Kefir Mucizesi

almak isteyen olursa ben bugün migrostan aldım
endanem kefir mayası süleyman demirel üniversitesi üretime geçirmiş.
ben çoğalandan aldım tek kullanımlıkları da var.
daha önce bi arkadaş vermişti onu kullanıyordum ama sonra ekşidi bozuldu atmıştım,nezamandır arıyodum tadı ayran gibi bence çok güzel.

Hazır kefirler hakkında bilgisi olan var mı? Evde hazırlayamanlar onu alsa olur mu?

evet kızlar 1,5 aydır çok düzenli olmasada kendi mayaladığım kefiri içiyorum.sabah 1 bardak kefir ve 1 avuç bademle kahvaltı yapıyorum ve 4 kilo verdim.sadece kahvaltımı değiştirdim onun dışında beslenmem değişmedi.sporda yapmadım.165 boy 61-62 kilodan 57 ye düştüm.ve daha önce diyet ve sporla düşememiştim.şimdi hiç bir şey yapmadan kilo verdim.çok mutluyum içmeye devam edicem.

Kefir icmeye yeni basladim tek tek markalari deniyorum. Bugun aoç nin aldim ilk defa en kolay icileni oldu benim icin tuz bile eklemedim, kapakli cam sisede, bitince su sisesi yapacagim:) eker ve altinkilicta tuz eklemistim icim bana bile eksi gelmisti ama belki parti parti tadi degisiyordur bilemem.

Kee

Mayalı gıdalar vücut için çok yararlı. Kefirdede ekşi ekmek mayası kullanılıyor bildiğim kadarıyla. Ekşi ekmek mayasını bulmak çok zor ancak köylerde bulunabiliyor. Mesela bozada ekşi ekmek mayasıyla yapılıyor ama ben ekşi ekmek mayası bulamadığım için eski boza kullanasak mayalıyorum. Bozada kefir gibi çok faydalı evde yapmanızıda ayrıca tavsiye ederim. Zaten tarifi de kolay ben www.recelyapiyorum.com sitesinden aldım tarifi gayette başarılı oldu. Kefir ve bozaya daha yeni başladım sağluklı yaşamak beni cok mutlu ediyor. Hem beden hem ruh sağlığı açısından çok önemli.
May

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…