haydaaaaaaa şimdi bulduğum bir yazıda da verilmemesi gerektiği yazıyor.bu internet gerçekten kafa bulandırıyor.en iyisi doktorlara sorup vermek.bunu da paylaşayım sonra vebali üzerimde kalmasın.benim kafam karıştı en iyisi şimdilik vermeyeyim bir dahaki doktor kontrolümüzde sorarım
LÜTFEN DİKKAT! KEFİR ALKOLLÜ BİR MADDEDİR!
KEFİR: Çok eski yıllardan beri, özellikle Rusya'nın Kafkasya bölgesinde yapılan, bugün ise Avrupa ve Amerika ülkelerinde ticari maksatla imal edilen süt asidi ve alkol fermantasyonu yardımıyla yapılan, köpüklü, koyu kıvamlı (yoğurt kıvamında), hafif ekşimsi bir içki.
Eskiden Orta Asyada çok kullanılan kefire günümüzde bilhassa Kafkasya’da rastlanmaktadır. Kefir, Beyazımtırak renkte, karnıbaharı andırır şekilde ve genelde bezelye veya fındık büyüklüğünde tanelerden meydana gelmiştir. Kefir tanesinde; torula mayaları, sacharamyces kefir, streptococcus cremoris, betabacterium caucasium gibi mikroorganizmalar bulunur. Bunların faaliyeti sonucu süt asidi, etil alkol ve karbondioksit meydana gelir. Kefir tanesi içinde bulunan mikroorganizmalardan bazıları süt şekerini parçalayarak süt asidi hasıl ederler ve süt pıhtılaşır. Mikroorganizmalardan bazıları ise karbondioksit ve etil alkol meydana getirirler. Fermantasyon sonucu kefir adı verilen hafif ekşimsi, köpüklü, alkollü ve yoğurt kıvamında bir süt içkisi ortaya çıkar. Kefir yapımında inek, koyun, keçi, manda sütleri yağlı ve yağsız olarak kullanılabilir.
Kefirin yapısının laboratuar araştırmaları sonucunda insan sıhhatine zararlı olduğu anlaşılmıştır. Süt unsurlarının fermantasyon esnasında değişikliğe uğraması ve aminoasitler, galaktoz, süt asidi, etil alkol, antibiyotik etkili maddeler ve tat, koku gibi özellikler oluşmaktadır.
Çeşitli yayınlarda kefirin iştahsızlık, uykusuzluk, verem ve böbrek hastalarında, bronşit ve astımda, egzama tedavisinde kullanıldığı belirtilmektedir. Ancak bazı hastalarda tam tersi olan sonuçlar hasıl etmekte ve ihtiva ettiği çeşitli maya ve alkolden dolayı zararlı olmaktadır. Kalp hastalarına ise, içindeki yüksek karbondioksit miktarı sebebiyle kefir içmeleri tavsiye edilmemektedir.
Kefir, alkollü olması sebebiyle kımız ve bira gibi bir içkidir……
(Kaynak: Yeni Rehber Ansiklopedi/Cilt: 11)