kemoterapi alan arkadaşlar

aysun_5

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Ağustos 2011
12
0
bayramdan sonra kemoterapiye başlayacağım.bugün doktorumla görüştüm .izmir de.şifa üniversitesi hastanesinde olucam.neler yaşadığınızı bana ayrıntılı yazarmısınız lütfen.neler hissettiniz.canınız yandımı.yan etkileri.neleri yapmamalıyım ya da yapmalıyım gibi.doktorumun söylediğine göre ben ikinci aşamadaymışım.ve yaşımın genç olmasından dolayı bana ağır bir kemoterapi kürü uygulayacaklarmış.yaklaşık 8 ay sürecek dedi.çok korkuyorum ama kimseye söyleyemiyorum tabi.duygularınızı samimi bir şekilde paylaşırsanız çok sevinirim.ve şimdi neler hissediyorsunuz.bu korkularımı birileriyle paylaşmazsam deliricem sanki.beni en iyi siz anlarsınız biliyorum.ağlamıycam.ağlamıycam.ağlamıycam.kendime söz verdim. bi de eşime.aglamıycam.herşey çok güzel olucak.....

çok geçmiş olsun, ben konunuzu görünce yazmak istedim.. Bi cümleniz içimi cok yaktı, sıkmayın kendinizi ağlayın ki rahatlayın gevşeyin su an hissettiginiz her sey normal bence. Buraya 8 ay sonra herseyin cok güzel oldugunu yazacagınızı hayal edin.. Dua edecegim size.. Keşke elimden bişey gelse..

Öncelikle çok geçmiş olsun,Rabbim şifa versin inşallah. Kemoterapi almadan önce bilgi sahibi olmanız tedavi sırasında daha bilinçli olmanızı sağlar. Annem de 2 yıldır bu rahatsızlıkla mücadele ediyor. Kişiden kişiye değişmekle birlikte kemoterapi alan hastalarda genelde ilacı aldıkları her ilk gün mide bulantısı görülebiliyor. Bu sizi korkutmasın. Tedavi serumla olduğu için çok acı verici değildir. Ve en önemlisi kemoterapi sırasında kan değerleriniz normalin altına düşebilir. Zaten her alımdan önce kanınıza bakarlar. Eğer kan değerleriniz çok düşerse doktorunuza danışarak şu formülü uygulayabilirsiniz: 1,5 litre suyun içine 500 gram dut pekmezi,500 gram siyah çekirdekli üzüm ve 10 gram kadar kına kına bitkisi karıştırılarak kaynatılır.Kaynayınca suyu şerbet gibi süzülür ve aç karınla içilir. Haşlanan üzümler de yenir. Anneme uygulayıp çok faydasını görmüştük. Beslenmenize dikkat edin. En önemlisi de moralinize... İnanın, evet her şey çok güzel olacak!

Allah acil şifalar versin.

Hastalığınızın başında yakalanması sizin için çok güzel.Hem tedavi süreci hafif geçiyor hemde ağır kemoterapi görmeyeceğiniz için sonrasında toparlanmanız çok daha kolay oluyor.

Acı hissetmiyorsunuz.Sadece yorgunluk ve bitkinliğiniz oluyor..Hiç korkmayın.
Çevrenize, eşinize sıkı sıkı sarılın. Ve kendinize çok çok iyi bakın, çok iyi beslenin ve sizi üzen herşeyi kısa bir süre geride bırakın..

çok geçmiş olsun. babam da 6-7 kür kemoterapi almıştı. ailenizin desteği yanınızda olması çok iyi gelecektir. ağrı sızı malesef oluyor, halsizlik, bulantı, yemek yiyememe en çok zorlayan şeyler. biraz kilo vermeye başlayacaksınız. internetten size iyi gelecek bitkisel kürleri araştırabilirsiniz. İnşallah 8 ay sonra tamamen sağlıklı bir şekilde hayatınıza dönersiniz.

öncelikle çok geçmiş olsun.
kemoterapi ağrı sızı yapmaz ama hastalık nedeniyle ağrılar sızılar olabilir.
bol bol mide bulantısı en büyük yan etkisi. (mide bulantısı değil aslında resmen damarlarından geliyor o bulantı)
"kt..." diye başlayan süper minik bir hap var, dr un mutalaka verecektir ama olur da başka bir hap verirse bunu istediğini özellikle belirt lütfen (google a yazarsan bulabilirsin tam adını)
bağışıklık sistemin baskılanacağı için misafir ve ziyaretçi sayısını minimum düzeyde tutmaya gayret et.üzülürler, kırılırlar diye düşünme. özellikle grip falan varsa ziyaretçilerin arasında kesinlikle yanlarına çıkma. ziyaretçileri öpme, tokalaşma. bir bebek kadar savunmasız olacak vücudun.
bağışıklığını yükseltmek için bazı bitkiler ve şuruplar var, eczacıya danışırsan mutlaka önerecektir. (şurup yurtdışından geliyor biraz da pahalı ama çok işe yarıyor kan değerlerini de düzene sokuyor böylece tedavin aksamıyor)
muhtemelen kortizon verecektir dr aynı zamanda. tuzu minimuma indirmeye çalış (ben başaramadım deli gibi şişti vücudum) en az 5 lt su iç.
saçların 2.kürden sonra (yaklaşık 14.günde) dökülecektir.
onların dökülmesine ve seni etkilemesine izin verme, döküldüklerini hissettiğin an vur makineye kazı...

zor bir süreç.
Allah yardımcın olsun.
2,5 senedir dönem dönem yaşıyorum bunları.
3.evre idim 2'ye kadar düştük şükür.
Önce moral.... İçine hiç bir şeyi atmaaaa

Dualarım seninle....

çok geçmiş olsun. babam da 6-7 kür kemoterapi almıştı. ailenizin desteği yanınızda olması çok iyi gelecektir. ağrı sızı malesef oluyor, halsizlik, bulantı, yemek yiyememe en çok zorlayan şeyler. biraz kilo vermeye başlayacaksınız. internetten size iyi gelecek bitkisel kürleri araştırabilirsiniz. İnşallah 8 ay sonra tamamen sağlıklı bir şekilde hayatınıza dönersiniz.

Ağrı sızı kemoterapiden değil hastalıktan kaynaklanıyor.Hatalık ileri dereceyse ve kemiklere sıçramışsa bu durum yaşanılıyor malesef.

Allah tüm hastalara acil şifalar, dayanma gücü versin.

Ağrı sızı kemoterapiden değil hastalıktan kaynaklanıyor.Hatalık ileri dereceyse ve kemiklere sıçramışsa bu durum yaşanılıyor malesef.

Allah tüm hastalara acil şifalar, dayanma gücü versin.

babamın ileri dereceydi ağrısı çok olmamıştı ama dedemin ilk evredeydi ve henüz hiç bir yere metastas yapmamıştı fakat inanılmaz ağrıları oldu. kişinin yapısına bağlı.

babamın ileri dereceydi ağrısı çok olmamıştı ama dedemin ilk evredeydi ve henüz hiç bir yere metastas yapmamıştı fakat inanılmaz ağrıları oldu. kişinin yapısına bağlı.

Tabii olabilir.. Bu hastalık bağışıklık sistemiyle doğru orantılı.

Arkadaşlar merhaba bundan 1 yıl önce kanseri yenmiştim kemoterapi radyoterapi bitmişti fakat şimdi tekrar nüksetti ve sil baştan yaşıycam...Sormak konuşmak istediğiniz her ne varsa yardımcı olmak isterim daha öncekinde 6 kür almıştım ama bu kez 8 kür almam gerekiyor her ikiside 3. evre Allahım yardımcımız olsn laf aramızda tırsıyorum bu kemodan :)))) bence ağlamak isteyen bağıra çağıra ağlasın ağlamak güçsüzlük değil ki gayet normal dualarınızı eksik etmeyin nolur sizlerde benim dualarımdasınız kendinize çoookkk iyi bakın yeneriz biz bunuuuu :)

çok gecmıs olsun. azımlısın ne kadar guzel. ben hasta değilim ama hepımızın basına gelebıleceğını bılıyorum. bişeye ıhtıyacın var mı?

öncelikle çok geçmiş olsun.
kemoterapi ağrı sızı yapmaz ama hastalık nedeniyle ağrılar sızılar olabilir.
bol bol mide bulantısı en büyük yan etkisi. (mide bulantısı değil aslında resmen damarlarından geliyor o bulantı)
"kt..." diye başlayan süper minik bir hap var, dr un mutalaka verecektir ama olur da başka bir hap verirse bunu istediğini özellikle belirt lütfen (google a yazarsan bulabilirsin tam adını)
bağışıklık sistemin baskılanacağı için misafir ve ziyaretçi sayısını minimum düzeyde tutmaya gayret et.üzülürler, kırılırlar diye düşünme. özellikle grip falan varsa ziyaretçilerin arasında kesinlikle yanlarına çıkma. ziyaretçileri öpme, tokalaşma. bir bebek kadar savunmasız olacak vücudun.
bağışıklığını yükseltmek için bazı bitkiler ve şuruplar var, eczacıya danışırsan mutlaka önerecektir. (şurup yurtdışından geliyor biraz da pahalı ama çok işe yarıyor kan değerlerini de düzene sokuyor böylece tedavin aksamıyor)
muhtemelen kortizon verecektir dr aynı zamanda. tuzu minimuma indirmeye çalış (ben başaramadım deli gibi şişti vücudum) en az 5 lt su iç.
saçların 2.kürden sonra (yaklaşık 14.günde) dökülecektir.
onların dökülmesine ve seni etkilemesine izin verme, döküldüklerini hissettiğin an vur makineye kazı...

zor bir süreç.
Allah yardımcın olsun.
2,5 senedir dönem dönem yaşıyorum bunları.
3.evre idim 2'ye kadar düştük şükür.
Önce moral.... İçine hiç bir şeyi atmaaaa

Dualarım seninle....
bahsettiğiniz ilaç meşhur kytril olsa gerek :) sanırım ben bütün bulantı haplarını kullandım kytril, zofran, setron, metpamit vs... şimdi kanser nüksetti ve tekrar başlıyorum ve bu hastalığın en korktuğum yanı bulantı saçlarım dökülünce de çok tatlı oluyorum eminim sizlerde öyle oluyorsunuzdur allahım yardımcımız olsun hepimize şifalar versin inşaallah...

Cok gecmis olsun.Benim de arkadasim aliyor kemoterapi.Benim bildigim sadece seker.Sekerden kesinlikle uzak durulmasi gerekiyormus,cünkü seker azdiriyormus.Tekrar gecmis olsun...

öncelikle çok geçmiş olsun..
Allah'ım tüm hastalarımıza acil şifalar versin..
hastalığınız tam olarak nerede bilmiyorum ama yinede yardımcı olmak isterim..
benimde babam rahatsız ve kemoterapi alıyor..
zor bir süreç dikkatli ve sabırlı olmak lazım..
kulaktan dolma bilgilerle asla moralinizi bozmayın korkmayın..
benim babam korkudan diş bile çektiremezdi şuanda kemo alıyor..
ağrılı sızılı bir işlem değil serumdan alıyorsunuz zaten ilacı..
mide bulantınız oluyor biraz (ama kişiden kişiye değişiyor, bizde olmadı çok şükür)
bizim ağrımız sızımızda olmadı..
ama ilaç aldıktan sonra çok dikkatli olun güçsüz kalmayın kesinlikle..
yiyebileceğiniz her şeyi yiyip için kan seviyesi çok önemli çünkü..
Allah herkesin yardımcısı olsun..

bahsettiğiniz ilaç meşhur kytril olsa gerek :) sanırım ben bütün bulantı haplarını kullandım kytril, zofran, setron, metpamit vs... şimdi kanser nüksetti ve tekrar başlıyorum ve bu hastalığın en korktuğum yanı bulantı saçlarım dökülünce de çok tatlı oluyorum eminim sizlerde öyle oluyorsunuzdur allahım yardımcımız olsun hepimize şifalar versin inşaallah...

saç dökülmesi herkes de olmuyor gördüğüm kadarıyla..
ayrıca hiç üzülmemek gerekir dökülenlr dahada gür çıkıyor çünkü..

Amin.
evet bahsettiğim ilaç kytril idi. ilaç adı vermek yasak olabilir diye yazmadım.
Ben de neredeyse hepsini kullandım bi bu bana iyi geldi.
Size de çok çok büyük geçmiş olsun......

Saçlar dökülünce ayrı bir hava oluyor canım.
Kışın azıcık üşünüyor ama olsun...

Çok geçmiş olsun bu derdi yaşayanlara, benim de annemin tedavisi devam ediyor halen. Mide bulantısına karşı zencefilli şeker önerebilirim.

Bağışıklık sisteminin güçlenmesi için de kırmızı havuç, kırmızı pancar salatası ve zerdeçal öneririm. Bir de her ca sitesinde ve forumunda önerdiğim bir link var. Amerika merkezli bir forum. Hastalar bizzat kendileri yazıyorlar genelde. Breastcancer.org Discussion Boards - breast cancer discussion forums sitenin adresi bu, discussions alt başlığı altında aynı şeyleri yaşayan birçok insan var. herkes yaşadıklarını paylaşmış.Ben çok faydasını gördüm. Çok umutlandım, en moralimin bozuk olduğu zamanlarda bu siteden insanlarla yazıştım, ingilizcesi iyi düzeyde olan arkadaşlara tavsiye ederim.

Allah şifanızı versin tez zamanda. Nasıl bir his olduğunu biliyorum.

8 ay deyince hergün değildir korkma..kanseriniz nerenizden çıktı....2haftada veya haftada bir verirler.....vücuttan vucuta değişiyor....kimisi ağrıyı ve bulantıyı hissetmiyor....kimisi hassas oluyor herşeyi hissetiyor....benimki 4 ay felan sürdü....2 haftada bir verildi...ben ağrıya çok duyarlı olduğum için ağrılarım oldu...benimle beraber 20yaş büyük kadın aynı doz ilaç verildi fakat onun ne ağrısı oldu nede bulantısı....yaşamak istiyorsa insan herşeye katlanıyor.....bu günleride atlatacaksın.....inş sağlığına kavuşursun...kanser hastaları yaşamanın değerini bilen insanlar diyorum hep.....hayatlarına devam etmek için neere katlanıyorlar....vucudu sağlam olupta intihar eden insanlarıda kınıyorum....bu hastalıktan sonra hayatın değerini daha çok anladım...