ogrencisiydim son 1.aya kadar.
Devlet yurdunda değildi aylık 250 tl verdiği bi ev vardı 4 kız beraber yasıyorlardı.
devletten kredi alıyordu geridönüsümlü 330 tl.Ayrıca 3 yerdende 100 tlden burs baglatmıstı kendine durumu kötü diye yardım eden olmus.Öncelikle sunu söyliyim devlet kredisi başvurusu okul başladığında oluyor ocak ayında alıyorsun.Devlet yurtları 140 tl gibi bisey yine para vericeksin yani kantinleride cok pahalı,okulun masraflarıda var gidiceğin mesafeye göre dolmus parası okul esyaları vs...Ben aylık 1000 harcıyordum.
evet 470 kira diğeri fatura eve yiyecek vs.1000 mi?
Tek mi yaşıyorsun peki? Kira bölünmüyor mu?evet 470 kira diğeri fatura eve yiyecek vs.
ben güvenlikli büyük bir sitede yaşadım eşyalı lüks dairelerdi yurttan daha uygundu tabi. 950 normalde kira 2 kızdık.İlk sene yurtta kaldım 4kişilik odada 660 tlydiTek mi yaşıyorsun peki? Kira bölünmüyor mu?
Mumkun elbette :) yeter ki iste cnm,cevrem bunlarla dolu,cunku bnde ogrenciyim,bn kendi evimdeyim,esimleyim ama sinifimda cevremde cok var boyle ornekler..bnm tek avantajim kendi memleketimde evimde okumak ama bnm de harcligim 100 150 aylik :) esim destekcim o yuzden az yada cok parami yettirmeye calisiyorum ve son sinifa geldim,şükür:)Merhabalar üniversiteyi ailenin olmadığı farklı bir şehirde ve kimseden hiçbir maddi destek olmadan okumak mümkün mü. Devlet yurdu + 300 tl burs ve bulabilinirse part time iş ile tek başına okuyabilmek. Tanıdığınız ya da böyle okuyanız var mı mümkün mü
tabiki mümkün. bu durumda üniversite okuyan bir değil binlerce insan var. söz konusu kişi okumak istiyorsa her şey mümkün.. söz konusu kişi sakın cesaretini kaybetmesin. bu işin altından kalktığında çok ama çok güçlü bir insan olacak.Merhabalar üniversiteyi ailenin olmadığı farklı bir şehirde ve kimseden hiçbir maddi destek olmadan okumak mümkün mü. Devlet yurdu + 300 tl burs ve bulabilinirse part time iş ile tek başına okuyabilmek. Tanıdığınız ya da böyle okuyanız var mı mümkün mü