• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları Kelebek vertebra(omur) ve kifoz(kamburluk) hakkında bilgisi olanlar lütfen!!!

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

zencefil16

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
28 Mayıs 2012
291
153
103
Bursa
Arladaşlar bebeğimin onurgasında kelebek vertebra ve kifoz artışı saptandi. Yani birleşmesi gereken kemikler çapraz bi şekilde bi araya gelmiş ve tam olarak birleşmemiş. Buna bağlı olarak doktor belki kamburluk gelişebileceğini söyledi. Bu durumla karşılaşanlar var mı beni de bilgilendirir misiniz lütfennn

Arladaşlar bebeğimin onurgasında kelebek vertebra ve kifoz artışı saptandi. Yani birleşmesi gereken kemikler çapraz bi şekilde bi araya gelmiş ve tam olarak birleşmemiş. Buna bağlı olarak doktor belki kamburluk gelişebileceğini söyledi. Bu durumla karşılaşanlar var mı beni de bilgilendirir misiniz lütfennn

benim bebeğim 2 yaşında.buna benzer sorunu bizde yaşıyoruz.benim bebeğimin bel kemiğinde hafif yukarı doğru çıkması söz konusu.doktora götürdük.emar istedi.bende daha emarı cektiremedim.emar genel anestezi altında yapılıyor.anesteziden korktuğum için bi türlü cesaret edemedim.ama yaptıracam.doktor belki kifoz olabilir dedi.kifozun bi şekilde tedavisi olduğunu biliyorum..çok ilerlemesi durumunda ameliyatla düzeltilebiliyor.geçmin olsun canım.

benim bebeğim 2 yaşında.buna benzer sorunu bizde yaşıyoruz.benim bebeğimin bel kemiğinde hafif yukarı doğru çıkması söz konusu.doktora götürdük.emar istedi.bende daha emarı cektiremedim.emar genel anestezi altında yapılıyor.anesteziden korktuğum için bi türlü cesaret edemedim.ama yaptıracam.doktor belki kifoz olabilir dedi.kifozun bi şekilde tedavisi olduğunu biliyorum..çok ilerlemesi durumunda ameliyatla düzeltilebiliyor.geçmin olsun canım.

ben de cevabın için teşekkür ederim senin bebeğine de geçmiş olsun. ben mr ı anestezi verdirmeden çektirdim. önce sakinleştirici ilaç verdiler sesten uyandı sonra toz bi karışım verdiler o şekilde derin bi uykuya daldı aynı baygın gibiydi 3 saat falan uyudu ama bi sıkıntısı olmadı çok şükür. bizim de 6 ayda bi kontrolümüz olcak ama başka doktorlaradagitmeyi düşünüyorum . benim oğluma beyin cerrahı, ortopedi ve çocuk doktoru bakı ama bana çocuk nöroloji uzmanına götürmemi tavsiye ettiler. inşaallah çocuklarımız bi sıkıntı yaşamaz

Back