Kefillik !!

o size ısrar eden kp ve abısı varya,o kadar parayı sıze versin,koyun bankaya hesabınıza,sonra kefıl olun,töb ye onlar ne karışıyor,hayır kefil ol demişler anladım,ya yok dediğiniz halde ısrar etmelerı çok tuhaf,bir tyhaflık var bu işte gibi gibi

ben ne çektim o kefillikten. ayrıldığım eşim yoldan geçene kefil olmuş mübarek. 3 ayrı icar ödedim. dosya masraflarıyla, avukat ücretleriyle. varın siz düşünün. bazen bazı insanlara küslük gerekebiliyor malesef :KK43:

benimde halamlar böyle. iş yerimden bordro alamıyorum demiştim. kredi çekmemek için. eniştemde onları çalışma bakanlığına şikayet ederim nasıl vermezler demişti. e ben işsiz kalırsam ne olacak deyincede başka iş bulursun gibi bir cevap almıştım. sakın çekmeyin krediyi. bu zamanda kimseye güven olmuyor.

ben ne çektim o kefillikten. ayrıldığım eşim yoldan geçene kefil olmuş mübarek. 3 ayrı icar ödedim. dosya masraflarıyla, avukat ücretleriyle. varın siz düşünün. bazen bazı insanlara küslük gerekebiliyor malesef :KK43:

siz neden ödediniz ki

Üzüldüm yaa zaten dünden beridir yazılar okuyorum netten eşime de okutuyorum. Neler gelmiş bu konu yüzünden insanların başına neleer.. babaya bile kefil olunmuyor bu devirde.Allah gecinden versin ama belki adamdı yarın öldü. nerden getircez o kadar parayı dimi amaa .kayınbaba da demiyor oğlum yeni evli günahtır. İyice ikna etmeye çalişiyor bir yandan.onlara da sinir oldum zaten o da ayrı mevzuu tek istediğimiz atanıp uzak bi memlekete gitmek

Üzüldüm yaa zaten dünden beridir yazılar okuyorum netten eşime de okutuyorum. Neler gelmiş bu konu yüzünden insanların başına neleer.. babaya bile kefil olunmuyor bu devirde.Allah gecinden versin ama belki adamdı yarın öldü. nerden getircez o kadar parayı dimi amaa .kayınbaba da demiyor oğlum yeni evli günahtır. İyice ikna etmeye çalişiyor bir yandan.onlara da sinir oldum zaten o da ayrı mevzuu tek istediğimiz atanıp uzak bi memlekete gitmek
ya ölmesi sıkıntı değil. çünkü artık krediler sigortalı falan oluyor. tövbe tövbee :))

kpderiniz niye sizi ikna etmeye çalışıyor ki? gelde sinir olma :) çok istiyorsa kendisi olsun :KK12:

Ah Allahimm ne insanlar var bu dünyada. Dua istiyorum sizden Rabbimin bize sabır vermesi için :KK51:

Kızlar şuan o kadar sinirliyim ki :KK43: daha 1yılımız dolmadı evleneli.kredi borcumuz var.bedelli askerlik parası ödedik.toparlanmaya çalişiyoruz.Derken eşimin amcası dün aramış kardeşleriyle sorun yaşamışlar mallarını ayırmışlar.Amca bey traktör varmış ortak mal onu veremezmiş onun yerine 70 milyar gibi bi para vermesi gerekiyormuş.kredi çekecek kendisi çiftçi.eşimin kefil olmasını istiyor.eşim resmen telefon kapattı üstüne istemiyorum diye.adam ha bire arıyor düşmüyorlar yakamızdan bizden başka kimseleri yokmuş her şey bize bağliymiş.ya biz zar zor geçiniyorz yarın ödeyemezsen biz nerden getircez o kadar meblağ. derdimizi anlatmaya çalişiyrz anlamiyr.eşimin babası abisi öbür taraftan baskı yapyr sanki bi sorun çıksa onlr ödeyecek.şurda kalmış sınavıma bir hafta moralimizi alt üst ettiler telefonlarımızı engelledik eşimle bize ulaşamasınlar diye.zavallı eşim de sağlam adamdır amcam ama bu riski alamam diyor.evimize gelirlerse hiç şaşırmam.Ne yapabiliriz anlamadık gitti ya bu insanlar neden anlamiyor 

Ayy sakınnn sakınn bulaşmayın kaçın...:KK62::KK62: ölüm kalım hastalık olsa neyse kendi aralarındaki ticari ilişkilerden doğan sıkıntılar...Allahtan eşin "olur amcacığım başüstüne" dememiş çünkü erkek milletinin ailesine hayır diyenine rastlamak zor.
Mağdur olacağınıza kötü olun daha iyi...kefil ettirip de borcunu ödemeyen çok fazla insan var hele de aile bireyleri ile bu tür ilişkilere girmek çok çok büyük sıkıntı ödenmiyor çoğu kez.
Eşimin arkadaşı yüzünden bizim de başımıza geldi 15 bin tl geri alana kadar bi taraflarımızdan kan çıktı aramız da bozuldu hatta konularım var böyle.....Telefon numaranızı değiştirin bence.

sakın ha iyi yapmışsınız engellemekte

başkalarına kefil olanlar neler çekiyor sonradan

bir hikayede benden olsun. eşimin babası kardeşine borç para vermiş, babası vefat ettiği gün- cenazede-"abimin vasiyeti vardı borcumun silinmesini istemişti" diye uydurmuş... abim öldü diye üzüleceklerine.

kefil olunacak zaman değil, "paran varsa kefil ol, vaktin varsa şahit ol" diye boşuna dememişler.

Allahtan eşin anlıyor da kaçıyor...

X