Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Keltoşluğuma Çözüm Önerileri

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri

eser miktarda enerji

introvert
Pro Üye
22 Eylül 2018
1.055
831
Merhaba Güzel Kadınalar :KK36:

Liseye kadar saçlarım oldukça gürdü. Liseden sonra tiroid problemim çıktı ve saçlarım da dökülmeye başaldı. Şu an için hormonel hiçbir sıkıntım yok. B12 değerim biraz düşük. Ama ben keltoş oldum. Şişman birisiyim. Kan değerlerime baktırdım ve doktorum herhangi bir sıkıntı görmedi değerlerde. Kilomu fazla buldu.

İsmail Türüt'ün kadın versiyonu gibiyim. Aşırı terleyen bir yapım var. Kışın bile terlerim ve bu durum maalesef ki toplum içerisinde beni rezil duruma düşürüyor. Özellikle de kafa kısmım çok terler. Spot ışıklı bir ortamda ya da gün ışığında biraz bile başım terlese keltoşluğum ortaya çıkıyor. Üzülüyorum, utanıyorum...

Aşağıda fotoğraf da paylaşacağım. Benim durumumda daha önceden olan ve çözüm yolu bulan arkadaşalarım tedavi sürecini paylaşmanızı rica ederim.
20201203_122339-1.jpg
20201203_122342-1.jpg

Pcos sorunum yok. İnüsilin sınırda gibi bir şey. Doktorum ilaç yazma gereği duymadı. Çevremdeki şişkolar benim gibi değil. Ciltleri bebek gibi, saçları güzel... üzülüyorum ister istemez

İnsulin direnci mikroinflamasyona sebep oluyor. Genetik yatkınlıgi olan kişilerde etki ediyor elbette. Hepinizin vücudu farklı. Ona bakarsanız covidden ölen 20 yaşında sağlıklı insan da var 80 yaşında kurtulan ihtiyarlar da var. Herkes aynı olamaz. :)

Öncelikle tabiki kan değerlerinizin iyice bakılmasını öneririm. Onun yanında bitkisel bir sabun var Bıttım sabunu diye. Benim doğum sonrası aşırı aşırı saçım dökülmüştü öyleki önler açılmaya başlamıştı. Ki benimde tiroit problemim vardı muhtemelen o yüzden bu kadar çok dökülmüştü. Bu sabunu aldım ve en fazla 4 kez falan kullanmışımdır. Açılan yerler dolmaya başladı önlerden yeni saçlar çıkmaya başladı. Bi araştırın isterseniz. Hormonal Bi durum yoksa işe yarayabilir. Tabi her sabun gibi saçı Biraz sertleştiriyor.

Öncelikle tabiki kan değerlerinizin iyice bakılmasını öneririm. Onun yanında bitkisel bir sabun var Bıttım sabunu diye. Benim doğum sonrası aşırı aşırı saçım dökülmüştü öyleki önler açılmaya başlamıştı. Ki benimde tiroit problemim vardı muhtemelen o yüzden bu kadar çok dökülmüştü. Bu sabunu aldım ve en fazla 4 kez falan kullanmışımdır. Açılan yerler dolmaya başladı önlerden yeni saçlar çıkmaya başladı. Bi araştırın isterseniz. Hormonal Bi durum yoksa işe yarayabilir. Tabi her sabun gibi saçı Biraz sertleştiriyor.
Teşekkür ederim. Evde sabun var şansıma. Sabah uygulayacağım :)

X