Kemik eğriliği (septoplastı veya SMR) operasyonu hakkında görüşlerinize ihtiyacım var

KristaLBebeK

.•*´¯`♥ الله ♥
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2011
4.060
18
merhaba arkadaşlar
allah nasip edersen ikinciye 7 eylülde burun ameliyatım var bundan 2 sene önce özel bi hastanede aynı operasyonu geçirmiştim..fakat doktor olduğunu zanneden şahıs hiç bir şey yapmamış aynı olduğu gibi duruyormuş burnum 2 sene önceki ameliyattan sonra 3 doktora gittim hepside hala kemiğin eğri olduğunu söyledi...şimdi 2. operasyonu geçiriceğim sizinde başınıza böyle tahlilsizlikler geldimi? ameliyattan sonra burnunuzun yapısında değişiklik oldumu, genel anestezimi yoksa lokallemi yapıldı, bana yaşadıklarınızı, tecrübelerinizi yazzarsanız sevinirim arkadaşlar...

Aynısı bende de var ama ben ameliyat olmadım,eninde sonunda olmam gerekiyormuş ilerde tamamen kapanır nefes alamazsın demişti dr.
ama ablam ve kuzenim oldular bu ameliyatı
ertesi gün taburcu oldular
artık silikon tamponlar da var can yakmayan
genel anezteiyle oldular ve de kuzenim dalga geçer hep
ameliyattan sonra fazla nefes,oksijen çarptı beni diye :))

canım hayırlısı olsun bence sende bekleme fazla en kısa zamanda ol ameliyatını
benimde ilk ameliatım lokal anestezi ile oldu bakalım bu genel olucak sanrım ben aslında soğuk kanlıyımdır ama içimde bi kıpırtılık var korkorum :)))

arkadaşlar aranızda bu ameliyatı yaşayan yokmu?

Son düzenleme:
hiç kimse yardımcı olmadı(( neden acabakii bu ameliyattan olan yokmu yoksa koca forumda(( yoksam siz beni begenmiyormusunuzzz.........

sanki aynı benim yaşadıklarımı anlatıyorsun.benimde 2 ameliyatım olacak.dr araştırıyorum.dr çok önemliymiş.canım benim ben yeni üyeyim.mesaj yazıyorum ama sanırım geç oldu.2. ameliyatını kime nerede oldun? ben süreyya şeneldir´i düşünüyorum ama olumsuz bir yorum görünce hemen vazgeçiyorum.çok kararsızım.

bugün doktorum bana da ameliyat dedi ve 20 eylül tarihini verdi. Daha önce hiç ameliyat olmadım ve çok korkuyorum. Doktor yüzümden anladı korktuğumu 20 dk operasyon olacak, burnunun şekli değişmeyecek , şişme morarma olmayacak diyerek teselli etti. bakalım artık inş. her şey yolunda gider

canım ben 8 eylülde ameliyatımı oldum şuan hala içinde yara olmasına rağmen rahat nefes alıorum düzelince nası nefes alırım bilmem artık düşünemiorum :) bende ilkini özel hastanede oldun bu ikinciyi samatyada oldum çokta memnun kaldım özel hastane gibi ilgilendiler valla ataköy hastanesine gittim orda 3.5 istedi doktor..sonra aile doktoru gündüz kumbasar var ona gittim oda 4-5 milyar istedi :) eşim yapalım dedi ama o kadar para vermeye gönlüm razı olmadı alt tarafı bi kemik yani :)o parayı oğlumun ve kocişimin doktor masraflarına harcarım daha iyi die düşündüm :)) ve hiç para vermeden samatyada oldum :) seninde allah yardımcın olsun inan ilk ameliyattan öyle farklıki anlatmam sana çok geçmiş olsun.....

canım inşallah genel anestezili yaptırıosundur.. Lokal anestezi ile yapılan brun kemiği ameliyatları hiç bir işe yaramıyormuş. Sadece alttan öylesine zemini düzeltiyorlarmış...bak benim 2. Operasyonum 1.5 saat sürdü kemik s şeklindeymiş önceki doktor bi b.k yapmamış ilk ameliyatta 15-20 dk. Sürmüştü hemde sanki sanırsın burnum kanamış pamuk koymuşlar gibi bişeydi bu ikincide bayağı canım yandı tamponlar öldürdü beni çıkartılışı deilde içerde oluşu çok kötü bişi :)) neyse sende olmuşsundur herhalde geçmiş olsun allah şifa versin

teşekkür ederim canım... ameliyat öncesi giremedim internete...herşey bitti ve evimdeyim... Devlet hastanesinde ve genel anestezi ile oldum ameliyatı. herşey çok şükür yolunda gerçekten iyi bir doktora ve hemşireye denk geldim. Tek kuruş ödemedim bence de en iyisi devlet hastanesi. Zaten bizim hastane yeni yapım. tek kişilik odada rahat rahat oldum. Ama zormuş ya en basit ameliyat bile olsa bıçak altına yatıyorsan zor. Ameliyatta bişey yok öncesi verilen ilaçlarla cesurlaşıyorsun bayıldığın için sanki 1 saniyede uyumuş uyanmış gibi oluyorsun ama sonrası:18: ben hayatımda öyle bir baş ağrısı görmedim. Tamponlar da çok sıkıntı veriyor sünger de olsa... Ama ameliyat gecesi hemşirem çok iyi bir kadındı. Allah razı olsun ondan. sürekli yanımdaydı. 2 gece kaldım 2. gece bir erkek hemşir mi deniyo tam bilemicem işte vardı. ne iğne yaptı ne bişey klimayı aç çok su iç. bişey yok. ne desen kadın merhameti yok tamponların alınma anı zaten allahımmmmm. neyse bitti geçti... doktor herşey yolunda dedi ve 5 ekimde kontrole gidicem. şu an kendimi çok iyi hissediyorum.Allah herkese şifa versin. Kesinlikle sağlık dışında herşey boşşşşş.... öpüyorumm

canım çok geçmiş olsun hangi hastane o öle kıss :)) bende oraya geleydimm şakaa şakaaa bende çok memnundum valla doktorlardan yani hemşireler biraz söylemesi ayıp meymeletsizdi.ama ameliyattan önce ameliyat hemşiresi geldi yanım bayağı bi bilgiler verdi sanki dersin ablam çok iyiydi o valla :) canım evet amelyat sonrası çok berbat tükürüğünü bile yutamıosun ama sonrası çok güzel nefes almak harika bence kimin böyle bi şikayeti varsa biran önce olsun bekletmesin hiç...yine yaz görüşelimmm bide bişi sırucam ben ayın 8 de ameliyat oldum bir hafta sonra kontrole gittim dikişleri falan hiç almadı kendimi düşücek acaba diorum ama hiçte düşeceği yok elimle çekiorum biraz ipin uundan acıo senin bi fikrin varmı?

Bak ben de onu soracaktım vallaha... dün aynayla baktım burnumun içindeki ipe... Eyvah dedim 5 ekimde bi de dikiş mi alınacak diye:2: Sen benden daha önce olduğun için daha tecrübelisin. Ben o zaman korkmadan gideyim kontrole.. Peki sormadın mı doktora? Ben gidince sorayım ... Bence kendi haline bırak çekiştirme.kendiliğinden düşecek ki doktor almamış onları. kendiliğnden atar diye tahmin ediyorum. Ama kesinlikle oynama onlarla o kadar acı çektik yeniden bi arıza çıkarmasın di mi?

haklısınn canımm ama napimmm elin gidio hep :))) hala acıo burnum zatennn....bakayımm bende öyle tahmin ettiğim için hiç aklıma somak gelmedi kendiside birşey demedi bir hafta daha bekliyeyyim ondan sonra randevu alıp tekrar gitmeyi düşünüorum senin ağrıların nasıll acaip akıntı geliodimi :)) bide içi çok çabuk kabuk bağlıyo ben sürekli vazelin sürdüm kulk pamuğu ile zeytin yağıda sürebilirsin kabukları yumuşatıp daha kolay düşmesini ve nefesi rahatlatıyor...hadi bakalımmmm sende son durumlarını yazzz öptümm

benim çok şükür ağrılarım yok fakat burnumu ağırlaşmış gibi hissediyorum... Yüz mimiklerimi pek kullanamıyorum geriliyo çünkü... Doktor bana kabuk bağlamaması için tuzlu su önerdi spreyli şişeye koy sık sık uygula dedi ama ben ilk gün hiç uygulayamadım sonraki günler sıktım ama bilmiyorum gene de kabuk bağladı galiba çünkü geriliyor... İlaçlarıma devam ediyorum işte... bir tane sprey vermiş, antibiyotik hap, ağrı kesici ve alerji hapı... Bir de hava sıcak olmasına rağmen üşüyorum ben... Belki psikolojik belki ilaçlardan canım ya işte böyle... Zoru gitti ya çok şükür nefes almak burundan harika

Hmmm mimik kisitlamasi bendede var sekerim ) bakalim haftaya saliya kadar beklicem dikisler icin dusmesseler gidicem bi doktora cunku dikis yerlerim cok aciyor canim o usume bendede oldu battaniyelerle yttim hastaneden ciktiktan sonra evde orme yeleklerle gezdim o sicakta herhalde narkozun etkisi birde benim agzimin icinde aft gibi derin yaralar olustu dislerim cok sizladi bir hafts surdu sizlamasi valla sendede olddumu canimm

benim ağzımda yaralar olmadı canım. belki ilaçlar yüzündendir. Ben doktora kontrole gittim dikişler kendi düşecek dedi. 15-20 güne kadar düşermiş. O dikişler beni de rahatsız ediyor sürekli elim oraya gidiyor

:))) neyse hayırlısı ile atlattık canım kazasız belasız :))) beim 6 yaşında bi oğlum var bugün kendisi görmedi ama bi ayağıyla burnuma tekmesi geldi varyaaa öldüm öldümm dirildim resmen :)) herhalde iyileşmesi uzun sürücek :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…