Merhaba arkadaşlar
Birkaç gündür kefirle uğraşıyorum. İkinci kez mayalama yaptım, bundan 24 saat önce ılık sütü bir kavanoza koydum içine kefir tanelerini attım ağzını streç film ve gevşek bir kapakla örtüp battaniyeye sarılı şekilde yüklüğe koydum. Az önce bir baktım kavanozun yarısı şeffaf beyaz bir su üstü de kaskatı tuhaf peynir gibi birşey olmuş. bilmiyorumkismile
Şimdi buzdolabına koydum ama bu da neyin nesi, süzmem mi gerek hemen? Ben iki gün mayalatıp ekşi lefir yapmak istiyordum öyle seviyorum ama hemen mi süzmem gerekir?
Buz dolabına koydum ama çıkarayım mı?
.
kefir tanelerini nerden buldunuz??
Hmm olur bir de battaniyeye koymadan denerim yarın.
Bir sorun daha olacak, kefiri süzgeçe döktüm, aslında henüz plastik süzgeçte edinemedim kevgirle yapmaya çalıştım bu seferkini kefirin dibinde sütler de topak topak kefir tanesi gibi olmuşlardı temizlemesi çok zor oldu, bıçakla gördüklerimi teker teker ayıkladım mecbur ama böyte olmaz herhalde değil mi siz ne yapıyorsunuz?
Yoksa siz mayalayacağınız zaman o yoğurdumsu topaklarla beraber mi atıyorsunuz sütün içine?:içelim:
Kesinlikle metal kaşık vs. kullanmayın,tahta veya plastik kaşıkla karıştırın naapıcaksanız..
Birde mayalarkende plastik bir kapta mayalıyosunuzdur umarım..
Google'de kullanımıyla ilgili ayrıntı var oradan yararlanabilirsin..
Ben kabızlık için kullanıyorum bayağı faydasını görüyorum..
Ankara Üni. ziraat fakültesinden geldi. Neden sordunuz? :)
bende mayalamak istiyorum da onun için
herkese veriyorlar mı ?
Arkadaşım kefiri aldığın dükkanın adını burdanda yazarmısın bende almak istiyorum ve neler için kullanıyorsunuz kefiri yazabilirmisiniz şimdiden teşekkürler.
Arkadaşım kefiri aldığın dükkanın adını burdanda yazarmısın bende almak istiyorum ve neler için kullanıyorsunuz kefiri yazabilirmisiniz şimdiden teşekkürler.
Ümitköy de Mesa Koru plaza var herkes bilir, onun altında migros var, migrosa girer gibi giriyorsunuz solda dükkanlar var o dükkanlardan bir tanesi agroland doğal ürünler satıyor, oraya gidip ve ya tel varsa arayıp, isminizi yazdırıyorsunuz maya istiyorum diye onlar da bir kaç gün içinde getiriyorlar. Yanlız maya istiyorum deyin mutlaka normal kefir getirmesinler yanlışlıkla.
Bir tane de doğal ürünler satan gene çay yolunda arcadium da bir dükkan var orası da getirtiyor olabilir.
Ama en iyisi gidip Ankara Ziraat fakültesinin kendisinden almak. Çayyolunda ziraat fakültesinin yeri açılmış en iyisi gidip direk oraya sormak burada web sitesi var pek bir bilgi yok ama belki fotograflardan anlayabilirsiniz nerde olduğunu.
Sevgili ssheker07 ben herhangi birşeye iyi gelsin diye değil de domuz gribi salgı sırasında bağışıklık sistemimi güçlendirsin diye içmeye başlamıştım hala devam ediyorum içinde bir sürü yararlı vitamin var, vücuttan toksinleri atıyor, genel sağlık için çok iyi. İçtiğim halde cildim bile düzeldi çünkü vücuttaki dengesizlikleri de gideriyor. Kefirin faydalarını google dan arattım şöyle birşey buldum okumak isterseniz kapsamlı bilgi verilmiş.
bi de tam olarak nasıl yapılır tarifini werebilir misinzzz???yarın hemen alayım yapayım opuyorumnanaktan
Kefir tanelerini öyle ayrıntılı yıkamak falan gerekmiyor. Tekrar sütün içine koyup mayalayabilirsin. Ben de cam kavanozda mayalıyorum. Mutfağım mayalanma için yeterli ısıda, o yüzden battaniyeye falan sarmıyorum. Karanlık olsun diye mutfak dolabının içine koyuyorum 24 saatte gayet güzel mayalanıyor. Ama acilen plastik süzgeç almanı öneririm. Bi süre bulamadım ama sonunda Ankamall Migros'tan aldım çay süzgeci büyüklüğünde, yeterli oluyor. Ben de kefir yediğim zamanlarda tuvaletim düzene giriyor. Acaba kendi kuruntum mu diyordum ama bi arkadaş kabızlığı için yediğini söyleyince emin oldum. Arkadaşlar Kafkasların 100 yılın üzerinde yaşamasının sırrının kefir olduğu söyleniyor. Oldukça faydalı..Tadı da hiç öyle çekinilecek türden değil. Ben ilkönce iğrenir miyim acaba demiştim ama tattıktan sonra "bunu ben normal besin olarak bu kadar faydalı olmasa da yiyebilirim ki" demiştim. Ayran-süt arasında kalmış bir tat işte cokacimcoook
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?