7 aylık, ya sürekli ağlatarak verilen eğitimi ben de desteklemiyorum ama oyuncağıyla oynayarak vs bi şekilde uyuması lazımKaç aylık bebek? Açıkcası iyi bir eğitim değil bu..
Bu dediğiniz uyku eğitimi zaten, ağlatarak eğitim dediğiniz sakinleştirip tekrar yatırıyorsunuz sizin anlattığınız yani, valla iç güdüsel başlıyor sonra bi bakmışsınız ayakta sallamışsınızİçgüdüsel olarak ilerlemeyi düşünüyorum ben ağlatarak eğitime karşıyım ağlatamam da. Yatağına koyucam ağlarsa alıcam kucağıma sakinleşince geri yerine koycam yine ağlarsa yine alıcam sakinleşince geri koycam yanında dururum ilk etapta başını severim elini tutarım ninni söylerim biraz yatagına alışınca ara ara odadan çıkıp geri gelirim bu şekilde yapmayı düşünüyorum henüz başlamadım. Hemen olmasını bekleme belki 1 hafta sürer alışması belki 1 ay haftaya falan baslıycam bende çalışmasam hiç ugrasmazdım kucagımda emerek uyuturdum o mutlu ben mutlu ama işe gideceğim için eğitim vermem lazım
Ay canım benim o kadar acıklı ağlıyor ki başını da okşasan susmuyor, bu salla dur olayını duymamışımtım bi onu deneyeyimAyakta sallamayı bıraktırmak için. Kadeneli azaltıyorlardı. 5 dk salla 1 dk dur gibi. Böyle böyle kademeli kademeli durdurarak azaktarak yavaş yavaş alıştırıyorlardı. Denemedim ama deneyecek olsam sanırım karanlık bir ortamda yanına uzanır elini tutar. Kaşlarını gözlerini yüzünü okşardım. Uyku zamanı olduğunu söyler gözümü kapatırdım. 1 hafta zorlanırdı muhtemelen ama sonra alışırdı diye düşünüyorum
Ay canım benim o kadar acıklı ağlıyor ki başını da okşasan susmuyor, bu salla dur olayını duymamışımtım bi onu deneyeyim
Ne biliyim koyun yatağına ağlayacak ağlasın alışacak falan diyorlar ben öyle yapamam yazık. Sallamadım ben hiç ama emerek uyuyor ama bazen çok uykusu geldiğinde arabada kucağımda uyuyakalıyor ama nadir yoksa genelde emmek istiyor uyumak için 2 haftaya deniycem bakalım nolcak çalışmasam yapmazdım uyusun istediği gibi emerek vs nasıl isterse ama işe başlıycam malesefBu dediğiniz uyku eğitimi zaten, ağlatarak eğitim dediğiniz sakinleştirip tekrar yatırıyorsunuz sizin anlattığınız yani, valla iç güdüsel başlıyor sonra bi bakmışsınız ayakta sallamışsınız
Çünkü yatakta uykuya dalmasi gerekiyor. Eğer müzik açarak uyutursanız müzik gece boyu çalmalı. Eğer emerek uyursa gece boyu emmeli ya da ayakta ise gece boyu ayakta olmalı. Uykuya nasıl dalarsa öyle olması lazım gecenin devamının. Yoksa uyanır ağlar aynı pozisyonda gözünü açmadığı için tekrar aynisini isterKendi başına yapabilen var mı gerçekten merak ediyorum benim de bebeğim 5aylık emzirerek uyutuyorum ve beşikte sallıyorum
Uyandığında beşikte sallamasam uykusu bölünüyor çok sık uyanıyor gece 6-7 kez uyandığımızı biliyorum
Ben bu gece 30saniye beşikte salladım 30 saniye durdum. 30 sn salladım 1 dk durdum. Tekrar 30 sn salladım 1 buçuk dk durdum. Böyle böle uyuyana kadar devam ettim tavsiye ederim
Yetişkin insanlarız bizim için bile alışkanlıklarımızı bırakmak kolay olmuyor. O sebeple ağlayıp direnecek bu değişikliğe siz kararlı olup onu sevgiyle şefkatle sakinleştirirseniz o da güvenle bu duruma alışacaktır korkmayın. Bu sayfanın içeriklerinede göz gezdirin umarım işinize yarar
Yatakta bıraktığımda uyumuyor iyiyse 1 saat öyle durur kendi kendine yine uyumaz en sonunda da ağlar , ağlamasını da istemiyorum krize girer gibi ağlıyorÇünkü yatakta uykuya dalmasi gerekiyor. Eğer müzik açarak uyutursanız müzik gece boyu çalmalı. Eğer emerek uyursa gece boyu emmeli ya da ayakta ise gece boyu ayakta olmalı. Uykuya nasıl dalarsa öyle olması lazım gecenin devamının. Yoksa uyanır ağlar aynı pozisyonda gözünü açmadığı için tekrar aynisini ister
Evet bu yöntem işe yarıyor kademeli olarak azaltıyor bebekte bu alışkanlığı. İşinize yaramasına çok sevindim.Ben bu gece 30saniye beşikte salladım 30 saniye durdum. 30 sn salladım 1 dk durdum. Tekrar 30 sn salladım 1 buçuk dk durdum. Böyle böle uyuyana kadar devam ettim tavsiye ederim
Memeyi birakinca gece uyanmalarnda ne yaptınız? Nasil gecti tekrar uykuya?Valla çocuklar zamanla uyumayı öğreniyor bence . Uyku egitimi denilen şeyin tamamen para tuzağı olduğunu düşünüyorum . Ayrıca çocuğa çaresizliğe alistitmaktan başka işe yaramıyor . Benim oğlum 2 yaşına kadar emerek uyudu. Memeyi bırakınca kendi kendine uyumaya alıştı hiç ağlamadı. Haaa tabi o 2 yaşına gelene kadar ben çok çektim. Çoğu gece uykusuz kaldım sabah işe gittim . Ama anne olmak ve çocuk büyütmek zor . Psikolojik olarak kendinizi buna hazırlayın bence.
Sallanmaya alıştıysa beşikte sallayın veya bir salıncak alın orda sallayarak uyutun .
Şimdi geceleri tekrar uyanıyor anne diye bağırıyor yanına gidince hemen uyuyorMemeyi birakinca gece uyanmalarnda ne yaptınız? Nasil gecti tekrar uykuya?
Ne guzel..ben de başarablsem keskeŞimdi geceleri tekrar uyanıyor anne diye bağırıyor yanına gidince hemen uyuyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?