Bebek Beslenmesi kefir ile ilgili bilgi ve tavsiyeye ihtiyacım var

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

afranaz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Haziran 2009
43
0
86
40
Ankara
slm arkadaşlar.bugün kızım yine boğaz enf.geçirdiği için dr a gittik.neden sık hastalanıyor diye sorduğumda hassastır dedi.bazı bebekler böyle oluyor dedi.bağışıklık güçlendirici ilaç kullansammı dedim kesinlikle hayır çok fazla yan etkileri var dedi.kefir içirmemi önerdi.ama benim kafam çok karışık.kefiri diyet yapanlaara vermiyolarmıydı.metobalizmayı hızlandırıyoya.zayıflatırmı acaba zar zor kilo aldırıyoruz zaten.kullanan oldumu bebeğine,çocuğuna.gözlemlediğiniz fayda ve zararları neler.bir çok hastalığa iiyi geldiği söyleniyo ama kafam karıştıı...
 

canım ben ıcırıyorum gunde yarım bardak
benım kı zayıf oldugu ıcın pe onemsemedım
ama su sıralar yanakları tombık ombık oldu
hergn muz yıyordu kabız olurdu onceden kefır ıcırmeye basladıgımdan berı olmadı
cok duyuyorum doktorlardan kefır ıcırn dıye bende o yuzden basladım canım
ınsalah hasta olmaz bebısın
 
evet kefiri çok önemsiyor doktorlar mutlaka içirin çocuklarınıza deniliyor.bir de bebekleriniz için mayaladığınız yoğurdu kefirle mayalayın dedi doktor.denemek lazım içerlerse.
 
kefirin içinde prebiyotik mayalar var, bunlar da metabolizmayı düzenlemeye ve güçlendirmeye yardımcı oluyor. eğer şişmansanız zayıflamaya, zayıfsanız da şişmanlamanıza yardımcı olur. yani sadece diyet yapanlar içmez, vücut direncini de arttırır.
kefir mayalarken de ne kadar uzun süre tutarsanız o kadar ekşi olur, bebeklere yoğurda karıştırıp tatlı tatlı vermek daha uygun olur heralde...
 

yani şöyle olabilirmi acaba aç karnına içilirse zayıflatır tok karnına şişmanlatırmı.benim kızımın kilosu normal orta yani.bize napcak şimdi:)
 
:) bebeğiniz ideal kilosundaysa birşey yapmaz. kefiri sadece kilo düzenleyici olarak düşünmeyin. içerdiği prebiyotik bakteriler bağırsakları güçlendirerek sindirim sistemini düzenliyor. zaten bebekler sindirim problemlerini çok yaşadıkları için (gaz sorunları, ishal veya kabızlık, vs.) kefir bu problemlerin azalmasına yardımcı oluyor.
 
kaçıncı ayda başlanabilri kefire bende çok öenmsiyorum kefiri bebeğim 4.5 aylık bir kaç kez yoğurdunu mayaladım kefirle ama hiç direk vermedim sizce zamanı gelmişmidir
 
bu konuyu azcık araştırdım hep verilebileceği yönünde bilgiler edindim.kızım 1 yaşında bugün aıp vereceğim bakalım.bulduğum güzel bir yazıyı sizinle paylaşıyorum

Kefirin Yararları

-Bağışıklık sisteminin güçlendirmek (immün sistemi).

-Yiyeceklerin hazmının kolaylaştırmak.

-Vitaminler (Kvit,biotin,B12 ,niasin vb) sentezini yapmak.

-Bağırsak duvarının zararlı maddelerden korumak ve bağırsak geçirgenliğini azaltmak.

-Zararlı maddelerin (toksinler) kan dolaşımına geçmesini engellemek.

-Besin alerjilerini ve ekzemayı önlemek.

-Kronik enflamatuar (iltihabı) hastalıkların oluşumunu engellemek.

-Kanseri önlemek.

-Depresyonu hafifletmek .

-İshali önlemek ve tedavi etmek .

-Yaşlanmayı yavaşlatmak.

-Otizm bulgularını hafifletmek.

-İdrar yolu iltahaplarını önlemek.

-Kabızlığı tedavi etmek.

-Böbrek taşlarının (okzalat) oluşumunu azaltmak.



Kefiri Ne Kadar Tüketmeliyi?

Ne kadar yiyorsak o kadar tüketmeliyiz. Önce bir çay bardağı için, sonra gittikçe artırın. Genellikle 250-1000 ml. kadar tüketilmektedir. Kronik hastalığı olanlarda (kabızlık, anemi) en az 1 litre kullanılmasında yarar vardır.



Kefir Neye Benzer?

Kefir yoğurda veya ayrana benzer. Zaten benzer şekilde mayalanır. Bekledikçe tadı ekşir, kefirin hiçbir zararı yoktur. Çok nadir olarak bazı kişiler yeni başladıklarında fazla kefir içmeye tahammül edemezler. Bu kişiler içme miktarını yavaş yavaş artırmalıdır.



Kefir Nasıl Yapılır?

Kefir yapılışında kullanılan süt kaynatılır ve metal olmayan(tercihan cam) bir kap içinde ılıtılır. Üzerindeki kaymak tabakası alınır ve 1 çorba kaşığı kefir mayası atılır ve süt iyice karıştırılır. Kabın kapağı kapatılır ve süt 20-25 C kalacak şekilde kap bir yere bırakılır . Kap 20-30 C olması sağlanır. Kap içinde süt 18-24 saat sonra pıhtılaşır

Mayalanmış süt madeni olmayan tel süzgeçten yada tülbentten süzülür. Süzgeçte kalan taneler tekrar maya olarak kullanılır. Maya hemen kullanılmayacaksa cam kavanozda saklanmalıdır.Evde yapamıyorsak hazır satılan kefirleri de güvenle kullanabiliriz.



Zayıf Bağışıklık Siteminin Nedenleri Nelerdir?

Bağışıklık sistemi özellikle çocuklarda ve yaşlılarda doğal olarak zayıftır. Çocuklarda adım adım gelişen savunma sistemi ve bu sistemin işleyişini sağlayan iletişim kanalları yetersiz olduğundan çocuklar risk grubundadırlar. Diğer risk grubu yaşlılardır.Yaşlanma sonucu savunma sisteminin işleyişinde yavaşlama başlar, direnç azalır.

Sağlıksız rafine gıdalarla beslenme başta olmak üzere stres, yorgunluk, uykusuzluk, ani iklim değişiklikleri, aşırı sigara ve alkol kullanımı, aşırı egzersiz, sık seyahatler, vücut temizliğine dikkat etmeme, sağlıksız çalışma ve yaşam koşulları savunma sistemini zayıflatır.

Vücut enfeksiyon hastalıklara karşı aşırı hassas duruma gelir. Sık sık hastalanma, grip ve soğuk algınlığına hemen yakalanma sistemin zayıflamış ve çökmüş olduğunu gösterir.

Yine çocuklarda bağırsak sisteminin güçlenmesi gerekmektedir.Kabızlık ve ishalin önlenmesi ve düzenli dışkılama alışkanlığı elde edilmesi için kefir rahatlıkla tüketebilirler.



Her gün düzenli kefir içmek, vücut direncinin artmasını, bağışıklık sisteminin güçlenmesini, besinlerden maksimum beslenmeyi, metabolizmanın sürekli yenilenmesini ve stabilitesini sağlayacaktır. Çok güçlü kalsiyum desteğini de kefirden alarak daha güçlü olmak mümkündür



Kefirin bir enerji içeceği olarak düşünülmemesi gerektiğine dikkat çeken Haydar Yılmaz, 40 günlük bebeklerin bile kefir içebileceğini belirtti: “Bu içecek Kafkasya’da insanların çok uzun yaşamasının ve kanser gibi hastalıklarının görülmemesinin nedeni olarak gösteriliyor. Ana rahminde bazı bakteriler vardır. Normal doğum dışında doğumlarda bu bakteriler alınmadığı için vücut bağışıklığı azalıyor. Bu yüzden doktorlar sezaryenle doğmuş bebekler için Kefir öneriyor dedi
 
haydaaaaaaa şimdi bulduğum bir yazıda da verilmemesi gerektiği yazıyor.bu internet gerçekten kafa bulandırıyor.en iyisi doktorlara sorup vermek.bunu da paylaşayım sonra vebali üzerimde kalmasın.benim kafam karıştı en iyisi şimdilik vermeyeyim bir dahaki doktor kontrolümüzde sorarım

LÜTFEN DİKKAT! KEFİR ALKOLLÜ BİR MADDEDİR!
KEFİR: Çok eski yıllardan beri, özellikle Rusya'nın Kafkasya bölgesinde yapılan, bugün ise Avrupa ve Amerika ülkelerinde ticari maksatla imal edilen süt asidi ve alkol fermantasyonu yardımıyla yapılan, köpüklü, koyu kıvamlı (yoğurt kıvamında), hafif ekşimsi bir içki.
Eskiden Orta Asyada çok kullanılan kefire günümüzde bilhassa Kafkasya’da rastlanmaktadır. Kefir, Beyazımtırak renkte, karnıbaharı andırır şekilde ve genelde bezelye veya fındık büyüklüğünde tanelerden meydana gelmiştir. Kefir tanesinde; torula mayaları, sacharamyces kefir, streptococcus cremoris, betabacterium caucasium gibi mikroorganizmalar bulunur. Bunların faaliyeti sonucu süt asidi, etil alkol ve karbondioksit meydana gelir. Kefir tanesi içinde bulunan mikroorganizmalardan bazıları süt şekerini parçalayarak süt asidi hasıl ederler ve süt pıhtılaşır. Mikroorganizmalardan bazıları ise karbondioksit ve etil alkol meydana getirirler. Fermantasyon sonucu kefir adı verilen hafif ekşimsi, köpüklü, alkollü ve yoğurt kıvamında bir süt içkisi ortaya çıkar. Kefir yapımında inek, koyun, keçi, manda sütleri yağlı ve yağsız olarak kullanılabilir.
Kefirin yapısının laboratuar araştırmaları sonucunda insan sıhhatine zararlı olduğu anlaşılmıştır. Süt unsurlarının fermantasyon esnasında değişikliğe uğraması ve aminoasitler, galaktoz, süt asidi, etil alkol, antibiyotik etkili maddeler ve tat, koku gibi özellikler oluşmaktadır.
Çeşitli yayınlarda kefirin iştahsızlık, uykusuzluk, verem ve böbrek hastalarında, bronşit ve astımda, egzama tedavisinde kullanıldığı belirtilmektedir. Ancak bazı hastalarda tam tersi olan sonuçlar hasıl etmekte ve ihtiva ettiği çeşitli maya ve alkolden dolayı zararlı olmaktadır. Kalp hastalarına ise, içindeki yüksek karbondioksit miktarı sebebiyle kefir içmeleri tavsiye edilmemektedir.
Kefir, alkollü olması sebebiyle kımız ve bira gibi bir içkidir……
(Kaynak: Yeni Rehber Ansiklopedi/Cilt: 11)
 
kefirin içindeki alkol miktarı portakalın içerdiği alkol miktarından daha düşüktür. marketlerde satılan hazır kefirler inek sütünden yapılmadır (kımızdan yapılan çoook daha sert), fermente süresi tadındaki ekşiliği arttırmamak için kısa tutulmaktadır, bu da karbondioksit çıkışını azaltmış olur.

arkadaşın yazısında kefirin yararlarından bahsetmiş olan şahsiyet babam olduğundan, bir zamanlar ailecek kefire adapte olmuştuk. trde yapılan kefir denemelerinin ilk kobaylarından biri de bendim. kendimdeki ve çevremdeki insanlardaki faydalı değişimleri (özelikle sindirim sistemi) gözlemledim.

doğumdan itibaren bebeklere verildiğinden bahsetmiş, ben kendi çocuğuma verdim mi? hayır (babamın yeni kobayı olsun istemedim o kadar uzun boylu değil). ama yoğurdunu mayalarken kefiri hep ekliyorum.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…