Kehribar taşı

Archpa

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
8 Ağustos 2015
1.855
2.317
133
kızlar kehribar taşı bebeklere iyi geliyormuş. Enfeksiyon, mide bulantısı, ateş, nazar gibi durumlar için takıyorlarmış. Bir arkadasımda benim gebelikten dolayı midem çok bulandığı için sana da iyi gelebilir al istersen dedi sertifikalı kehribardan. Sizce iyi gelir mi mide bulantıma?

Dene istersen ben duymamıştım
14. Haftaya kadar bulantım da geçmedi
Sonra birden iyileştim
16. Haftaya kadar 2-3 kere kusma oldu sonra bitti
Umarım bir an önce geçer rossmann da bulantı bilekliği de var ucuz bişey onu deneyebilirsin
Ben öğrendiğimde bulantılarım bitmişti

Ben kehribarın olayının psikolojik olduğunu düşünenlerdenim.
Kızıma diş çıkarma döneminde alacaktım, araştırınca vazgeçtim.
Bilimsel bir faydası yok, zararları ise doğru dürüst araştırılmamış. Devamlı tenine değen bir şeyden emin olmadan kullanamazdım.

Kehribar kolyesi ve bileziği almıştım bebeğime kolay diş çıkarsın diye. Diş etleri ilk yaşıyla beraber kabardı. Huzursuzlandı doktora götürdük dişten dedi. Kolyesini taktim takalı dişlerini çıkarmadı bir türlü yaaa. Sıkıldım bu durumdan çıkardım kehribarı. 20 aylık oldu ilk dişi yeni görünüyor dişetinin altından.

Faydası olduğunu iddia eden var, zararı var mıdır bilmiyorum.
Ama bununla ilgili bilimsel bir yayın görmüştüm.
Hatta su an bir göz gezdirdim bulamadım,
Ama ana fikri şuydu,
Kehribar taşının bir faydası olduğu gözlemlenmemiş.
Ama, bir faydası varsa da, taşla deri temas ettikçe vücuda deriden emilen bir çeşit agrı kesici olabileceği yönünde faydası olabilir.
Bu da çocuktan çocuğa ve taşa bağlı olarak, kontrolsüz bir doz olacağından tavsiye edilmiyor.
Ayrıca kanada, Avustralya ve Amerika sadece bu taşın kullanımı ile ilgili kataloglar çıkarmış, çocuklar koparma, boğulma, yutma vs ye dair.

Ben taşların enerjisine falan çok inanan biri değilim, kendi çocuğumda da kullanmadım. Taş sonuçta kendine faydası yok :))

Kehribar bir taş değil, ağaç recinesi. Zararı olacağını sanmam.

Ben çok severim şahsen.

kızlar kehribar taşı bebeklere iyi geliyormuş. Enfeksiyon, mide bulantısı, ateş, nazar gibi durumlar için takıyorlarmış. Bir arkadasımda benim gebelikten dolayı midem çok bulandığı için sana da iyi gelebilir al istersen dedi sertifikalı kehribardan. Sizce iyi gelir mi mide bulantıma?

Ben dogal taslara inaniyorum. Bende akik ve unakit tasindan bileklikler kullaniyorum. Bazi donemler yalitmak gerekiyor bas agrisina sebep olabiliyor. Hatta bas agrisindan doktora gittim bilmiyordum yalitilmasi gerektigini. Doktor bana deli gozuyle bakti cunku bende ne migren ne baska bi rahatsizlik yoktu. Annemin arkadasinin kizida aynk sebepten gitmis oyle ogrendim yalitilmasi gerektigini.Cokta faydasini gordum. Ilk donemler cok negatif ve agresiftim. Bayagidir kullanmiyodum bileklikleri aklima gelince kullanmaya basladim simdi kotu seylerde takilip kalmiyorum. Denemek lazim diye dusunuyorum

ben kizimda kullandim sertifikali bogulmaya karsi aralari dugumlenmisti..geceleri asla takmadim gunduz gozumun onundeyken takiyordu. taktigi zamanlar daha sakin daha uyumlu bir cocuktu. disleride buyuk kizima oranla cok daha rahat cikti. agac recinasi vucudun isisiyla deri altindan emilim yapiyor.
sizin bulantiniza iyi gelebilecegini pek sanmiyorum ama..

Bence bir ise yaramiyor. Zaten 13.haftana gelmissin cok buyuk ihtimal gececek seni ki de artik. Ben olsam birkac hafta daha beklerdim.

Ben dogal taslara inaniyorum. Bende akik ve unakit tasindan bileklikler kullaniyorum. Bazi donemler yalitmak gerekiyor bas agrisina sebep olabiliyor. Hatta bas agrisindan doktora gittim bilmiyordum yalitilmasi gerektigini. Doktor bana deli gozuyle bakti cunku bende ne migren ne baska bi rahatsizlik yoktu. Annemin arkadasinin kizida aynk sebepten gitmis oyle ogrendim yalitilmasi gerektigini.Cokta faydasini gordum. Ilk donemler cok negatif ve agresiftim. Bayagidir kullanmiyodum bileklikleri aklima gelince kullanmaya basladim simdi kotu seylerde takilip kalmiyorum. Denemek lazim diye dusunuyorum

Yalıtmak nasıl oluyor?

Ben bebeğime kullanmadım.
Oğlum dişlerini cok erken çıkarmaya başladı. Uç aylıkken ağzının suyu cok akıyordu dişten dolayı. Oğlumu kim görürse bu kolyeyi tavsiye etti. Ağiz suyunün akmasini durduruyormuş. Ama bana saçma ve tehlikeli geldi. Çünkü bu anatomik ve olagan bişey ve bunu engellemenin doğru olmadığını düşündüm.

Migde bulantisina B6 vitamini iyi geliyor. Buda ev yogurdunda yeterli var birde icine taze limon sikilmis su hem dogal yan etkisi yok dene bence limonlu su fazla kilo almanida engelliyor ben günde iki litre icerdim bebegim 3.600 dogdu ben hamilelik baslangicindan itibaren 8 kilo verdim doguma kadar

Limonlu su içmeni tavsiyt ederim. Ben öyle yapıyordum. Çok katlanilmayacak bir bulantim olmadı. Bir de sağlıklı beslen. Kızartma, hamur işi vs. Yeme. Gebesin diye zorlayanlar olabilir, kulak arkası et. Ben gebeligim boyunca yedi buçuk kilo aldım. Oğlum zaten üç buçuk kiloydu. Hepsi hemen gitti. Emzirirken de daha fazlası gitti. Sağlıklı beslenirsen miden yorulmaz, daha az bulantin olur.

ben kizimda kullandim sertifikali bogulmaya karsi aralari dugumlenmisti..geceleri asla takmadim gunduz gozumun onundeyken takiyordu. taktigi zamanlar daha sakin daha uyumlu bir cocuktu. disleride buyuk kizima oranla cok daha rahat cikti. agac recinasi vucudun isisiyla deri altindan emilim yapiyor.
sizin bulantiniza iyi gelebilecegini pek sanmiyorum ama..
Berden aldığınızı özelden yazabilir misiniz kızıma düşünüyorum ben de

Konu sahibi size de çok geçmiş olsun bi fikrim yok malesef

Kızlar değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederim inşallah kısa zamanda bulantılarım geçer sagolun

1 aydır kızım için aldım kullanıyorum.Diş için almıştım 8 aylık şimdilik çıkmadı salyayı birazcık azalttı.Onun dışında şimdilik gözle görülür bir etkisi yok .Bulantı için duymadım hiç.

Kızlar değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederim inşallah kısa zamanda bulantılarım geçer sagolun
bulanti icin onerebilecegim sabah açken kahvaltidan once hakiki zeytinyaginin icine az kekik atin, ekmeginizi banarak yiyin..buyuk olcude gunu kurtariyor..midedeki yanmayi bulantiyi aliyor. buyuk kizimda cok cekmistim bulantidan..kurtaricimdi.

bulanti icin onerebilecegim sabah açken kahvaltidan once hakiki zeytinyaginin icine az kekik atin, ekmeginizi banarak yiyin..buyuk olcude gunu kurtariyor..midedeki yanmayi bulantiyi aliyor. buyuk kizimda cok cekmistim bulantidan..kurtaricimdi.
Tesekkür ederim yarın sabah mutlaka deneyeceğim

Back
X